Pixabay

Krijgt Alphen een locatie voor Real Life Gaming?

Sinds 2018 bieden Sebastiaan Thie en Roy van Ommen Real Life Gaming (RLG) aan. Hun doel is om de nieuwe generatie kinderen uit te dagen door sport en gamen met elkaar te combineren. Thie en Van Ommen hebben de gemeente Alphen aan den Rijn nu ook benaderd voor een locatie in Alphen.

RLG is een alternatief voor reguliere sporten als voetbal en basketbal. Omdat kinderen van twee jaar tegenwoordig al weten hoe een iPad werkt, kwamen Thie en Van Ommen in 2017 op het idee om sporten te combineren met gamen. Sinds oktober 2018 bieden ze de sport aan op een locatie in de gemeente Noordoostpolder.

RLG is een schietsport gebaseerd op games. “Dit houdt alleen niet in dat ze alleen maar ‘op elkaar schieten’, maar ook individuele opdrachten en missies krijgen die ze zelfstandig, of met hun team, moeten uitvoeren”, zo luidt de beschrijving op de website. Er worden replica’s gebruikt die de sport mogelijk maken, denk bijvoorbeeld aan een hockeystick, tennisracket, of honkbalknuppel.

Nieuwe locatie in Alphen?

Thie en Van Ommen zijn bezig met het zoeken naar nieuwe bestemmingen voor RGL. Daarom hebben ze diverse gemeenten aangeschreven om te vragen naar een beschikbare locatie, waaronder de gemeente Alphen aan den Rijn. “Na onze start in 2018 hebben wij in 2019 een stevige groei doorgemaakt. We sloten het jaar af met 84 leden en in de eerste maand van 2020 mochten wij weer 19 leden inschrijven. Het geeft aan dat er in een behoefte wordt voorzien, die met name de jeugd, anders thuis achter de computer zoekt”, laten ze in de brief aan de gemeente weten.

“Daarnaast is dit een groeiende (internationale) sport onder volwassenen. Wat begon met Airsoft is uitgegroeid tot strategische sport waar zelfs de landelijke politie en het leger gebruik van maakt. Kortom een toevoeging aan het sport bestand, maar ook een nieuwe puls in de gemeente die aanspreekt bij volwassenen.” Thie en Van Ommen zouden daarom graag in gesprek gaan met de gemeente over een mogelijke locatie in Alphen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 13:05

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Calamiteiten vandaag 12:27

Omgewaaide boom verspert rijbaan

Op zondagochtend 29 maart is er een boom omgewaaid op de Zegerbaan (N207) bij Alphen. De brandweer heeft de boom inmiddels opgeruimd. 

Overige vandaag 10:01

Luisterlijn Rijnwoude in het leven geroepen

Voor veel mensen betekenen de coronamaatregelen veel minder bewegingsvrijheid en veel minder bezoek. Dat is moeilijk, want je mist een kletspraatje of een luisterend oor. Onder het motto 'Elkaar ondersteunen, zo doen we dat in Rijnwoude' is vorige week de Luisterlijn Rijnwoude gestart.

Overige gisteren 15:10

Help Maarten naar huis

De afgelopen weken is de hele wereld in de ban geraakt van het coronavirus. Voor veel mensen staat de wereld even stil. Voor Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, was dit al even het geval. Hij liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk.

Coronavirus in Alphen gisteren 14:08

Nieuwe coronabesmettingen, totaal 35 in Alphen

Voor de vijfde dag op rij zijn er nieuwe coronabesmettingen gemeld in de gemeente Alphen. Het nieuwe aantal officieel gemelde besmettingen staat nu op 35.