Ashram College

Laatste handtekeningen voor nieuwbouw Ashram College zijn gezet

Donderdag zijn in het bijzijn van wethouder Voortgezet Onderwijs Han de Jager door Scope Scholengroep de laatste handtekeningen gezet voor de nieuwbouw van het Ashram College in Alphen. Naar verwachting opent de nieuwe school medio 2023 de deuren.

Na een aanbestedingstraject is er getekend voor een samenwerking met bouwbedrijf Aan de Stegge. Het bouwbedrijf gaat samen met Gabriëls Elektro en werktuigbouwkundig installateur Verstappen van Amelsvoort de duurzame bouw van het nieuwe pand verzorgen. De bedrijven hebben alle drie ruime ervaring in het bouwen van duurzame schoolgebouwen.

Met het bereiken van deze mijlpaal is de laatste belangrijke stap gezet in de uitvoering van het Masterplan Voortgezet Onderwijs van de gemeente Alphen aan den Rijn. In het nieuwe jaar start de bouw aan het Marsdiep. Een feestelijk moment voor het Ashram College, dat al enige tijd in voorbereiding is op de nieuwbouw.

Het nieuwe schoolgebouw van circa 12.000m2 biedt veel licht en lucht en komt volledig tegemoet aan de wensen en eisen van vandaag de dag. Het gebouw wordt Energie Neutraal (ENG) gebouwd. De vorm kenmerkt zich door een boomerang met aan de binnen- en buitenzijde organische vormen. Een uniek aspect is de daktuin waar leerlingen kunnen pauzeren en sporten. Het gebouw biedt tevens flexibiliteit om ruimte te bieden aan andere Alphense middelbare scholen.

Op de bovenste foto: M. van Dijk van Aan de Stegge bouw, wethouder Voortgezet Onderwijs H. de Jager en bestuurder Scope Scholengroep B. van Leeuwen tijdens het tekenen van de aannemingsovereenkomst.

nieuwbouw ashram college 2.png

impressie ashram college nieuwbouw 2.png


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:45

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Voorkeuren van bezoeker vandaag 09:11

Dansen: "Quality time" voor twee!

Dansen is plezier voor twee was jarenlang de slogan van de Nederlandse dansscholen. Het was in een tijd dat werkelijk iedereen wekelijks danslessen bezocht bij zo'n 500 dansscholen in het hele land, het was in een tijd dat de discomuziek letterlijk uit de radio schalde en dat je op vrijdagmiddag de Top-40 volgde voor de belangrijkste verschuivingen in de hitparade. Platen (vinyl) in singles en lp's gingen grif over de toonbank want je wilde die muziek ook echt graag in huis hebben.

Blog Opinie gisteren 20:34

MINERVA Ongehinderd

Volgende week is er een evenement in het Alphense Stadshart. Op het Thorbeckeplein is een hindernisbaan ingericht met obstakels om het mensen die slecht zien, in rolstoelen zitten of met rollators lopen moeilijk te maken. Iedereen mag de uitdaging aangaan op donderdagmiddag 5 oktober.

Politiek gisteren 18:13

Zorg over Lint Lagewaard en Landlustweg bij woningbouw in Gnephoek

De omwonenden van de groene Gnephoekpolder zijn zeer geïnteresseerd in de plannen voor woningbouw. Het Gnephoekberaad, Dorpsoverleg Koudekerk en Stichting Landschappelijk Lint Lagewaard en Landlustweg spraken in tijdens de commissievergadering van 28 september. Zij benadrukken allemaal de cultuurhistorische waarde van het Lint.

Politiek gisteren 17:03

Sociaal plan voor woonwagenbewoners Marokkostraat

De gemeenteraad zal in haar vergadering van 12 oktober instemmen met een sociaal plan voor de woonwagenbewoners in de Marokkostraat. Al in 2018 is besloten dat de wagens moeten verhuizen, omdat er te grote verzakkingen zijn. Nu is een sociaal plan gemaakt om de bewoners te ondersteunen bij hun verhuizing.