Archieffoto

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Er zal door de gemeente op 2 januari vuurwerkafval huis-aan-huis worden opgehaald. “Je zet het vuurwerkafval op de plek neer waar je normaal uw rolcontainer op straat plaatst”, laat de gemeente weten.

Ook is er aan mensen gedacht die in een hoogbouw wonen. Dan kun je het vuurwerkafval naast de ondergrondse container zetten. Let er hierbij wel op dat je het niet neerzet op de ijzeren plaat.

Vuurwerkzak

Je kunt het vuurwerkafval in een gewone vuilniszak doen, maar ook zijn er speciale vuurwerkzakken waar je het afval in kan doen. “De vuurwerkzak krijg je gratis bij een van de verkooppunten van vuurwerk in onze gemeente,” vertelt de gemeente. Er worden geen vuurwerkafvalzakken verspreid aan de inwoners.

Goed om te weten

Zorg ervoor dat je het vuurwerkafval direct opruimt. Dit zorgt ervoor dat het niet eindigt als zwerfvuil wat ook weer veiliger is voor de kinderen in de buurt. Kinderen gaan regelmatig opzoek naar vuurwerk dat nog niet is ontploft, om het vervolgens af te steken.

Maak het aangeveegde vuurwerk eerst goed nat voordat je het in de afvalzak gooit. Let hier nog extra op als kinderen helpen met het opruimen van het vuurwerkafval.

Let op het sluiten van je tuin als er spullen in staan als een kerstboom of bouwafval. Deze kunnen mogelijk door andere in de brand gestoken worden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 12:30

Kordate actie van 7-jarig meisje redt haar vader

Zondag 26 mei omstreeks 09:30 uur ontving de politie een melding van een onwelwording in een woning. Een 7-jarig meisje zag dat haar vader onwel werd en twijfelde geen moment. Ze belde direct haar moeder, die vervolgens de hulpdiensten inschakelde.

Jubileum vandaag 11:59

Geslaagd jubileumfeest bij Winkelcentrum de Baronie

Op zaterdag 25 mei was het feest in winkelcentrum de Baronie, want ze vierden hun 10-jarig jubileum! Alle bezoekers van het winkelcentrum waren uitgenodigd om dit bijzondere moment samen te vieren. Tussen 11:00 en 16:00 uur was jong en oud welkom om te genieten van een gevarieerd programma vol optredens en leuke activiteiten.

Politie en handhaving vandaag 10:33

Ruzie in speeltuin escaleert: Politie Alphen aan den Rijn grijpt in

Op zaterdag 25 mei omstreeks 16:00 uur ontving de politie Alphen aan den Rijn een melding van een ruzie in de speeltuin aan de kruising van de Hugo de Grootstraat en de Jan Nieuwenhuijzenstraat. Wat aanvankelijk leek op een alledaagse jeugdruzie, escaleerde snel toen ouders zich ermee gingen bemoeien.

Advertorial Theater vandaag 09:45

Avondvullend programma bij Parkvilla met expositie, filmklassieker en muziek

Parkvilla organiseert op 12 juni een avondvullend programma rondom de indrukwekkende expositie LEF - Let’s Embrace Freedom - van fotograaf Henk Veldhuizen. Met deze tentoonstelling wil Henk laten zien hoe mooi het is als je vrijheid hebt om jezelf te zijn. Op deze avond is er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. 

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.