Parkvilla
Advertorial Kunst en Cultuur

Landelijke tournee theaterbolwerk PUNCH start bij Parkvilla

Theaterbolwerk PUNCH komt met de try-out voorstelling Ongerijmd op 17 september naar Parkvilla. Bekende acteurs, zoals Carine Crutzen, brengen teksten van nieuwe Nederlandse toneelschrijvers naar het podium met behulp van een professioneel theaterbolwerk.

Ongerijmd gaat over misschien wel Nederlands grootste dichter van de 20ste eeuw: Gerrit Achterberg. Zijn werk werd onderscheiden met onder meer de P.C. Hooftprijs. Achterberg was ook een misdadiger, die voor de moord op zijn hospita en aanranding van haar dochter meer dan vijf jaar tbs uitzat in diverse psychiatrische inrichtingen.

PUNCH bestaat uit gerenommeerde acteurs, regisseurs, dramaturgen en toneelschrijvers. Het theaterbolwerk streeft naar een wereld waarin theaterteksten van nieuwe toneelschrijvers net zo veel in de theaters te zien zijn als de klassiekers en die van bekende en gerenommeerde toneelschrijvers. PUNCH heeft als thuisbasis de Leidse Schouwburg en zal daar op 19 september de première spelen, waarna een landelijke theatertournee volgt.

Meer informatie en tickets: parkvilla.nl.


Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.