De Werf
Advertorial Cultuur

Kunstenares Herma Kampschuur viert opening atelier

Kunstenares Herma Kampschuur opent haar nieuwe werkplek op De Werf, de opbloeiende hotspot voor creatieve en ambachtelijke bedrijven aan de Rijnhaven in Alphen aan den Rijn. Het is een atelier, workshopruimte en galerie ineen. En iedereen mag dat op zaterdag 7 maart ontdekken. Ze exposeert haar werk en dat van een aantal cursisten in eigen huis.

Herma is autodidact kunstenaar. "Tekenen en schilderen heb ik in mijn jeugd veel gedaan. Toen kwam het moment dat ik keuzes moest maken voor een opleiding." Onder het motto ‘Doe nou maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’, werd dat de verpleging. "Niet dat ik daar spijt van heb gehad, maar wat je in je hebt, moet er toch een keer uit." Jarenlang hield ze haar creatieve kant slapend. "Nadat ik voor een verjaardag een schilderijtje had gemaakt, was er geen houden meer aan."

Ze pakte de penselen weer op, en nu staat ze alweer 25 jaar achter de ezel. "Het is een fijne, creatieve uitlaatklep. Het (magisch) realisme met heldere kleuren geniet mijn voorkeur. Mijn inspiratie haal ik vaak uit de natuur en uit het boeddhisme. Ik daag mijzelf steeds uit door technieken te verbeteren en voor onalledaagse onderwerpen te kiezen." Tijdens de expositie is hier een verscheidenheid van te zien.

Sinds 2007 geeft Herma ook schilderlessen. "Met heel veel plezier. Dat ik mijn passie mag overdragen en bij anderen onontdekte creativiteit mag aanboren, is ronduit geweldig. Voor beginners is de drempel vaak hoog, maar dat is nergens voor nodig."

Iedereen is welkom om onder het genot van een drankje en live muziek Herma’s werk en dat van haar cursisten te komen bekijken. Herma’s werkplek vind je op de Industrieweg 4C, op het rijtje van Stout.bike en Dickens Style die al wat langer op De Werf zijn gevestigd. Het feestje bij Herma sluit aan op de maandelijkse Open Werf Dag die ook zaterdag 7 maart wordt gehouden. "Er is dan dus nog meer moois te bekijken."

Kijk voor meer informatie op www.hermakampschuur.nl // www.dewerf.info


Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 16:57

Op zoek naar hét perfecte eindejaarsgeschenk?

Zoek je een cadeau voor je medewerkers of zakelijke relaties? En wil je iets geven wat bij iedereen in de smaak valt? Kies dan de Primera Keuzecadeaukaart, want daarmee kiezen de ontvangers zelf uit meer dan 100 cadeaukaarten, zoals Bol.com, Mediamarkt, Zalando, Diner Cadeau, Nationale bioscoopbon en vele andere. Er is dus altijd voor ieder wat wils!

Verkeer en vervoer vandaag 15:02

Veilig op de weg met goede gladheidbestrijding

Vrijdag 29 oktober rijden de medewerkers van de gladheidbestrijding als voorproef alle strooiroutes binnen de gemeente Alphen aan den Rijn. Zonder zout natuurlijk.

Coronavirus in Alphen vandaag 13:28

Meer en strenger handhaven op coronamaatregelen: “De situatie is zorgelijk”

In heel Nederland zullen veiligheidsregio’s meer en strenger gaan handhaven op de coronamaatregelen. Mensen worden niet langer aangesproken op hun gedrag, maar krijgen gelijk een waarschuwing of een boete. Burgemeester Liesbeth Spies staat achter het besluit. “Diegene die de maatregelen nu nog aan zijn laars lapt, wordt eerder aangepakt.”

Advertorial Blog Overige vandaag 12:37

Een mannen coach helpt jou zijn wie je wil zijn

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen om de vraag waarom ik nu juist mannen coach ben geworden, te beantwoorden. Ten eerste werk ik graag met mannen en steek ik graag met mijn hoofd boven dat maaiveld (lees: de vele coaches) uit. En ten tweede, want er is altijd een diepere laag aanwezig, wil ik het taboe doorbreken dat mannen niet emotioneel mogen zijn.