Nieuw Elan

Kritiek op plannen Gnephoek

Het GnephoekBeraad is het niet eens met de plannen van de Gnephoek, en vragen daarom door middel van een brief de Gedeputeerde en Provinciale Staten van Zuid-Holland om heel kritisch naar het Contourenplan te kijken.

De belangrijkste zorgpunten richten zich op de onduidelijkheden met betrekking tot financiën, technische uitvoering, infrastructuur, milieu en de algehele leefomgeving.

Transparantie

Een van de voornaamste kritiekpunten van het GnephoekBeraad betreft de gebrekkige transparantie en financiële onderbouwing van het zogenaamde Contourenplan Gnephoek. De groep dringt erop aan dat de Gedeputeerde en Provinciale Staten van Zuid-Holland grondig onderzoek verrichten voordat er verdere stappen worden genomen. “De financiële onderbouwing van de plannen voor de Gnephoek is onvolledig en sterk afhankelijk van de steun van de Rijksoverheid”, aldus het Beraad. Dit maakt de geplande benadering van woningbouw, die technisch zeer veeleisend is, kwetsbaar.

De vrees bestaat dat deze afhankelijkheid niet alleen de woningbouw, maar ook andere essentiële aspecten van het project in gevaar brengt.

Effect op het woon- en leefklimaat

De complexiteit van de voorgestelde ontwikkelingen wordt verder benadrukt door de noodzakelijke aanpassingen aan de infrastructuur, het openbaar vervoer, natuur en milieu, en de verbindingen met omliggende wijken. Het Beraad benadrukt dat deze aanpassingen aanzienlijke effecten zullen hebben op het woon- en leefklimaat in omliggende gebieden. Dit betreft namelijk niet alleen Alphen aan den Rijn, maar ook Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude-Rijndijk en Woubrugge. “Het kan ook niet zo zijn dat de gemeente en dus ook de inwoners zich in de schulden moet steken om woningbouw in de Gnephoek mogelijk te maken”, vertelt het Beraad.

Ook de gebrekkige aandacht voor deze bredere gevolgen in de huidige plannen baart zorgen. De groep stelt dat er dringend behoefte is aan meer duidelijkheid en zekerheid over verschillende aspecten die van vitaal belang zijn voor een verantwoorde ontwikkeling in de Gnephoek.

De Gedeputeerde en Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben nog niet gereageerd op de brief van het GnephoekBeraad.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.