Bibliotheek Rijn en Venen
Advertorial Kunst en Cultuur

Kunstproject van Femke van Gemert in de Bibliotheek van Boskoop

Voor iedereen die graag mee wil helpen aan het Project Onderlinge Verbondenheid van Femke van Gemert: op 1 juli is het Kunstproject van start gegaan in Boskoop!

“We beginnen met het inzamelen van afgedankt textiel, waar we jullie hulp bij nodig hebben. Dus heb je thuis nog oude kleding liggen, gordijnen, dekbedovertrekken, theedoeken of badlakens? Lever deze dan graag schoon en in een gesloten zak in bij de Bibliotheek in Boskoop. Dit kan tot 15 augustus.”

Femke van Gemert

Na jarenlang in de mode- en interieurwereld gewerkt te hebben als ontwerper en trendforecaster, besloot Femke van Gemert anders met textiel om te gaan. Omdat zij zag dat de bergen afgedankte kleding wereldwijd groeiden en groeiden, en de consumptie alleen maar verder stijgt, besloot ze al haar kunstwerken van afvaltextiel te gaan maken.

Met jullie afgedankte textiel zal Femke, door middel van verschillende workshops die in het najaar plaatsvinden, een kunstwerk maken geïnspireerd op de bomen en heesters van Boskoop.

De Workshops

Tijdens deze workshops zullen we het materiaal knippen en naaien, waarna een deel plantaardig wordt geverfd. Als laatste zijn er workshops waarbij we het oude ambacht van het touwen twisten en vlechten leren. Aan de workshops kunnen alle inwoners uit Boskoop meedoen. Jullie bijdragen en deelname zijn zeer gewenst!

Info

Locatie: Bibliotheek Boskoop, Raadhuisplein 3, 2771 EK, Boskoop
Meer informatie: https://www.bibliotheekrijnenvenen.nl/activiteiten/onderlinge-verbondenheid.html

De eerste activiteit binnen dit Community Art-project is een Fashion Swap op 2 augustus van 13:00 tot 16:30 uur in Bibliotheek Boskoop. Je kunt je hiervoor gratis aanmelden via bibliotheekrijnenvenen.nl


Meer nieuws

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige gisteren 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.