Josh Walet
Advertorial JA in de Horeca

Kyara (25) zegt JA in de Horeca: “In de keuken ben ik op mijn plek, daar voel ik me thuis”

Al 2,5 jaar maakt Kyara (25) deel uit van het team van Grand Café Eight. Daar werkt ze fulltime als zelfstandig werkend kok. “We zorgen dat iedereen met een grote glimlach de deur uit loopt.”

Eight is een Grand Café zoals een grand café moet zijn. Uitnodigend, verrassend en gastvrij. Zes dagen per week ben je welkom in het restaurant in winkelboulevard Da Vinci om te komen genieten van een lunch of een diner. Maar ook gewoon zomaar, bijvoorbeeld om even aan te schuiven voor een drankje op het terras.

Alles is mogelijk

Het leuke aan werken bij Eight is volgens Kyara dat alles mogelijk is. “Eight is heel gastvrij, alles is mogelijk. We zijn heel flexibel. Niks is ons te gek! Omdat we werken met verse producten en alles vers bereiden kunnen we ook heel makkelijk rekening houden met bijvoorbeeld allergieën of als iemand gewoon net even iets anders wilt.”

Al gaan de meeste mensen volgens Kyara toch voor een mooi stuk vlees. “Zo hebben we nu bijvoorbeeld de gesplitste sukade. Dat is echt een toppertje. Maar ook de bavette of ossenhaas. Als het maar een mooi stuk vlees is wat lekker wordt gegrild. We krijgen daarnaast vooral veel positieve opmerkingen over dat we met veel verse groentes werken. We doen echt zoveel mogelijk zelf en alles vers.”

‘Op mijn plek’

Kyara werkt nu bijna acht jaar in de keuken. “Ik ben gelijk uit de school de koksopleiding gaan doen en meteen de keuken in gegaan. Daar ben ik ook echt op mijn plek, daar voel ik me thuis. Het leuke is dat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en je kan blijven leren. Omdat we bij Eight regelmatig wisselen van gerechten en veel verse producten gebruiken, leer ik iedere keer weer bij.”

Ook ervaart Kyara de samenwerking in de keuken en met de bediening als heel fijn. “Onze chefkok Rolf is een hele fijne chef om mee te werken. Ik leer veel van hem. Maar ook de samenwerking met de bediening is ontzettend goed. We zijn een klein maar hecht team en we helpen elkaar waar nodig. Zo heb ik laatst mee geholpen in de bediening, maar ook andersom. De bediening helpt ook wel eens in de keuken. Je doet het met elkaar en dat is heel fijn werken. We weten echt wat we aan elkaar hebben.”

Afwisseling

Omdat bij Eight ook regelmatig partijen zijn of een catering gedraaid wordt, is het werk lekker afwisselend. Dit is voor Kyara ook één van de dingen waardoor zij het daar zo naar haar zin heeft. “Wanneer je een partij of een catering draait zijn de werkzaamheden weer zo anders dan in het restaurant. Dat brengt ook een andere sfeer met zich mee, wat het werk nog leuker maakt. Het is iedere keer weer anders. Nooit saai dus!”

Maar ook de mogelijkheid tot eigen inbreng is iets wat zeer gewaardeerd wordt. “Je hoeft hier niet bang te zijn om je mond open doen, je mag altijd met ideeën komen. De passie voor het vak moet je in je hebben en de rest kun je hier leren. Ik wil hier dan ook nog lang blijven zodat ik nog meer kan leren en mezelf nog meer kan ontwikkelen.”

Kyara zegt JA tegen werken in de Horeca. Word jij haar nieuwe collega? Solliciteer direct op één van de openstaande vacatures bij Grand Café Eight. Of neem een kijkje bij de andere horeca vacatures op JAindeHoreca.nl.

JAindeHoreca-kyara.png


Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.

Advertorial JA in de Horeca gisteren 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Blog Fase 2, lees je mee?! gisteren 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein gisteren 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.