Pixabay

Landelijke Informatiedag over samenwerken met dieren in de zorg in Alphen

Zaterdag 18 september vindt op het terrein van de Alphense Honden Club de derde editie plaats van de enige Landelijke Informatiedag over samenwerken met dieren in de (jeugd)hulpverlening, het onderwijs, zorg & welzijn en persoonlijke ontwikkeling.

Er zijn workshops te volgen van professionals vanuit het hele land die allemaal werkzaam zijn met hun dier. Je kan denken aan paarden die ondersteunen bij coaching, hulphonden die jongeren helpen in de jeugdzorg of juist ondersteuning bieden in de ouderenzorg.

Tussen de workshops door zijn er lezingen. Dr. Steffie van der Steen, hoofd docent aan de Rijkuniversiteit Groningen, vertelt hoe het er nu voor staat met de onderzoeken die plaatsvinden in Nederland gericht op dier ondersteunende interventies. Karen Mulders, eigenaar van Happytails, staat stil bij het welzijn van de dieren tijdens het werk dat wij als mens met de dieren uitvoeren.

Overweeg je om een opleiding te gaan doen om therapie met je dier samen te kunnen geven? Sta je op het punt om als zelfstandig ondernemer in de zorg te gaan werken met je dier? Ben je verwijzer vanuit de gemeente, jeugdteam of zorginstelling? Er is voor elke vraag een workshop.

Kijk voor het dagprogramma en meer op: www.zaakoppoten.nl/landelijkedag

De Landelijke Informatiedag wordt ook vermeld in het AAI-kwaliteitsregister (AKR). Dat betekent dat de workshops en lezingen die op zaterdag 18 september gepland staan erkend zijn als kwalitatief goed.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 19:39

Dinnershow Van der Valk Avifauna

Een avond vol entertainment inclusief een feestelijk ontvangst, culinair diner en drankjes, dat is de Dinnershow van Avifauna.  

Blog Sport vandaag 17:49

ARC weet niet te scoren en verliest opnieuw

In Vlaardingen moest ARC tegen Zwaluwen trachten de negatieve serie te doorbreken. Na twee nederlagen op rij lukte dat echter niet. Het werd de derde opeenvolgende verliespartij. Deze keer kon zelfs niet gescoord worden. Het werd uiteindelijk 2-0.

Advertorial Cultuur vandaag 17:10

Vanaf januari 2022 is Castellum weer open!

Het bruist van de bedrijvigheid bij Castellum. Achter de schermen wordt hard gewerkt en het goede nieuws is dat de verbouwing bijna is afgerond.