AZC ARCHIEF

Kunnen oude (AZC-waterpolo-)tijden herleven?

De jaren 70 en 80 van de vorige eeuw klinken steeds verder weg. Maar wat is nou 40 jaar?

Even een opfrisser: Feyenoord wint als eerste Nederlandse club de Europacup I. Ajax zal de Europacup I in drie opeenvolgende jaren winnen. Het Nederlands elftal eindigt bij twee wereldkampioenschappen op de tweede plaats en wordt in 1988 Europees kampioen. Bij het schaatsen ging het om Kees Verkerk, Ard Schenk, Hilbert van de Duim en Leo Visser. Eddy Merckx overheerst in de begin jaren zeventig het wielrennen. Jan Lammers wint in 1988 met Jaguar de 24 uur van Le Mans.

En in Alphen? Daar hadden we waterpolo, daar hadden we AZC, dat in die periode menigmaal lands- en bekerkampioen wordt en in de finale van de Europacup speelt. De nu bijna honderdjarige Alphense Zwemclub was een begrip in binnen- en buitenland. En niet zonder reden!

Een zaterdagavond zonder bezoek aan zwembad De Thermen of daarvoor aan De Dillen was voor vele Alphenaren ondenkbaar. Vaak zat de tribune overvol en was men – steevast onder het toeziend oog van burgemeester Martien Paats - getuige van een mooi waterpologevecht in het water.

In februari 2007 brandde zwembad De Thermen af. En met die brand trad ook de teloorgang van waterpolo Alphen in. Zwembad De Hoorn bood enige uitkomst, maar tegen de tijd De Thermen was herbouwd met een geweldig nieuw zwembad Aquarijn was het publiek op de zaterdagavonden allang gewend om andere dingen te doen. Met de sportieve beperkingen werden ook de prestaties van AZC minder, waarbij op enig moment zelfs tegen degradatie gevochten moest worden.

De laatste jaren gaat het met waterpoloënd AZC weer een stuk beter. Hoewel volgens sommige criticasters niet geheel op eigen kracht, maar een landstitel, twee bekertitels en een supercup werden binnengehaald en een Europees avontuur werd aangegaan. Op de spektakelmomenten was de tribune van zwembad Aquarijn dan ook goed gevuld en kon weer wat oude sfeer worden geproefd.

Helaas weten de Alphenaren het zwembad bij de gewone wedstrijden nog niet zo goed te vinden. En toch wordt er wat geboden: een nieuw fris team met ingepaste Alphense jeugd probeert de ingeslagen weg naar succes te blijven bewandelen…maar ze hebben steun nodig. Uw steun!

Afgelopen zaterdag won het vernieuwde AZC haar uitwedstrijd met 16-12 van De Ham uit Krommenie.

Zaterdag 5 oktober is de eerste thuiswedstrijd in zwembad Aquarijn. Om 20:00u zal dan worden aangetreden tegen UZSC.

U BENT VAN HARTE WELKOM OM OUDE TIJDEN TE DOEN HERLEVEN..!


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 16:42

De Kloostertuinen: alles wat nieuwbouw zo mooi maakt

Hoge bouwkwaliteit en volop mogelijkheden om je huis op je eigen smaak af te stemmen: het is zomaar een greep uit de vele pluspunten van de nieuwbouwhuizen en -villa’s in Kloostertuinen fase 3. Binnenkort start de bouw van dit project in nieuwbouwwijk Burggooi in Alphen aan den Rijn.  

Blog Opinie vandaag 15:46

Weekend

Ed, één van mijn oude voetbalmaten uit Weesp, stuurde vrijdagavond een appje of ik kaartjes kon regelen toen ik bij Wet 'n Wild op het terras zat. Ik had geen idee waar hij het over had. Maar toen onze jongste dochter ook een nerveus berichtje stuurde, was het tijd om op onderzoek uit te gaan. Wat bleek, Golden Earring en André Hazes jr. waren aan de line-up voor het Zomerspektakel toegevoegd. Met Bløf als afsluiting is dat wel een programma waar je mee voor de dag kan komen.  

Verkeer en vervoer vandaag 15:09

Fietsverlichtingsactie in Alphen

Op zaterdag 2 november wordt de jaarlijkse regionale fietsverlichtingsactie gehouden. Ook in Alphen kun je jouw fietsverlichting laten controleren en zo nodig laten repareren.  

Horeca vandaag 14:02

Restaurantweek: Bij Hen

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Deze keer zetten we Bij Hen in de schijnwerpers.

Advertorial Cultuur vandaag 13:07

The Naked Truth in Parkvilla

Op zondag 27 oktober staat de Golden Earring tribute band The Naked Truth met een try out concert in het Parkvilla Theater.   

Gemeente vandaag 12:12

Mogelijke verhoging afvalstoffenheffing

Landelijk nemen de verwerkingskosten van afval toe en de opbrengsten van grondstoffen af. Om deze reden wil de gemeente Alphen aan den Rijn de tarieven van afvalstoffenheffing in 2020 verhogen.