Alphens.nl

Kunst in Alphen: balanceren als symbool voor je eigen pad

Wat staat er in Alphen aan den Rijn allemaal aan kunst? Om bewuster te worden van al het moois in Alphen zoekt Alphens het voor je uit: welk kunstenaar schuilt hierachter, wat is het verhaal erachter en waar is deze te zien?

Aan de Polderpeil en aan het einde van de Aziëlaan, hoog in de lucht, is het mogelijk dat je ooit een beeld hebt gezien op een appartementencomplex. Een beeld dat het silhouet vormt van een man, balancerend op een paal die ver uit de dakrand steekt. Het is een geschenk uit het jaar 2000 van de woningbouwcorporatie Wonen Centraal.

Het kunstwerk, Balance, is gemaakt door de Duitse kunstenaar: Hubertus Von Der Goltz. Op zijn website deelt hij zijn visie dat zijn werk gericht is op het individu en diens balans tussen denken, doen en zijn.

De tekst loopt door onder het foto album.

Foto album

Balance.jpg (foto: Alphens.nl)
Balance.jpg (foto: Alphens.nl)
Balance.jpg (foto: Alphens.nl)

Balanceren als symbool voor je eigen pad

Hubertus beschrijft zijn werk als een symbolische daad. Hij ziet balanceren als een symbool voor het concentreren op jezelf en je eigen pad. In zijn kunstwerken gebruikt hij paden, overgangen en bruggen om de verschillende uitdagingen weer te geven die mensen moeten overwinnen. Hij toont een klein stukje van dit oneindige pad, een metaforisch moment dat lijkt op een energiestraal van het verleden naar de toekomst. De figuur op het pad heeft zijn eigen unieke omgeving. De betekenis van het werk ontstaat door de interpretatie van de kijker.

Locatie

Dit beeld kun je vinden op de volgende coördinaten: 52°07'03.0"N 4°39'46.3"E


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater vandaag 09:22

De Dansers opent het nieuwe dansseizoen in Castellum

Ze staan op de voorkant van de brochure en trappen het dansseizoen van Theater Castellum af: De Dansers. Een gezelschap uit Utrecht dat bekendstaat om hun dansconcerten met energieke moderne dans en livemuziek. Op dinsdag 26 september komt de groep dansers en muzikanten naar Alphen aan den Rijn met hun nieuwste voorstelling ‘Hush’.

Sport vandaag 08:02

Droomstart voor Alphia in de 2e klasse C

Alphia heeft de droomstart van de nieuwe competitie in de 2e klasse C te pakken. De oranjehemden wonnen de eerste wedstrijd met 4-2 van het Wassenaarse SVC'08. 

Sport vandaag 07:56

Belangrijke overwinning ARC 1

Op het Jan Ory Voetbalcomplex heeft ARC 1 een belangrijke 0-1 overwinning behaald op AFC'34. Uiteindelijk was in minuut 72 Yassin Kaabouni de gevierde man.

Weekoverzicht gisteren 16:58

Het nieuws van week 37 lees je in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van de Alphense Jaarmarkt en een zoektocht naar de gasten die ‘vergaten’ af te rekenen tot aan een bioscoopfilm met een jonge Alphenaar. Dit en meer lees in je in het Alphens.nl weekoverzicht.