Josh Walet
Advertorial Cultuur

Kunstenares Femke Kock laat zich nergens op vastpinnen

Alphense kunstenares Femke Kock heeft vele talenten, van popart tot scherpzinnige pentekeningen en van graffiti tot surrealistische vrouwen portretten. Volgende week doet zij mee aan het Landelijk Atelier Weekend en kun je haar kunstwerken in haar atelier aan huis bewonderen.

Pas sinds een aantal jaar durft Femke haar talent aan de buitenwereld te laten zien. En nu? Nu kan ze niet meer stoppen. “Omdat mijn hobby volledig uit de hand liep, en steeds meer mensen interesse toonden in mijn werk, besloot ik de sprong te wagen: ik huurde een atelier en gaf mezelf een half jaar. Het is de beste stap die ik ooit genomen heb” vertelt Femke. Eindelijk kreeg haar creativiteit de ruimte en steeds meer mensen vonden hun weg naar haar atelier, haar werk en haar workshops. Exposities volgden snel en tot haar verwondering werden bijna alle werken direct verkocht.

Ze werd gevraagd om metershoge muurschilderingen te maken in het Alphense restaurant Maggie Blue, en haar levensgrote kunstwerken hangen bij vele mensen aan de muur. “Omdat mijn nieuwe werk niet meer te combineren viel met mijn vaste baan, heb ik deze opgezegd. Ik werk nu volledig zelfstandig. Heel spannend, en ik kijk uit naar wat er nu op mijn pad gaat komen”.

Inspiratie
Haar inspiratie haalt Femke uit alledaagse dingen. “Een voorbijganger met een intrigerende blik, een fijn gesprek in de kroeg of herinneringen aan mijn reizen. Ik kan overal mijn inspiratie uit halen en soms ontstaat er ook zo maar iets.” Femke houdt van experimenteren en grenzen opzoeken. “Ik daag mezelf graag uit, zo kan ik mezelf steeds weer opnieuw uitvinden en weet ik de mensen ook te verrassen.” In haar atelier (inmiddels aan huis) kan Femke in alle rust werken aan haar schilderijen, van soms wel 2 x 2 meter. Zodra de kleuren en vormen met elkaar kloppen en het goed voelt, is voor Femke een schilderij af.

Landelijk Atelier Weekend
Tijdens het Landelijk Atelier Weekend opent Femke niet alleen haar atelier aan huis, maar ook haar aangrenzende tuin en woonhuis. Je kunt dan precies ervaren hoe het is om een EchteFemke in huis te hebben. Voel je welkom op 22 en 23 juni tussen 11.00 en 17.00. Meer informatie over het weekend vind je hier.

Benieuwd naar Femke haar schilderijen en workshops? Kijk dan op femkekock.nl om haar portfolio te bekijken of neemt direct contact op via info@femkekock.nl


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 17:03

IJssalon San Paolo gaat bijna open!

Het is bijna zo ver: vanaf zondag 1 maart kun je eindelijk weer ijsjes halen bij San Paolo op het Thorbeckeplein! En dat is niet alles.

Overige gisteren 16:25

Project Stichting Tsjernobyl gecanceld door coronavirus

Van 2 maart tot en met 23 april zou een groep van 23 kinderen voor het project van Stichting Tsjernobyl Alphen naar Alphen komen, maar dit gaat niet door. De Wit-Russische overheid heeft groepen verboden om naar het buitenland te reizen in verband met het coronavirus.

Overige gisteren 15:30

Bloemen en brieven ter nagedachtenis aan slachtoffer steekpartij

In de nacht van zaterdag op zondag vond er een steekincident plaats in een woning aan de Robijnstraat in Alphen. Hierbij is een 16-jarige jongen uit Amsterdam overleden. Ter nagedachtenis aan het slachtoffer zijn er bloemen en brieven neergelegd op het Topaasplantsoen.

Overige gisteren 14:48

Krijgt Alphen een locatie voor Real Life Gaming?

Sinds 2018 bieden Sebastiaan Thie en Roy van Ommen Real Life Gaming (RLG) aan. Hun doel is om de nieuwe generatie kinderen uit te dagen door sport en gamen met elkaar te combineren. Thie en Van Ommen hebben de gemeente Alphen aan den Rijn nu ook benaderd voor een locatie in Alphen.

Overige gisteren 13:44

SAVA organiseert Internationale Vrouwendag

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Dit is een dag die vrouwen over de hele wereld, in elke cultuur op haar eigen manier, vieren. Het is een dag waarop verbinding, samenwerking en solidariteit centraal staan. Ook in Nederland is worden activiteiten en evenementen georganiseerd voor Internationale Vrouwendag. Het thema van dit jaar is Vrijheid, wat betekent vrijheid voor jou?