Ashram College

Laatste handtekeningen voor nieuwbouw Ashram College zijn gezet

Donderdag zijn in het bijzijn van wethouder Voortgezet Onderwijs Han de Jager door Scope Scholengroep de laatste handtekeningen gezet voor de nieuwbouw van het Ashram College in Alphen. Naar verwachting opent de nieuwe school medio 2023 de deuren.

Na een aanbestedingstraject is er getekend voor een samenwerking met bouwbedrijf Aan de Stegge. Het bouwbedrijf gaat samen met Gabriëls Elektro en werktuigbouwkundig installateur Verstappen van Amelsvoort de duurzame bouw van het nieuwe pand verzorgen. De bedrijven hebben alle drie ruime ervaring in het bouwen van duurzame schoolgebouwen.

Met het bereiken van deze mijlpaal is de laatste belangrijke stap gezet in de uitvoering van het Masterplan Voortgezet Onderwijs van de gemeente Alphen aan den Rijn. In het nieuwe jaar start de bouw aan het Marsdiep. Een feestelijk moment voor het Ashram College, dat al enige tijd in voorbereiding is op de nieuwbouw.

Het nieuwe schoolgebouw van circa 12.000m2 biedt veel licht en lucht en komt volledig tegemoet aan de wensen en eisen van vandaag de dag. Het gebouw wordt Energie Neutraal (ENG) gebouwd. De vorm kenmerkt zich door een boomerang met aan de binnen- en buitenzijde organische vormen. Een uniek aspect is de daktuin waar leerlingen kunnen pauzeren en sporten. Het gebouw biedt tevens flexibiliteit om ruimte te bieden aan andere Alphense middelbare scholen.

Op de bovenste foto: M. van Dijk van Aan de Stegge bouw, wethouder Voortgezet Onderwijs H. de Jager en bestuurder Scope Scholengroep B. van Leeuwen tijdens het tekenen van de aannemingsovereenkomst.

nieuwbouw ashram college 2.png

impressie ashram college nieuwbouw 2.png


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Magazine 2021 gisteren 16:34

100 jaar Albert Heijn in Alphen aan den Rijn

In 2021 was het een eeuw geleden dat Albert Heijn zich vestigde in Alphen aan den Rijn. Op 1 maart 1921 opende er namelijk voor het eerst een winkel van Albert Heijn in de Julianastraat. Dat filiaal is inmiddels alweer jaren gesloten, maar Albert Heijn is nog steeds te vinden in het Alphense straatbeeld. Het jubileum is wel een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen honderd jaar. Duik je mee in de geschiedenis van de Albert Heijn in Alphen aan den Rijn? 

Werken gisteren 14:40

De nieuwste vacatures van week 3

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.

Limesjaar 2022 gisteren 11:51

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Alphens Magazine 2021 gisteren 09:39

(On)bekende Alphenaar Rianne Kompier: "Ik heb mijn zinnen gezet op het WK Freerunnen"

Als je de 20-jarige Rianne Kompier vraagt of zij zichzelf ziet als een bekende Alphenaar, dan zal ze daar ontkennend op antwoorden. Rianne, die tot de vaderlandse top in het freerunnen behoort, heeft met haar sport (in het verleden ook turnen) vaak in kranten en op websites gestaan. “Maar ik denk niet dat mensen mij dan op straat herkennen, dus ik zie mezelf toch meer als een onbekende Alphenaar.” 

Alphens Magazine 2021 22 jan. 2022 16:50

‘Het bunkertje’ onder de Salvatorikerk verdwijnt

We schrijven 1969 als na een innige samenwerking tussen de Hervormde en Alphense kerken onder de Salvatorikerk een jeugdsociëteit genaamd ‘Het Bunkertje’ haar deuren opent. Uitgangspunt was de jeugd vanaf 18 jaar elkaar te laten ontmoeten en ze zodoende weghouden van Café Markx en Midas.