Josh Walet

KWF Kankerbestrijding stopt met Samenloop voor Hoop

‘’Met pijn in het hart hebben we besloten om te stoppen met de KWF Samenloop.’’ Dit liet de organisatie van Samenloop op dinsdag 6 april weten. Het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) zal geen tijd, geld en middelen meer beschikbaar stellen voor de Samenloop-evenementen. Zo ook niet in Alphen.

KWF heeft laten weten dat zij net als veel andere goede doelen het afgelopen coronajaar te maken gehad met een grote terugval in inkomsten. Door het niet doorgaan van evenementen is er in 2020 veel minder geld opgehaald, terwijl de vaste kosten doorliepen. Ook in 2021 verwacht KWF tientallen miljoenen mis te lopen als gevolg van de coronacrisis. 

In 2020 zou de zevende editie van SamenLoop voor Hoop Alphen gehouden worden. Echter kon deze geen doorgang vinden door de coronapandemie. Dit betekende dat de zesde editie in 2019 ook de laatste was en dat de editie volgend jaar ook niet doorgaat. De organisatie laat weten dat er na heel wat jaren samenlopen er nu definitief een einde aan het bijzondere evenement komt. Het bericht is hard aangekomen bij het lokale bestuur, alle vrijwilligers, eregasten en deelnemers.

Terugkijken op mooie momenten

Caroline Blom, voorzitter van Samenloop Alphen aan den Rijn is overvallen door het bericht van KWF. “We kijken terug op heel veel mooie en ontroerende edities in Park Rijnstroom met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Vorig jaar stond alweer de zevende editie in Alphen aan den Rijn gepland. Door corona hebben we als lokaal bestuur al snel de afweging gemaakt en ingezet op een nieuwe editie in 2022. We waren net gestart met het plannen van de aftrap voor deze editie. Met het besluit van KWF komt er nu geheel onverwachts een einde aan een bijzonder evenement, dat voor duizenden Alphenaren en inwoners uit de regio heel veel heeft betekend. Een besluit dat heel hard is binnengekomen bij alle betrokkenen. We zijn alle vrijwilligers, deelnemers, eregasten en sponsors dan ook enorm dankbaar voor hun inzet en steun bij de afgelopen edities. We koesteren de herinnering aan de vele gevoelens van saamhorigheid en troost die we samen mochten beleven.”

Sinds 2006

KWF Samenloop (vooral bekend onder de naam ‘SamenLoop voor Hoop’) is een wandelevenement dat is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Tijdens een 24-uurs wandelestafette wordt geld opgehaald voor kankeronderzoek. Via speciale ceremonies wordt stilgestaan bij kanker en het leven gevierd. KWF Samenlopen worden door heel Nederland door vrijwilligers georganiseerd en staan bekend om hun lokale karakter en de sterke saamhorigheid.

In 2006 presenteerde KWF de eerste SamenLoop voor Hoop in Nederland in het Drentse Borger. In totaal zijn er in dertien jaar tijd ruim 250 edities gelopen en is er ruim € 25 miljoen opgehaald. Bij de edities in Alphen aan den Rijn waren totaal 9.400 deelnemers betrokken en is er ruim € 700.000 opgehaald.

Deelnemers van Samenloop Alphen aan den Rijn kunnen indien gewenst hun inschrijfgeld terugvragen. Kijk voor meer informatie op www.samenloopvoorhoop.nl.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.