Josh Walet

Lange rij en file bij test- en vaccinatielocatie Nieuwe Sloot

Testen, vaccineren en de boosterprik voor 60+'ers met vrije inloop. Het is een drukte van jewelste bij locatie Nieuwe Sloot. Al vanaf 08:00 uur 's ochtends staan mensen in de rij en in de file. De verwachting is dat dat de komende dagen niet anders zal zijn.

Het is voor 60+'ers in de regio Hollands Midden onder strenge voorwaarden mogelijk om een booster te ontvangen zonder afspraak. Er is namelijk meer capaciteit beschikbaar dan er afspraken gepland staan. Een kleine kanttekening: als je gebruik wilt maken van de vrije inloop, is er geen garantie dat er plek is om ook daadwerkelijk de boosterprik te zetten. “Hoeveel vrije plekken er beschikbaar zijn wisselt per dag. We kunnen daarom niet beloven dat je gevaccineerd wordt als je zonder afspraak langskomt", aldus GGD Hollands Midden.

Voor deze vrije inloop blijkt behoorlijk veel animo te zijn. Donderdag kregen 2.000 mensen een boosterprik zonder afspraak in de regio Hollands Midden en vrijdag waren dit er 1700. Zaterdag is het opnieuw druk. In alle vroegte stonden er al lange rijen bij test- en vaccinatielocatie Nieuwe Sloot, net als bij de locaties in Leiden en Gouda. Een tijd in deze kou buiten in de rij staan leken veel 60+'ers niet erg te vinden. En ze komen niet alleen uit Alphen aan den Rijn en omstreken, maar ook uit andere delen van het land. Dit zorgde ook voor flink wat file bij Nieuwe Sloot. Diverse sportverenigingen waarschuwden op social media zelfs de bezoekende ploegen om niet onder de Limeshal te parkeren maar bij de bowling.

Aan het einde van de ochtend meldde GGD Hollands Midden al dat de plekken op alle vaste vaccinatielocaties voor de boostervaccinatie op vrije inloop vol zitten voor de zaterdag. GGD Hollands Midden blijft benadrukken: "Wij blijven de vrije inloop voor de booster vanaf nu aanbieden. Het is dus geen noodzaak om morgen gelijk langs te komen." De verwachting is dat het de komende dagen zo druk blijft met de vrije inloop op de vaccinatielocaties.

Corona vaccin booster nieuwe sloot


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 16:45

Zoveel nieuwbouwwoningen kreeg Alphen erbij in 2022

Nederland bevindt zich in een woningcrisis. Ook Alphenaren merken dat er hoge nood is voor woningen. Om uit de crisis te komen zullen veel woningen gebouwd moeten worden. In 2022 werd landelijk daarom het hoogste aantal nieuwbouwwoningen opgeleverd in het afgelopen decennium.

Sport gisteren 15:38

Ajax: "Heitinga maakt seizoen af als hoofdtrainer Ajax"

Vorige week werd de 39-jarige Alphenaar en oud-voetballer John Heitinga naar voren geschoven als interim-trainer bij Ajax na het ontslag van Schreuder. Ajax maakt nu bekend dat Heitinga het seizoen als hoofdtrainer af zal maken.

Gemeente gisteren 13:12

Gemeente stelt groot geldbedrag beschikbaar voor kadevervanging Aarkade

Al zo’n vijftien jaar is de gemeente Alphen aan den Rijn bezig met het ontwikkelen van Stadshart Lage Zijde. Naast het bouwen en vernieuwen van woningen op meerdere locaties zal ook de openbare ruimte aangepakt worden. Daarvoor heeft de gemeente ruim een miljoen opzij gezet.

Advertorial Sport gisteren 12:01

Lodge Alphen Après-ski Feest

Jetzt Gehts Los! Over enkele weken vindt de eerste editie van het Lodge Alphen Après-ski Feest plaats. Trek je skipak maar uit de kast want op 18 februari gaan ze weer los in de Biergarten. Samen met de DJ en La Chouffe wordt er een spetterend feest van gemaakt. Bestel snel je ticket want vol = vol.

Rechtszaak gisteren 11:08

Alphense ambtenaren omgekocht door aannemer

Wat doe je als aannemer als je extra klussen wil in de gemeente en wil kunnen winnen van je concurrenten? Een 67-jarige aannemer uit Bodegraven wordt verdacht van het omkopen van ambtenaren om zo een streepje voor te hebben.