Pixabay

Krijgen we straks een regenboog zebrapad in Alphen? Wel als het aan de SP ligt

De SP heeft een motie ingediend bij de gemeenteraad voor het realiseren van een ‘regenboogpad’ in Alphen aan den Rijn. “Krachtige en duidelijke symbolen, zoals in de vorm van een regenboog zebrapad, zeggen vaak meer dan alleen beleid op papier.”

Al sinds 2018 is de gemeente Alphen aan den Rijn een regenbooggemeente. De SP vindt dat het eindelijk tijd wordt dat LHBTI+ personen openlijk worden gesteund als blijk van acceptatie. “Het wordt tijd dat onze gemeente het initiatief neemt om aan iedereen die in onze gemeente woont, werkt of daar op bezoek komt, duidelijk te maken waar de gemeente voor staat”, zegt SP fractievoorzitter Iris Van de Kolk.

Regenboog zebrapad

De SP denkt dat een ‘regenboogpad’ op een prominente plaats binnen de gemeente bij kan dragen aan het onder de aandacht brengen van de gelijkwaardigheid van iedereen met een andere geaardheid of gender identiteit. Initiatieven voor een dergelijk pad zijn ook al in andere gemeenten genomen. “De gemeente heeft zich al vaker uitgesproken voor het realiseren van beleid op dit punt. Een ‘regenboogpad’ is dan een bijna vanzelfsprekende volgende stap. Daarom hebben wij als SP het initiatief genomen hierover een motie in te dienen voor gemeenteraad van eind januari”, zegt Van de Kolk.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 10:26

Kan ik een woning kopen?

Heb je interesse in een koopwoning van Woonforte? Loop eens binnen bij de makelaars Koppes en Drieman. Zij verkopen woningen van Woonforte en kunnen je alles vertellen over deze betaalbare koopwoningen van rond € 210.000. Beide hebben een kantoor in Alphen aan den Rijn.

Blog Opinie gisteren 19:49

MINERVA Zichtbaar en dichtbij

De witte rook kwam eind vorige week uit het gemeentehuis. De vier partijen die de nieuwe coalitie vormen, zijn het eens. Vervolgens werd de mening van een flink aantal organisaties gevraagd, werden de andere partijen ingelicht en moest het 40 pagina’s tellende akkoord worden opgemaakt en naar de drukker. De drukproef was er woensdag en die ging onder embargo naar de media.

Advertorial Evenementen gisteren 17:56

Vikingen veroveren Museumpark Archeon tijdens Hemelvaartweekend

De Vikingen komen tijdens het Hemelvaartweekend 26 mei t/m 29 mei voor de 24e keer naar Museumpark Archeon. Net als duizend jaar geleden, brengen zij hun handelswaar mee. Op de Vikingmarkt is dan ook van alles te koop. Bezoek het kampement van de Vikingen en struin langs de marktkramen.