Ingezonden

Kunstwerk Hoorn Des Tijds na 25 jaar geopend

25 jaar geleden, in 1996, werd het kunstwerk de Hoorn des Tijds geplaatst in Alphen aan den Rijn. Nu is de tijd aangebroken om de tijdcapsule te openen.

Kunstenaar Frits Garenfeld ontwierp deze tijdscapsule in de vorm van een grote metalen hoorn als onderdeel van een educatief project. Jongeren uit Alphen aan den Rijn werden uitgenodigd om de hoorn te vullen met voorwerpen en deze dicht te maken als een trage tijdsmachine voor de komende 25 jaar.

Inmiddels zijn we aangekomen in 2021. De tijd is aangebroken om de Hoorn te openen en de voorwerpen te onthullen. Kunstenaar Frits Garenfeld en Cultuurplatform KHABBAZ roepen iedereen die 25 jaar geleden iets in de Hoorn heeft geplaatst op om aanwezig te zijn bij de feestelijke onthulling op vrijdag 1 oktober.

Feestelijke opening Hoorn des Tijds

De Hoorn des Tijds wordt op 1 oktober 2021 tussen 17:00 en 19:00 uur geopend door kunstenaar Frits Garenfeld en Wethouder Erik van Zuylen. Zij onthullen de voorwerpen feestelijk op de huidige plek bij Poppodium MAX op de Olympiaweg 2a. Iedereen die er 25 jaar geleden iets in heeft gelegd wordt van harte uitgenodigd om dit officiële moment bij te wonen. In een expositie in Bibliotheek Rijn en Venen in Alphen aan den Rijn worden de onthulde voorwerpen, of de restanten daarvan, tussen 7 oktober en 7 november tentoongesteld.

Een nieuwe bestemming

Vanaf 2021 krijgt de Hoorn een nieuwe bestemming bij het Europapark. Het kunstwerk wordt glimmend opgepoetst en in november op feestelijke wijze geplaatst op de nieuwe locatie: klaar om opnieuw te vullen met voorwerpen voor de komende 25 jaar. Tijdscapsules van doorzichtig PVC beschermen de voorwerpen tegen weersinvloeden zodat ze er over 25 jaar nog steeds perfect uitzien.  

Plaats jouw eigen voorwerp of voorspelling in de Hoorn

In Bibliotheek Rijn en Venen in Alphen aan den Rijn, afdeling gemeentearchief, kan iedereen tussen 7 oktober en 7 november een tijdscapsule komen ophalen en vullen met een bijzonder voorwerp of een wens. Een verhaal, tekening, speelgoed, een micro-sdkaart, gedicht, bloem, haarlok, foto, of misschien wel je telefoon. Jouw naam en adres worden genoteerd en je wordt uitgenodigd voor het feestelijk ritueel waarbij de Hoorn opnieuw gevuld en gesloten wordt voor de komende 25 jaar. Wees er snel bij, want de voorraad capsules is beperkt.

De opening, herplaatsing en sluiting van de Hoorn Des Tijds worden mede mogelijk gemaakt door Bibliotheek Rijn en Venen, Cultuurplatform Khabbaz en Gemeente Alphen aan den Rijn.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 15:08

Onthaasten met klei bij Parkvilla

Met klei kun je alle kanten op. Je creëert iets in een ruimtelijke vorm en met een beetje techniek ben je vrij om van alles te maken. Van fijn sieraad tot een meubel. “Tijdens de cursus keramiek hebben wij ook wel eens krukje gemaakt van klei en dat was echt zo stevig dat je erop kon zitten”, vertelt Parkvilla docente Beatrijs van Rheeden.

Werken gisteren 13:37

Het nieuwe vacature aanbod van week 37

Op zoek naar leuke baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je diverse soorten vacatures in verschillende branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Metaalwerk

In het Alphense castellum Albaniana zijn veel metalen voorwerpen gevonden. Onder meer in de fabrica, de extreem grote werkplaats. Daar werd zeker metaal bewerkt, want er zijn haarden en bewerkingsafval aangetroffen. Maar ook op het castellumterrein en in de oeverzone zijn metalen onderdelen gevonden.

Advertorial Sport gisteren 09:22

OldStars waterpolo van start in Alphen aan den Rijn

Op donderdag 23 september kunnen ouderen uit Alphen aan den Rijn en omstreken gratis kennismaken met OldStars waterpolo bij het Zwembad en Buurthuis Aquarijn. De clinic staat onder leiding van Robin van Galen; voormalig bondscoach van het Nederlands Waterpolo mannenteam.