Pixabay

Kritiek op NPO3-programma Voetbaldroom met Alphense Boys

Van de eerste stapjes op het voetbalveld tot de winnende goal scoren tegen Benfica in de Champions League, het overkwam Noussair Mazraoui, ex-speler van Alphense Boys. Hoe het talenten bij de Alphense club tegenwoordig vergaat, is te zien in de NPO3-serie Voetbaldroom. De reacties op twitter zijn niet mals. "Is er ook ruimte voor gezelligheid en plezier?"

Meningen en (negatieve) energie

Het kost een hoop energie, al die meningen die 24 uur per dag op het internet worden gezet. Veelal negatieve energie van de twitteraars zelf. Over de daadwerkelijke energie die alle servers moeten verbruiken om dit meningencircus draaiende te houden (en de telefoons opgeladen voor weer een nieuwe tweet), wordt door weinigen gerept. Al is het wellicht een aardige insteek voor een reclamecampagne van een bedrijf dat zich als groene en goedkoopste energieleverancier wil profileren: "Uw mening kost niet alleen uzelf energie, dus geef deze een ander plekje" - zoiets. Maar alle gekheid op een stokje: twitteren tijdens het tv-kijken lijkt een nationale hobby geworden. Anno 2021 gaat elk nieuw verschenen tv-programma hoe dan ook door de digitale mangel, Voetbaldroom niet uitgezonderd.

De weg kwijt

"Ik begrijp de droom, maar is er ook ruimte voor gezelligheid en plezier?" twittert ene Sas bijvoorbeeld. Op het medium is de tendens dat in de wereld van de voetbalkweekvijvers jonge spelers veel te fanatiek worden benaderd en behandeld. Het programma Voetbaldroom laat zien hoe de professionals in de dop niet alleen hun eigen leven in het teken zetten van voetbal, maar daar - zij het ongewild - het hele gezin in meeslepen. Volgens veel twitteraars komt dat door de ouders, die een soort plaatsvervangende droom willen waarmaken. Een clandestien overleg over een 15-jarig spelertje met een aantal zaakwaarnemers is geen uitzondering. "Papa Steve is echt goed de weg kwijt" en "De voetbalwereld is knettergek geworden", roept iemand.

Voetbalvader: van alle tijden

In de jaren '80 toonde de NOS een korte documentaire over het voetbalinternaat van PSV, waarop honend gereageerd werd - al was dit nog niet online mogelijk. Begin deze eeuw verscheen Daar hoorden zij engelen zingen, het relaas van een teleurstellend Ajax-seizoen waarin ook de jeugdopleiding op enigszins pijnlijke wijze in beeld werd gebracht. En als ouders iets te fanatiek gaan geloven in het talent van hun kind, wordt de klassieker Voetbalvader van Jiskefet steevast aangehaald.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten vandaag 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.

Verkeer en vervoer vandaag 12:09

Meer verkeersdrukte verwacht vanwege het paasweekend

Met het paasweekend in het vooruitzicht wordt verwacht dat zowel vandaag als het komende weekend drukker zullen zijn op de wegen dan normaal. Vooral op donderdag 28 maart moeten weggebruikers rekening houden met een vroege en drukke avondspits.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 10:54

Wethouder Gert-Jan Schotanus en Kinderboerderij Zegersloot planten eerste voedselbomen

Op maandag 1 april worden, tijdens het paasfestijn, de 1e bomen geplant voor het te realiseren voedselpark bij kinderboerderij Zegersloot. Deze eerste bomen, genaamd berken, zijn niet bedoeld als voedsel voor mensen, maar juist als leefgebied voor de weidehommel. Samen met andere iconische soorten zoals de merel, huismus en egel, zal de weidehommel profiteren van een nieuw aangelegde habitat.