Josh Walet

KWF Kankerbestrijding stopt met Samenloop voor Hoop

‘’Met pijn in het hart hebben we besloten om te stoppen met de KWF Samenloop.’’ Dit liet de organisatie van Samenloop op dinsdag 6 april weten. Het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) zal geen tijd, geld en middelen meer beschikbaar stellen voor de Samenloop-evenementen. Zo ook niet in Alphen.

KWF heeft laten weten dat zij net als veel andere goede doelen het afgelopen coronajaar te maken gehad met een grote terugval in inkomsten. Door het niet doorgaan van evenementen is er in 2020 veel minder geld opgehaald, terwijl de vaste kosten doorliepen. Ook in 2021 verwacht KWF tientallen miljoenen mis te lopen als gevolg van de coronacrisis. 

In 2020 zou de zevende editie van SamenLoop voor Hoop Alphen gehouden worden. Echter kon deze geen doorgang vinden door de coronapandemie. Dit betekende dat de zesde editie in 2019 ook de laatste was en dat de editie volgend jaar ook niet doorgaat. De organisatie laat weten dat er na heel wat jaren samenlopen er nu definitief een einde aan het bijzondere evenement komt. Het bericht is hard aangekomen bij het lokale bestuur, alle vrijwilligers, eregasten en deelnemers.

Terugkijken op mooie momenten

Caroline Blom, voorzitter van Samenloop Alphen aan den Rijn is overvallen door het bericht van KWF. “We kijken terug op heel veel mooie en ontroerende edities in Park Rijnstroom met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Vorig jaar stond alweer de zevende editie in Alphen aan den Rijn gepland. Door corona hebben we als lokaal bestuur al snel de afweging gemaakt en ingezet op een nieuwe editie in 2022. We waren net gestart met het plannen van de aftrap voor deze editie. Met het besluit van KWF komt er nu geheel onverwachts een einde aan een bijzonder evenement, dat voor duizenden Alphenaren en inwoners uit de regio heel veel heeft betekend. Een besluit dat heel hard is binnengekomen bij alle betrokkenen. We zijn alle vrijwilligers, deelnemers, eregasten en sponsors dan ook enorm dankbaar voor hun inzet en steun bij de afgelopen edities. We koesteren de herinnering aan de vele gevoelens van saamhorigheid en troost die we samen mochten beleven.”

Sinds 2006

KWF Samenloop (vooral bekend onder de naam ‘SamenLoop voor Hoop’) is een wandelevenement dat is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Tijdens een 24-uurs wandelestafette wordt geld opgehaald voor kankeronderzoek. Via speciale ceremonies wordt stilgestaan bij kanker en het leven gevierd. KWF Samenlopen worden door heel Nederland door vrijwilligers georganiseerd en staan bekend om hun lokale karakter en de sterke saamhorigheid.

In 2006 presenteerde KWF de eerste SamenLoop voor Hoop in Nederland in het Drentse Borger. In totaal zijn er in dertien jaar tijd ruim 250 edities gelopen en is er ruim € 25 miljoen opgehaald. Bij de edities in Alphen aan den Rijn waren totaal 9.400 deelnemers betrokken en is er ruim € 700.000 opgehaald.

Deelnemers van Samenloop Alphen aan den Rijn kunnen indien gewenst hun inschrijfgeld terugvragen. Kijk voor meer informatie op www.samenloopvoorhoop.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:55

ROMEINEN Mansio

Een mansio is een Romeinse herberg die reizigers onderdak biedt. Niet zomaar iedere reiziger trouwens. In principe is een mansio bestemd voor de postbestellers van de oudheid die hier hun paarden wisselen, gebruik maken van een verversing en overnachten.

Advertorial Sport vandaag 10:06

Tijd voor Vitaliteit – maak kennis met 50+ sporten in Alphen

Nu de maatregelen rondom corona weer iets versoepelen, gaat ook het programma ‘Tijd voor Vitaliteit’ weer deels van start. In dit sportprogramma maken 50-plussers uit Alphen tegen een laag tarief kennis met vijf verschillende sporten.

Te zien op televisie vandaag 08:38

Tekening van Alphense kunstenares gekozen bij Sterren op het Doek

In de aflevering van het televisieprogramma Sterren op het Doek was zaterdagavond de Alphense kunstenares Yvette Bavelaar te zien. Samen met twee andere kunstenaars portretteerde zij Frank Boeijen. De tekening van Yvette bleek in de smaak te vallen, want de zanger koos uiteindelijk haar werk.

Politie gisteren 21:25

Jongens beroven vrouw (72) op straat met boksbeugel

Zaterdagmiddag reed een vrouw (72) op haar scootmobiel richting het centrum van Alphen toen zij door twee jongens op een scooter werd beroofd. Hierbij gebruikten zij een boksbeugel.