Stichting Landschapsfonds Alphen aan den Rijn

Laatste hoogstam fruitboom planting op vrijdag 1 maart

Deze winter, tussen november 2023 en april 2024, worden in gemeente Alphen aan den Rijn 130 hoogstam fruitbomen geplant, verdeeld over 18 boomgaarden. Dit is het derde achtereenvolgende jaar waarin, op initiatief van Stichting Landschapsfonds Alphen aan den Rijn, hoogstam fruitbomen in onze gemeente worden geplant. Op vrijdag 1 maart zal de afsluiting van dit plantseizoen plaats vinden op de golfbaan Zeegersloot.

De afsluiting van dit plantseizoen vindt plaats op vrijdag 1 maart om 10.00 uur op de golfbaan Zeegersloot, Kromme Aarweg 5 te Alphen aan den Rijn. De laatste hoogstam fruitboom wordt dan geplant door wethouder Relus Breeuwsma, op de nieuw aangelegde boomgaard van de golfbaan. Hierbij zal het woord worden gevoerd door wethouder Breeuwsma en door de voorzitter van de Stichting Landschapsfonds, Michiel Gerritsen.

Project hoogstamboomgaarden

Hoogstam fruitboomgaarden zijn van oudsher de karakteristieke erfbeplantingen nabij agrarische woonhuizen. Met hun grillige groei, het loof hoog op de stammen en de prachtige bloei in het voorjaar, zijn de fruitbomen ware pareltjes in het landschap. Om dit in stand te houden en nieuwe boomgaarden in te richten, is het project hoogstamboomgaarden in het leven geroepen.

Omdat deze bomen gemakkelijk kunnen uitgroeien naar een oppervlakte van 10 bij 10 meter elk, betekent dit in totaal een extra oppervlak van 1,3 hectare fruitboombos in Alphen aan den Rijn. Voor deelnemers aan dit initiatief wordt een cursus snoeien en onderhouden van hoogstam fruitbomen georganiseerd.

Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deze afsluitende handeling bij te wonen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.