Alphens.nl

Kunst in Alphen: balanceren als symbool voor je eigen pad

Wat staat er in Alphen aan den Rijn allemaal aan kunst? Om bewuster te worden van al het moois in Alphen zoekt Alphens het voor je uit: welk kunstenaar schuilt hierachter, wat is het verhaal erachter en waar is deze te zien?

Aan de Polderpeil en aan het einde van de Aziëlaan, hoog in de lucht, is het mogelijk dat je ooit een beeld hebt gezien op een appartementencomplex. Een beeld dat het silhouet vormt van een man, balancerend op een paal die ver uit de dakrand steekt. Het is een geschenk uit het jaar 2000 van de woningbouwcorporatie Wonen Centraal.

Het kunstwerk, Balance, is gemaakt door de Duitse kunstenaar: Hubertus Von Der Goltz. Op zijn website deelt hij zijn visie dat zijn werk gericht is op het individu en diens balans tussen denken, doen en zijn.

De tekst loopt door onder het foto album.

Foto album

Balance.jpg (foto: Alphens.nl)
Balance.jpg (foto: Alphens.nl)
Balance.jpg (foto: Alphens.nl)

Balanceren als symbool voor je eigen pad

Hubertus beschrijft zijn werk als een symbolische daad. Hij ziet balanceren als een symbool voor het concentreren op jezelf en je eigen pad. In zijn kunstwerken gebruikt hij paden, overgangen en bruggen om de verschillende uitdagingen weer te geven die mensen moeten overwinnen. Hij toont een klein stukje van dit oneindige pad, een metaforisch moment dat lijkt op een energiestraal van het verleden naar de toekomst. De figuur op het pad heeft zijn eigen unieke omgeving. De betekenis van het werk ontstaat door de interpretatie van de kijker.

Locatie

Dit beeld kun je vinden op de volgende coördinaten: 52°07'03.0"N 4°39'46.3"E


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente vandaag 17:30

Gespannen sfeer bij bijeenkomst tijdelijke huisvesting Steekterweg

Woensdagavond vond een informatiebijeenkomst over tijdelijke opvang voor Oekraïners aan de Steekterweg plaats. Dit omdat er onder bewoners onrust heerst over de locatie en de aantallen die opgevangen zullen worden. Het werd een verhitte avond.

Evenementen vandaag 16:23

Kaartverkoop Zomerspektakel gesloten: vrijdagavond volledig uitverkocht

Nog heel even en dan is het weer zover: het Zomerspektakel aan het Meer. Met elk jaar zo’n 70.000 bezoekers in één weekend belooft het ook dit jaar een knallende editie te worden. Dat Alphenaren er zin in hebben blijkt uit de kaartverkoop; de tickets voor de vrijdagavond zijn volledig uitverkocht.

Advertorial Sport vandaag 14:03

Padellen met jouw sportvereniging bij Sunset Padel

Het sportseizoen zit er voor veel sportclubs (bijna) op. Stilzitten doe je natuurlijk niet, dus probeer eens een andere toffe sport en blijf lekker fit. Kom padellen bij Sunset Padel met je teamgenoten! Sportverenigingen kunnen nu tot 1 juli gebruik maken van een speciale actie. 

Calamiteiten vandaag 12:52

Ambulancedienst waarschuwt voor valse meldingen: “Besef welke gevolgen het heeft”

Afgelopen weekend kreeg de ambulancedienst een melding van een vermeende reanimatie. Eenmaal aangekomen bij de desbetreffende woning bleek het om een valse melding te gaan. De ambulancedienst neemt je mee in hun belevenis van die dag. “Besef jij welke gevolgen het heeft als je denkt een grapje met iemand uit te halen?”

Evenementen vandaag 11:41

Alles wat je moet weten voordat je naar het Zomerspektakel aan het Meer gaat

Het Zomerspektakel aan het Meer staat voor de deur. De laatste 100 kaarten zijn gisteren in de verkoop gegaan en de organisatie verwacht vandaag uit te kopen. Om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid naar het festival kunt gaan, hebben we alle essentiële informatie voor je op een rijtje gezet.