Cultuur

Kunstwerk op het Raoul Wallenbergplein blijft staan

Het huidige kunstwerk op het Raoul Wallenbergplein blijft staan. Inwoners uit de gemeente Alphen aan den Rijn mochten hun stem uitbrengen op een drietal kunstwerken, waaronder het huidige kunstwerk. Met één stem verschil kozen de inwoners voor het behoud van het huidige kunstwerk.

Wethouder Leo Maat heeft dinsdag bekend gemaakt dat het huidige kunstwerk 'A Dark Limousine Exit' blijft staan op het Raoul Wallenbergplein. De afgelopen weken konden alle inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn stemmen op drie ontwerpen

In totaal hebben 1056 inwoners gestemd. Kunstwerk 'De Poort' kreeg 341 stemmen, kunstwerk 'Het drieluik' kreeg 357 stemmen en 358 inwoners stemden voor het behoud van het huidige, blauwe kunstwerk.

Nu duidelijk is dat het huidige kunstwerk op het Raoul Wallebergplein blijft staan, wordt het geld dat gereserveerd was voor een nieuw kunstwerk besteed aan kunst elders in de gemeente. "Waar dat wordt besteed, moet nog duidelijk worden", stelt Maat. De wethouder sluit niet uit dat het geld alsnog aan één van de nieuw ontworpen werken wordt uitgegeven.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie gisteren 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.