Langer en veiliger thuis wonen bij Driehoorne

Bewoners van wooncomplex Driehoorne kunnen in het vervolg in een acute situatie 24 uur per dag een beroep doen op de wijkverpleging van zorgorganisatie Vierstroom Zorg Thuis. Door de aanwezigheid van het wijkteam kan snel hulp geboden worden, wat de veiligheid voor de bewoners verhoogt.

“Een snelle alarmopvolging in een ongeplande situatie kan van levensbelang zijn. Het team is dichtbij en kan daardoor snel ter plaatse zijn”, vertelt wijkverpleegkundige Claudia de Jong. “Daar komt bij dat ik in Driehoorne een vast gezicht word voor bewoners. Ik denk graag preventief mee met bewoners over wat er voor hen nodig is om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Denk hierbij aan de inzet van technologische oplossingen of het helpen activeren van het sociale netwerk, Driehoorne is een dynamische plek om te wonen, Vierstroom werkt er graag aan mee om het wonen op een fijne en veilige wijze mogelijk te maken, ook in de toekomst.”

Sita Tjepkema van Driehoorne is blij met de samenwerking. Zij benadrukt het punt van veiligheid. Sita: “Het is fijn dat de bewoners erop te kunnen vertrouwen dat er altijd iemand is die hen kan bijstaan als dat nodig is. Dat gevoel vergroot ook het woongenot. De samenwerking met Vierstroom start met alarmopvolging, maar zal op termijn naar behoefte verder worden uitgebreid met aanvullende activiteiten.”

Op de foto van links naar rechts: Claudia de Jong (wijkverpleegkundige Vierstroom Zorg Thuis), Susan Veenhoff (directeur Vierstroom Zorg Thuis) en Sita Ttjepkema (directeur Driehoorne).


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 17:50

Bijgeboekte voorstellingen met bekende namen bij Parkvilla

Het culturele seizoen loopt hetzelfde als een schooljaar: van september tot en met juli. Maar dat wil niet zeggen dat er in het seizoen geen theatervoorstellingen worden bijgeboekt. Op 16 mei komt Marcel van Roosmalen naar Parkvilla met zijn voorstelling Totaal 3 On Tour en op zondagmiddag 9 juni komen Rob Urgert en Joep van Deudekom met de De Verbinders.

Openbaar vervoer gisteren 16:45

In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva

Reizigers kunnen voortaan eenvoudig reizen en betalen door in- en uit te checken met de betaalpas. Nu nog zonder kortingen of abonnement. Daarnaast blijft het mogelijk om te reizen met de OV-chipkaart of om een kaartje te kopen bij de chauffeur. Reizen met de betaalpas is onderdeel van OVpay, de nieuwe manier van betalen in het ov.

Calamiteiten gisteren 16:25

N207-Oostkanaalweg afgesloten na ongeval

Op de N207-Oostkanaalweg, tussen Oranje Nassausingel en Nieuwkoopseweg, heeft zich een ongeval voorgedaan waarbij twee auto's en een vrachtwagen betrokken waren. Als gevolg hiervan is de weg momenteel afgesloten. Het verkeer staat vast tot en met Ter Aar.

Verkeer en vervoer gisteren 13:08

Europese Flitsmarathon: intensieve controles voor verkeersveiligheid

Van maandag 15 tot en met zondag 21 april houdt de Europese politieorganisatie Roadpol de zogenoemde 'flitsmarathon'. Er wordt die week in verschillende Europese landen, waaronder ook in Nederland, zowel overdag als 's nachts intensiever op snelheid gecontroleerd.