Josh Walet
Advertorial Cultuur

Kunstenares Femke Kock laat zich nergens op vastpinnen

Alphense kunstenares Femke Kock heeft vele talenten, van popart tot scherpzinnige pentekeningen en van graffiti tot surrealistische vrouwen portretten. Volgende week doet zij mee aan het Landelijk Atelier Weekend en kun je haar kunstwerken in haar atelier aan huis bewonderen.

Pas sinds een aantal jaar durft Femke haar talent aan de buitenwereld te laten zien. En nu? Nu kan ze niet meer stoppen. “Omdat mijn hobby volledig uit de hand liep, en steeds meer mensen interesse toonden in mijn werk, besloot ik de sprong te wagen: ik huurde een atelier en gaf mezelf een half jaar. Het is de beste stap die ik ooit genomen heb” vertelt Femke. Eindelijk kreeg haar creativiteit de ruimte en steeds meer mensen vonden hun weg naar haar atelier, haar werk en haar workshops. Exposities volgden snel en tot haar verwondering werden bijna alle werken direct verkocht.

Ze werd gevraagd om metershoge muurschilderingen te maken in het Alphense restaurant Maggie Blue, en haar levensgrote kunstwerken hangen bij vele mensen aan de muur. “Omdat mijn nieuwe werk niet meer te combineren viel met mijn vaste baan, heb ik deze opgezegd. Ik werk nu volledig zelfstandig. Heel spannend, en ik kijk uit naar wat er nu op mijn pad gaat komen”.

Inspiratie
Haar inspiratie haalt Femke uit alledaagse dingen. “Een voorbijganger met een intrigerende blik, een fijn gesprek in de kroeg of herinneringen aan mijn reizen. Ik kan overal mijn inspiratie uit halen en soms ontstaat er ook zo maar iets.” Femke houdt van experimenteren en grenzen opzoeken. “Ik daag mezelf graag uit, zo kan ik mezelf steeds weer opnieuw uitvinden en weet ik de mensen ook te verrassen.” In haar atelier (inmiddels aan huis) kan Femke in alle rust werken aan haar schilderijen, van soms wel 2 x 2 meter. Zodra de kleuren en vormen met elkaar kloppen en het goed voelt, is voor Femke een schilderij af.

Landelijk Atelier Weekend
Tijdens het Landelijk Atelier Weekend opent Femke niet alleen haar atelier aan huis, maar ook haar aangrenzende tuin en woonhuis. Je kunt dan precies ervaren hoe het is om een EchteFemke in huis te hebben. Voel je welkom op 22 en 23 juni tussen 11.00 en 17.00. Meer informatie over het weekend vind je hier.

Benieuwd naar Femke haar schilderijen en workshops? Kijk dan op femkekock.nl om haar portfolio te bekijken of neemt direct contact op via info@femkekock.nl


Meer nieuws

Advertorial Werken vandaag 18:45

Laura: “Eén team één taak. Dat gevoel overheerst.”

Toen Laura’s politiecarrière door een landelijke vacaturestop in de vangrail belandde, stapte ze over naar het gevangeniswezen. “En dat blijkt eigenlijk nog meer mijn ding te zijn. Als je buiten achter boefjes aan zit, zie je veel en maak je veel mee, maar hier zie en beleef je misschien nog wel meer. Daar komt bij dat ik me binnen toch net even wat veiliger voel.”

Onderwijs vandaag 18:09

Projectweek tweetalig onderwijs op het Scala College van start gegaan

Maandagochtend zijn de tweetalige brugklasleerlingen van het Scala College gestart met het internationale project ‘crossing borders’, nadat zij eerst geleerd hadden ‘how to tie a tie’. Die stropdas maakt het schooluniform compleet, dat zij de hele week zullen dragen.