Dierenambulance Alphen aan den Rijn

Laatste muskuseend is gevangen

In november 2022 zijn er langs de Goudserijweg een groep van twintig muskuseenden en vijf loopeenden gedumpt. Op dinsdag 3 januari is de laatste eend gevangen.

In november waren er drie muskuseenden en één loopeend aangereden. De dierenambulance heeft in november ook vier loopeenden en vier muskus eenden weten te vangen. En in december hebben ze twee muskuseenden gevangen, maar dat ging niet zonder slag of stoot. “Eén muskuseend was onze vrijwilliger Bob te snel af”, laat de dierenambulance weten.

Bob liet zich niet tegenhouden en heeft het nog een keer geprobeerd, dit keer met succes. “Bob heeft de laatste gevangen!”, vertelt de dierenambulance.

Waar de rest van de eenden zijn is onbekend. “Tien muskuseenden zijn hopelijk doorgezwommen en hebben en plek gevonden tussen de kassen”, aldus de dierenambulance.

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 15:57

Voor de zomer meer duidelijkheid over nieuwe locatie TV Nieuwe Sloot

Eerder deze maand kreeg Tennisvereniging Nieuwe Sloot slecht nieuws: het racketcentrum kon niet vernieuwd worden. Sinds vorige week kan de vereniging weer wat optimistischer naar de toekomst kijken. Voor de zomer komt namelijk meer duidelijkheid over een nieuwe locatie.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 13:45

Afronding Klimaatbos uitgesteld vanwege regenval

De afgelopen maanden is langs de N11 hard gewerkt aan het Alphense Klimaatbos. Hoewel de werkzaamheden op 28 maart afgerond hadden moeten zijn, is het Klimaatbos nog niet af. Dit vanwege weeromstandigheden.

Overige gisteren 11:32

Zuid-Holland overweegt centrumlinkse coalitie

Met Fred Teeven als verkenner en de grote winnaar van de verkiezingen, BoerBurgerBeweging, worden de verschillende mogelijke coalities voor een nieuw college in Zuid-Holland onderzocht. Woensdag maakte de verkenner bekend welke partijen als eerst met elkaar om de tafel gaan.