Josh Walet

Lange rij en file bij test- en vaccinatielocatie Nieuwe Sloot

Testen, vaccineren en de boosterprik voor 60+'ers met vrije inloop. Het is een drukte van jewelste bij locatie Nieuwe Sloot. Al vanaf 08:00 uur 's ochtends staan mensen in de rij en in de file. De verwachting is dat dat de komende dagen niet anders zal zijn.

Het is voor 60+'ers in de regio Hollands Midden onder strenge voorwaarden mogelijk om een booster te ontvangen zonder afspraak. Er is namelijk meer capaciteit beschikbaar dan er afspraken gepland staan. Een kleine kanttekening: als je gebruik wilt maken van de vrije inloop, is er geen garantie dat er plek is om ook daadwerkelijk de boosterprik te zetten. “Hoeveel vrije plekken er beschikbaar zijn wisselt per dag. We kunnen daarom niet beloven dat je gevaccineerd wordt als je zonder afspraak langskomt", aldus GGD Hollands Midden.

Voor deze vrije inloop blijkt behoorlijk veel animo te zijn. Donderdag kregen 2.000 mensen een boosterprik zonder afspraak in de regio Hollands Midden en vrijdag waren dit er 1700. Zaterdag is het opnieuw druk. In alle vroegte stonden er al lange rijen bij test- en vaccinatielocatie Nieuwe Sloot, net als bij de locaties in Leiden en Gouda. Een tijd in deze kou buiten in de rij staan leken veel 60+'ers niet erg te vinden. En ze komen niet alleen uit Alphen aan den Rijn en omstreken, maar ook uit andere delen van het land. Dit zorgde ook voor flink wat file bij Nieuwe Sloot. Diverse sportverenigingen waarschuwden op social media zelfs de bezoekende ploegen om niet onder de Limeshal te parkeren maar bij de bowling.

Aan het einde van de ochtend meldde GGD Hollands Midden al dat de plekken op alle vaste vaccinatielocaties voor de boostervaccinatie op vrije inloop vol zitten voor de zaterdag. GGD Hollands Midden blijft benadrukken: "Wij blijven de vrije inloop voor de booster vanaf nu aanbieden. Het is dus geen noodzaak om morgen gelijk langs te komen." De verwachting is dat het de komende dagen zo druk blijft met de vrije inloop op de vaccinatielocaties.

Corona vaccin booster nieuwe sloot


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:49

Plan voor bescherming van cultuurhistorie valt goed

De plannen van wethouder Erik van Zuylen voor beleid rond cultuurhistorie vallen goed bij de Alphense politiek. De beheersverordening en het bestemmingsplan cultuur gaan beide als hamerstuk naar de gemeenteraad die dit beleid zal goedkeuren. Bij de plannen gaat het vooral om bescherming van historisch erfgoed.

Advertorial Kinderen vandaag 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven. 

Wonen en bouwen vandaag 12:10

Nieuwbouw Scala College officieel begonnen: eerste paal is de grond in

De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg is de grond in. De realisatie van de nieuwbouw voor het Scala College is daarmee gestart. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling. De oplevering wordt verwacht in juni 2023.