Langdurige werklozen helpen op stembureaus tijdens referendum

Een associatieovereenkomst is een politiek akkoord, een verdrag, tussen 2 of meer landen die de banden willen aanhalen. Landen spreken erin af politiek en economisch meer te gaan samenwerken.

Woensdag 6 april 2016 vindt het Referendum plaats over de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne. Op elk stembureau zal woensdag iemand worden toegevoegd die langdurig in een uitkeringssituatie zit. Dit als proef om hen werkervaring op te laten doen.

De referendumvraag zal luiden: "Bent u voor of tegen de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne? 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weer in Alphen vandaag 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige vandaag 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.