Alphens.nl

Kunst in Alphen: balanceren als symbool voor je eigen pad

Wat staat er in Alphen aan den Rijn allemaal aan kunst? Om bewuster te worden van al het moois in Alphen zoekt Alphens het voor je uit: welk kunstenaar schuilt hierachter, wat is het verhaal erachter en waar is deze te zien?

Aan de Polderpeil en aan het einde van de Aziëlaan, hoog in de lucht, is het mogelijk dat je ooit een beeld hebt gezien op een appartementencomplex. Een beeld dat het silhouet vormt van een man, balancerend op een paal die ver uit de dakrand steekt. Het is een geschenk uit het jaar 2000 van de woningbouwcorporatie Wonen Centraal.

Het kunstwerk, Balance, is gemaakt door de Duitse kunstenaar: Hubertus Von Der Goltz. Op zijn website deelt hij zijn visie dat zijn werk gericht is op het individu en diens balans tussen denken, doen en zijn.

De tekst loopt door onder het foto album.

Foto album

Balance.jpg (foto: Alphens.nl)
Balance.jpg (foto: Alphens.nl)
Balance.jpg (foto: Alphens.nl)

Balanceren als symbool voor je eigen pad

Hubertus beschrijft zijn werk als een symbolische daad. Hij ziet balanceren als een symbool voor het concentreren op jezelf en je eigen pad. In zijn kunstwerken gebruikt hij paden, overgangen en bruggen om de verschillende uitdagingen weer te geven die mensen moeten overwinnen. Hij toont een klein stukje van dit oneindige pad, een metaforisch moment dat lijkt op een energiestraal van het verleden naar de toekomst. De figuur op het pad heeft zijn eigen unieke omgeving. De betekenis van het werk ontstaat door de interpretatie van de kijker.

Locatie

Dit beeld kun je vinden op de volgende coördinaten: 52°07'03.0"N 4°39'46.3"E


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 16:43

Stralend van binnen en van buiten? Ontdek Transformational Cupping bij Chi & Zo

Wil je van je cellulite af en wil je die plattere buik? Of heb je genoeg van die aanhoudende hoofdpijn? Voel je je belemmerd door rugpijn, zware benen of pijnlijke knieën? Zoek niet verder, want de oplossing is er: Transformational Cupping. Deze fantastische methode kan je van al deze klachten af helpen of doen verminderen.

Milieu en duurzaamheid gisteren 15:21

Starten met duurzaamheid en voedselvoorziening

Nu vandaag de dag veel producten in de supermarkt duurder worden en vaak ook van ver komen, loont het om zelf voedsel te verbouwen en lokale producten te kopen. Dit draagt bij aan betaalbaar, duurzaam en lekker leven! Om hier meer over te leren ben je zaterdag 20 april welkom bij de Groene Inspiratiemarkt van het Huis van Duurzaamheid.

Advertorial Politiek plein gisteren 14:10

GroenLinks blij met sluiting Ziendeweg voor doorgaand verkeer

GroenLinks is blij, want de Ziendeweg wordt autovrij. Volgens de partij betekent dit een enorme verbetering voor natuur, dieren en mensen die in dit gebied willen fietsen en wandelen. GroenLinks heeft hiervoor druk uitgeoefend in de raad, via acties, en door steun aan bezorgde omwonenden.

Maatschappelijk gisteren 12:59

Goede doelen ontvangen cheque van Stichting Kringloop Alphen

Goede doelen in Alphen aan den Rijn ontvingen deze week een hartverwarmende verrassing van Stichting Kringloop Alphen. Elk jaar streeft de stichting ernaar een bedrag aan goede doelen te schenken. Na een oproep aan klanten, personeel en andere geïnteresseerden werden tien organisaties geselecteerd om een cheque te ontvangen, variërend van 500 tot 1500 euro, afhankelijk van hun verzamelde punten.

Politie en handhaving gisteren 11:45

Insluiper betrapt en gearresteerd met pepperspray op zak

Afgelopen weekend werd de rust van een bewoner aan de Blijenbergstraat in Alphen aan den Rijn ruw verstoord toen er plotseling een ongewenste gast in de woning stond. De bewoner zag tot zijn verbazing een vreemde man in zijn huis staan, met zijn portemonnee in zijn hand.

Maatschappelijk gisteren 10:32

Inzamelingsactie sportkleding bij Scala College voor SPORT JE OOK MEE?!

Deze week start op alle vestigingen van het Scala College een bijzondere inzamelingsactie van sportkleding voor het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers worden aangemoedigd om gebruikte sportkleding te doneren door deze tot en met dinsdag 23 april in te leveren bij speciale containers in de hal. Gisteren stonden de eerste docenten en leerlingen al klaar om hun bijdrage te leveren.