Pixabay

Kritiek op NPO3-programma Voetbaldroom met Alphense Boys

Van de eerste stapjes op het voetbalveld tot de winnende goal scoren tegen Benfica in de Champions League, het overkwam Noussair Mazraoui, ex-speler van Alphense Boys. Hoe het talenten bij de Alphense club tegenwoordig vergaat, is te zien in de NPO3-serie Voetbaldroom. De reacties op twitter zijn niet mals. "Is er ook ruimte voor gezelligheid en plezier?"

Meningen en (negatieve) energie

Het kost een hoop energie, al die meningen die 24 uur per dag op het internet worden gezet. Veelal negatieve energie van de twitteraars zelf. Over de daadwerkelijke energie die alle servers moeten verbruiken om dit meningencircus draaiende te houden (en de telefoons opgeladen voor weer een nieuwe tweet), wordt door weinigen gerept. Al is het wellicht een aardige insteek voor een reclamecampagne van een bedrijf dat zich als groene en goedkoopste energieleverancier wil profileren: "Uw mening kost niet alleen uzelf energie, dus geef deze een ander plekje" - zoiets. Maar alle gekheid op een stokje: twitteren tijdens het tv-kijken lijkt een nationale hobby geworden. Anno 2021 gaat elk nieuw verschenen tv-programma hoe dan ook door de digitale mangel, Voetbaldroom niet uitgezonderd.

De weg kwijt

"Ik begrijp de droom, maar is er ook ruimte voor gezelligheid en plezier?" twittert ene Sas bijvoorbeeld. Op het medium is de tendens dat in de wereld van de voetbalkweekvijvers jonge spelers veel te fanatiek worden benaderd en behandeld. Het programma Voetbaldroom laat zien hoe de professionals in de dop niet alleen hun eigen leven in het teken zetten van voetbal, maar daar - zij het ongewild - het hele gezin in meeslepen. Volgens veel twitteraars komt dat door de ouders, die een soort plaatsvervangende droom willen waarmaken. Een clandestien overleg over een 15-jarig spelertje met een aantal zaakwaarnemers is geen uitzondering. "Papa Steve is echt goed de weg kwijt" en "De voetbalwereld is knettergek geworden", roept iemand.

Voetbalvader: van alle tijden

In de jaren '80 toonde de NOS een korte documentaire over het voetbalinternaat van PSV, waarop honend gereageerd werd - al was dit nog niet online mogelijk. Begin deze eeuw verscheen Daar hoorden zij engelen zingen, het relaas van een teleurstellend Ajax-seizoen waarin ook de jeugdopleiding op enigszins pijnlijke wijze in beeld werd gebracht. En als ouders iets te fanatiek gaan geloven in het talent van hun kind, wordt de klassieker Voetbalvader van Jiskefet steevast aangehaald.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:44

Het nieuws van week 23 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van te kort aan horecapersoneel en een pilot om de terrassen langer open te houden tot aan het Europees Kampioenschap dat deze week aftrapte en Thomas Berge die het aan de stok kreeg met handhavers. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

Werken gisteren 14:10

Het nieuwe vacature aanbod van week 23

Op zoek naar leuke baan of een nieuwe uitdaging in Alphen of omgeving? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Alphens.nl heeft haar eigen vacaturepagina. Op deze pagina zijn diverse soorten vacatures in verschillende branches te vinden. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Handelsnederzetting

Als er een castellum 'in the middle of nowhere' wordt gebouwd, verschijnt er binnen de kortste keren ook een handelsnederzetting. Dat zal in Alphen aan den Rijn niet anders zijn geweest. In zo'n kampdorp wonen gezinnen van soldaten, ambachtslieden en handelaren.

Overige gisteren 10:12

Betalen Alphense hondenbezitters straks geen hondenbelasting meer?

Een hond is je beste vriend, maar daar moet je jaarlijks wel wat voor over hebben. Althans, in de helft van de gemeenten in Nederland moet je nu nog hondenbelasting betalen, maar een meerderheid van de Tweede Kamer wil van de belasting af. En dat scheelt Alphense hondenbezitters jaarlijks tientallen euro’s.