Josh Walet

Lange rij en file bij test- en vaccinatielocatie Nieuwe Sloot

Testen, vaccineren en de boosterprik voor 60+'ers met vrije inloop. Het is een drukte van jewelste bij locatie Nieuwe Sloot. Al vanaf 08:00 uur 's ochtends staan mensen in de rij en in de file. De verwachting is dat dat de komende dagen niet anders zal zijn.

Het is voor 60+'ers in de regio Hollands Midden onder strenge voorwaarden mogelijk om een booster te ontvangen zonder afspraak. Er is namelijk meer capaciteit beschikbaar dan er afspraken gepland staan. Een kleine kanttekening: als je gebruik wilt maken van de vrije inloop, is er geen garantie dat er plek is om ook daadwerkelijk de boosterprik te zetten. “Hoeveel vrije plekken er beschikbaar zijn wisselt per dag. We kunnen daarom niet beloven dat je gevaccineerd wordt als je zonder afspraak langskomt", aldus GGD Hollands Midden.

Voor deze vrije inloop blijkt behoorlijk veel animo te zijn. Donderdag kregen 2.000 mensen een boosterprik zonder afspraak in de regio Hollands Midden en vrijdag waren dit er 1700. Zaterdag is het opnieuw druk. In alle vroegte stonden er al lange rijen bij test- en vaccinatielocatie Nieuwe Sloot, net als bij de locaties in Leiden en Gouda. Een tijd in deze kou buiten in de rij staan leken veel 60+'ers niet erg te vinden. En ze komen niet alleen uit Alphen aan den Rijn en omstreken, maar ook uit andere delen van het land. Dit zorgde ook voor flink wat file bij Nieuwe Sloot. Diverse sportverenigingen waarschuwden op social media zelfs de bezoekende ploegen om niet onder de Limeshal te parkeren maar bij de bowling.

Aan het einde van de ochtend meldde GGD Hollands Midden al dat de plekken op alle vaste vaccinatielocaties voor de boostervaccinatie op vrije inloop vol zitten voor de zaterdag. GGD Hollands Midden blijft benadrukken: "Wij blijven de vrije inloop voor de booster vanaf nu aanbieden. Het is dus geen noodzaak om morgen gelijk langs te komen." De verwachting is dat het de komende dagen zo druk blijft met de vrije inloop op de vaccinatielocaties.

Corona vaccin booster nieuwe sloot


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.