Ashram College

Laatste handtekeningen voor nieuwbouw Ashram College zijn gezet

Donderdag zijn in het bijzijn van wethouder Voortgezet Onderwijs Han de Jager door Scope Scholengroep de laatste handtekeningen gezet voor de nieuwbouw van het Ashram College in Alphen. Naar verwachting opent de nieuwe school medio 2023 de deuren.

Na een aanbestedingstraject is er getekend voor een samenwerking met bouwbedrijf Aan de Stegge. Het bouwbedrijf gaat samen met Gabriëls Elektro en werktuigbouwkundig installateur Verstappen van Amelsvoort de duurzame bouw van het nieuwe pand verzorgen. De bedrijven hebben alle drie ruime ervaring in het bouwen van duurzame schoolgebouwen.

Met het bereiken van deze mijlpaal is de laatste belangrijke stap gezet in de uitvoering van het Masterplan Voortgezet Onderwijs van de gemeente Alphen aan den Rijn. In het nieuwe jaar start de bouw aan het Marsdiep. Een feestelijk moment voor het Ashram College, dat al enige tijd in voorbereiding is op de nieuwbouw.

Het nieuwe schoolgebouw van circa 12.000m2 biedt veel licht en lucht en komt volledig tegemoet aan de wensen en eisen van vandaag de dag. Het gebouw wordt Energie Neutraal (ENG) gebouwd. De vorm kenmerkt zich door een boomerang met aan de binnen- en buitenzijde organische vormen. Een uniek aspect is de daktuin waar leerlingen kunnen pauzeren en sporten. Het gebouw biedt tevens flexibiliteit om ruimte te bieden aan andere Alphense middelbare scholen.

Op de bovenste foto: M. van Dijk van Aan de Stegge bouw, wethouder Voortgezet Onderwijs H. de Jager en bestuurder Scope Scholengroep B. van Leeuwen tijdens het tekenen van de aannemingsovereenkomst.

nieuwbouw ashram college 2.png

impressie ashram college nieuwbouw 2.png


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Milieu en duurzaamheid gisteren 16:59

Ondernemers, doe mee aan onderzoek naar duurzaam ondernemen!

Verschillende partijen, waaronder EDBA, VOA, Greenport Boskoop, mboRijnland, Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) en de Gemeente Alphen aan den Rijn, hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk onderzoek onder ondernemers in onze gemeente. Dit onderzoek heeft tot doel de uitdagingen en behoeften van ondernemers op het gebied van duurzaam en circulair ondernemen in kaart te brengen.

Politiek gisteren 14:46

Alphense politiek tevreden over nieuw dierenbeleid

De aanvulling op het Alphense dierenbeleid is een voorbeeld voor andere gemeenten. Dat vindt wethouder Gert-Jan Schotanus over de uitwerking van een initiatiefvoorstel over dierenwelzijn van de Alphense gemeenteraad. De Alphense politiek is het hiermee eens en zal de Aanvulling Kader Dierenwelzijn in haar komende gemeenteraadsvergadering goedkeuren.

Politiek gisteren 12:04

Regels Jeugdzorg, Wmo en Participatie worden aangepast

Door verschillende oorzaken moeten de Verordening Sociaal Domein en de bijbehorende Nadere Regels worden aangepast. Het gaat daarbij vooral om wijzigingen door wettelijke regels. Ook zijn er aanpassingen nodig omdat de wet Breed Offensief inmiddels is ingegaan.

Werken gisteren 09:48

Vacatureoverzicht week 15: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Blog Opinie 12 apr. 2024 19:59

MINERVA Bloedbad

Gemeente Alphen aan den Rijn gaat 25 miljoen euro bezuinigen. En dat niet een keer, maar vanaf nu elk jaar. Dat is nogal wat. Het betekent dat er veel gaat sneuvelen van wat wij nu normaal vinden. Of, het betekent dat de gemeentelijke belastingen aanzienlijk zullen stijgen.

Advertorial Overige 12 apr. 2024 17:01

Problemen in de zoektocht naar nieuwe medewerkers? Let's Recruit! helpt je uit de brand!

Een groeiend bedrijf is natuurlijk goed, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. Het vinden van het juiste talent wordt soms zo lastig dat bedrijven orders moeten laten lopen of bestaande collega’s onbedoeld zwaar belasten. Let’s Recruit! ontzorgt daarom bij technische MKB-bedrijven het gehele recruitmentproces. Maar wat doen ze nou precies tijdens dat proces?