Alphens EV

Lachgas op verschillende plekken voortaan verboden

Het gebruik van lachgas is voortaan verboden op een aantal locaties die zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Alphen aan den Rijn. Het gaat daarbij om beperken van hinder en beschermen van openbare orde, volksgezondheid en milieu.

Nu is dit besluit, compleet met een waslijst aan kleine locaties, in juli genomen. Het is ook ingegaan op 23 juli. Het besluit wordt echter donderdagavond 24 september aangeboden aan de gemeenteraad via de besluitenlijst. Burgemeester Spies had vorig jaar al aangekondigd dat een verbod op een aantal locaties gewenst is.

Op de lijst in de APV staan in Alphen-Stad verschillende parkeerplaatsen, onder meer Paradijslaan en winkelcentrum Herenhof, het complete stationsgebied en de plek onder een aantal bruggen zoals de Albert Schweitzerbrug en de Julianabrug. Het gaat echter ook om het complete Zegerslootgebied inclusief de Golfbaan en om parken als het Weteringpark en het Europapark.

Naast de achttien plekken in Alphen-Stad zijn ook in de dorpen locaties aangewezen waar lachgas verboden is. In Boskoop, Zwammerdam, Aarlanderveen, Hazerswoude-Rijndijk en Benthuizen is slechts één parkeerplaats verboden gebied.

Het gaat bij de locaties in de hele gemeente vooral om populaire hangplekken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 15:02

Veilig op de weg met goede gladheidbestrijding

Woensdag 28 en vrijdag 29 oktober rijden de medewerkers van de gladheidbestrijding als voorproef alle strooiroutes binnen de gemeente Alphen aan den Rijn. Zonder zout natuurlijk.

Coronavirus in Alphen vandaag 13:28

Meer en strenger handhaven op coronamaatregelen: “De situatie is zorgelijk”

In heel Nederland zullen veiligheidsregio’s meer en strenger gaan handhaven op de coronamaatregelen. Mensen worden niet langer aangesproken op hun gedrag, maar krijgen gelijk een waarschuwing of een boete. Burgemeester Liesbeth Spies staat achter het besluit. “Diegene die de maatregelen nu nog aan zijn laars lapt, wordt eerder aangepakt.”

Advertorial Blog Overige vandaag 12:37

Een mannen coach helpt jou zijn wie je wil zijn

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen om de vraag waarom ik nu juist mannen coach ben geworden, te beantwoorden. Ten eerste werk ik graag met mannen en steek ik graag met mijn hoofd boven dat maaiveld (lees: de vele coaches) uit. En ten tweede, want er is altijd een diepere laag aanwezig, wil ik het taboe doorbreken dat mannen niet emotioneel mogen zijn.

Calamiteiten vandaag 11:44

Bedreiging op de Klepperman, politie zoekt verdachte

Er is een Burgernet bericht uitgestuurd voor een verdachte situatie aan de Klepperman (2401 GH) in Alphen. De politie is op zoek naar een verdachte en heeft daarvoor een signalement vrijgegeven.

Voor Kinderen vandaag 10:41

Het Alphens Sinterklaas Journaal ook dit jaar op Alphens.nl

Het nieuwe seizoen van Het Alphens Sinterklaas Journaal is ook dit jaar weer te zien via Alphens.nl. Het is dit jaar een bijzondere editie van de bekende kinderserie uit Alphen aan den Rijn, het is namelijk het tiende seizoen!