Parkvilla
Advertorial Expositie

‘Kunst door de brievenbus’ expositie door senioren

In november is het nieuwe kunstproject Kunst door de brievenbus gestart. Senioren krijgen via de post iedere twee weken een beeldende opdracht thuisgestuurd. Onderzoek laat zien dat kunst en cultuur positief bijdraagt aan de levenskwaliteit van ouderen.

Donderdag 30 maart is er in Parkvilla de eerste bijeenkomst van de deelnemers en de vrijwilligers, die meedoen aan dit project. Doel is dat de deelnemers elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen én een expositie in te richten van het gemaakte werk.

"Het project loopt fantastisch, er zijn al bijna vijftig deelnemers en we ontvangen veel positieve reacties. Iedereen kan nog steeds meedoen", aldus Arjenne Bouwknegt van Parkvilla. "De opdrachten variëren van ‘teken wat je ziet vanuit je raam’ tot doe iets creatiefs met het rommelbakje in je la. Je werkt dus met de materialen die je in huis hebt en je kunt de lat zo hoog leggen als je zelf wilt. Het doel is ontspannen en creatief bezig zijn. Door de gezellige bijeenkomst aanstaande donderdag, hopen we dat er ook weer onderling contacten worden gelegd", vult Irene Cournil, cultuurcoach aan.

De bijeenkomst is op donderdag 30 maart van 10:00 tot 11:30 uur in de foyer van Parkvilla, Cornelis Geellaan 2, Alphen aan den Rijn. Senioren die nog niet meedoen zijn dan ook van harte welkom. Meer informatie of inschrijven: kunstdoordebrievenbus@parkvilla.nl.


Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 16:03

Groei deze zomer met Let's Recruit!

De zomer is aangebroken! De tijd om na te denken over nieuwe stappen in je carrière: wil je je in je huidige gebied ontwikkelen of ben je klaar voor een switch? Let’s Recruit! houdt je via Instagram op de hoogte van het nieuwste vacatureaanbod. Volg ze nu en maak kans op een zomerse prijs! 

Maatschappelijk vandaag 14:35

Ladies Circle Groene Hart overhandigt cheque van 1.000 euro aan het Jeroen Heitzman Accufonds

Met de Circle Cycle ’24 heeft Ladies Circle Groene Hart € 1000 bijeen gefietst voor het Jeroen Heitzman Accufonds van de Alphense Fietsmaatjes. Op zondag 21 april fietsten vijfenveertig gesponsorde deelnemers deze tocht van 24 kilometer langs de mooiste plekken rondom Alphen aan den Rijn. Dat leverde een cheque van € 1000 euro op, die op 12 juli door Marjon van Rijs en Emmy Rijnsburger aan het fonds is overhandigd.

Overige vandaag 13:42

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn groot succes

Op woensdag 2 juli vond er een waardevolle en informatieve scootmobielcursus plaats bij Atletiekvereniging AAV'36. Deze cursus, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN) Alphen aan den Rijn in samenwerking met Welzorg, Vegro en Ergozorg, bood scootmobielgebruikers de kans om hun rijvaardigheden te verbeteren en hun kennis van verkeersregels op te frissen. Daarnaast konden deelnemers die nog niet over een eigen scootmobiel beschikten er kennis mee maken.

Maatschappelijk vandaag 12:08

Wheels 4 Rescue schenkt ambulance aan ziekenhuis in Gambia

Tijdens hun vakantie in Gambia zagen Sjaak en Hester Zevenhoven de zorgwekkende staat van de gezondheidszorg. Veel ziekenhuizen zijn verouderd, slecht uitgerust en kampen met een tekort aan medicijnen en gekwalificeerd personeel, wat leidt tot hoge kosten en beperkte toegang tot zorg. De kinder- en moedersterftecijfers behoren tot de hoogste ter wereld door een gebrek aan prenatale zorg en gezondheidseducatie.

Verkeer en vervoer vandaag 10:29

Vakantiedrukte: Tips voor een soepele reis op Zwarte Zaterdag

Zaterdag 20 juli is het weer zover: Zwarte Zaterdag. Deze dag staat bekend als een van de drukste verkeersdagen van het jaar, wanneer miljoenen Europeanen massaal op vakantie gaan. De wegen naar populaire vakantiebestemmingen, zoals Zuid-Frankrijk, Spanje en Italië, raken overvol en files zijn onvermijdelijk.