Josh Walet
Advertorial Cultuur

Kunstenares Femke Kock laat zich nergens op vastpinnen

Alphense kunstenares Femke Kock heeft vele talenten, van popart tot scherpzinnige pentekeningen en van graffiti tot surrealistische vrouwen portretten. Volgende week doet zij mee aan het Landelijk Atelier Weekend en kun je haar kunstwerken in haar atelier aan huis bewonderen.

Pas sinds een aantal jaar durft Femke haar talent aan de buitenwereld te laten zien. En nu? Nu kan ze niet meer stoppen. “Omdat mijn hobby volledig uit de hand liep, en steeds meer mensen interesse toonden in mijn werk, besloot ik de sprong te wagen: ik huurde een atelier en gaf mezelf een half jaar. Het is de beste stap die ik ooit genomen heb” vertelt Femke. Eindelijk kreeg haar creativiteit de ruimte en steeds meer mensen vonden hun weg naar haar atelier, haar werk en haar workshops. Exposities volgden snel en tot haar verwondering werden bijna alle werken direct verkocht.

Ze werd gevraagd om metershoge muurschilderingen te maken in het Alphense restaurant Maggie Blue, en haar levensgrote kunstwerken hangen bij vele mensen aan de muur. “Omdat mijn nieuwe werk niet meer te combineren viel met mijn vaste baan, heb ik deze opgezegd. Ik werk nu volledig zelfstandig. Heel spannend, en ik kijk uit naar wat er nu op mijn pad gaat komen”.

Inspiratie
Haar inspiratie haalt Femke uit alledaagse dingen. “Een voorbijganger met een intrigerende blik, een fijn gesprek in de kroeg of herinneringen aan mijn reizen. Ik kan overal mijn inspiratie uit halen en soms ontstaat er ook zo maar iets.” Femke houdt van experimenteren en grenzen opzoeken. “Ik daag mezelf graag uit, zo kan ik mezelf steeds weer opnieuw uitvinden en weet ik de mensen ook te verrassen.” In haar atelier (inmiddels aan huis) kan Femke in alle rust werken aan haar schilderijen, van soms wel 2 x 2 meter. Zodra de kleuren en vormen met elkaar kloppen en het goed voelt, is voor Femke een schilderij af.

Landelijk Atelier Weekend
Tijdens het Landelijk Atelier Weekend opent Femke niet alleen haar atelier aan huis, maar ook haar aangrenzende tuin en woonhuis. Je kunt dan precies ervaren hoe het is om een EchteFemke in huis te hebben. Voel je welkom op 22 en 23 juni tussen 11.00 en 17.00. Meer informatie over het weekend vind je hier.

Benieuwd naar Femke haar schilderijen en workshops? Kijk dan op femkekock.nl om haar portfolio te bekijken of neemt direct contact op via info@femkekock.nl


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport vandaag 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild
Sport gisteren 17:04

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild

Dit weekend vindt het NK Wakeboarden plaats bij Wet ’n Wild Wakepark. De beste Nederlandse wakeboarders zullen zich op zaterdag 24 en zondag 25 augustus verzamelen bij Wet ‘n Wild om te strijden om de titel ‘beste wakeboarder van Nederland’.