Archieffoto

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Er zal door de gemeente op 2 januari vuurwerkafval huis-aan-huis worden opgehaald. “Je zet het vuurwerkafval op de plek neer waar je normaal uw rolcontainer op straat plaatst”, laat de gemeente weten.

Ook is er aan mensen gedacht die in een hoogbouw wonen. Dan kun je het vuurwerkafval naast de ondergrondse container zetten. Let er hierbij wel op dat je het niet neerzet op de ijzeren plaat.

Vuurwerkzak

Je kunt het vuurwerkafval in een gewone vuilniszak doen, maar ook zijn er speciale vuurwerkzakken waar je het afval in kan doen. “De vuurwerkzak krijg je gratis bij een van de verkooppunten van vuurwerk in onze gemeente,” vertelt de gemeente. Er worden geen vuurwerkafvalzakken verspreid aan de inwoners.

Goed om te weten

Zorg ervoor dat je het vuurwerkafval direct opruimt. Dit zorgt ervoor dat het niet eindigt als zwerfvuil wat ook weer veiliger is voor de kinderen in de buurt. Kinderen gaan regelmatig opzoek naar vuurwerk dat nog niet is ontploft, om het vervolgens af te steken.

Maak het aangeveegde vuurwerk eerst goed nat voordat je het in de afvalzak gooit. Let hier nog extra op als kinderen helpen met het opruimen van het vuurwerkafval.

Let op het sluiten van je tuin als er spullen in staan als een kerstboom of bouwafval. Deze kunnen mogelijk door andere in de brand gestoken worden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 13:46

Hoog laag bedden bij Dutch Dream Slaapcomfort

Wist je dat Dutch Dream ook hoog laag bedden in hun assortiment hebben? Deze bedden zijn naast elektrisch verstelbaar ook in hoogte verstelbaar. Ideaal voor meer gemak en comfort, voor zorgbehoevende mensen of voor iemand met bijvoorbeeld ademhalings-, maag- of slokdarmklachten. 

Sport gisteren 12:53

Succes op NK meerkamp voor Alphense sporters

In het weekend van 4 en 5 februari was in Apeldoorn het Omnisport geopend voor het Nederlandse Kampioenschap meerkamp. Hier zijn verschillende Alphense sporters naar huis gegaan met een prijs.