Josh Walet
Advertorial JA in de Horeca

Kyara (25) zegt JA in de Horeca: “In de keuken ben ik op mijn plek, daar voel ik me thuis”

Al 2,5 jaar maakt Kyara (25) deel uit van het team van Grand Café Eight. Daar werkt ze fulltime als zelfstandig werkend kok. “We zorgen dat iedereen met een grote glimlach de deur uit loopt.”

Eight is een Grand Café zoals een grand café moet zijn. Uitnodigend, verrassend en gastvrij. Zes dagen per week ben je welkom in het restaurant in winkelboulevard Da Vinci om te komen genieten van een lunch of een diner. Maar ook gewoon zomaar, bijvoorbeeld om even aan te schuiven voor een drankje op het terras.

Alles is mogelijk

Het leuke aan werken bij Eight is volgens Kyara dat alles mogelijk is. “Eight is heel gastvrij, alles is mogelijk. We zijn heel flexibel. Niks is ons te gek! Omdat we werken met verse producten en alles vers bereiden kunnen we ook heel makkelijk rekening houden met bijvoorbeeld allergieën of als iemand gewoon net even iets anders wilt.”

Al gaan de meeste mensen volgens Kyara toch voor een mooi stuk vlees. “Zo hebben we nu bijvoorbeeld de gesplitste sukade. Dat is echt een toppertje. Maar ook de bavette of ossenhaas. Als het maar een mooi stuk vlees is wat lekker wordt gegrild. We krijgen daarnaast vooral veel positieve opmerkingen over dat we met veel verse groentes werken. We doen echt zoveel mogelijk zelf en alles vers.”

‘Op mijn plek’

Kyara werkt nu bijna acht jaar in de keuken. “Ik ben gelijk uit de school de koksopleiding gaan doen en meteen de keuken in gegaan. Daar ben ik ook echt op mijn plek, daar voel ik me thuis. Het leuke is dat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en je kan blijven leren. Omdat we bij Eight regelmatig wisselen van gerechten en veel verse producten gebruiken, leer ik iedere keer weer bij.”

Ook ervaart Kyara de samenwerking in de keuken en met de bediening als heel fijn. “Onze chefkok Rolf is een hele fijne chef om mee te werken. Ik leer veel van hem. Maar ook de samenwerking met de bediening is ontzettend goed. We zijn een klein maar hecht team en we helpen elkaar waar nodig. Zo heb ik laatst mee geholpen in de bediening, maar ook andersom. De bediening helpt ook wel eens in de keuken. Je doet het met elkaar en dat is heel fijn werken. We weten echt wat we aan elkaar hebben.”

Afwisseling

Omdat bij Eight ook regelmatig partijen zijn of een catering gedraaid wordt, is het werk lekker afwisselend. Dit is voor Kyara ook één van de dingen waardoor zij het daar zo naar haar zin heeft. “Wanneer je een partij of een catering draait zijn de werkzaamheden weer zo anders dan in het restaurant. Dat brengt ook een andere sfeer met zich mee, wat het werk nog leuker maakt. Het is iedere keer weer anders. Nooit saai dus!”

Maar ook de mogelijkheid tot eigen inbreng is iets wat zeer gewaardeerd wordt. “Je hoeft hier niet bang te zijn om je mond open doen, je mag altijd met ideeën komen. De passie voor het vak moet je in je hebben en de rest kun je hier leren. Ik wil hier dan ook nog lang blijven zodat ik nog meer kan leren en mezelf nog meer kan ontwikkelen.”

Kyara zegt JA tegen werken in de Horeca. Word jij haar nieuwe collega? Solliciteer direct op één van de openstaande vacatures bij Grand Café Eight. Of neem een kijkje bij de andere horeca vacatures op JAindeHoreca.nl.

JAindeHoreca-kyara.png


Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige vandaag 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek vandaag 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten vandaag 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.