Josh Walet

Langer op het terras vertoeven: proef voor ruimere openingstijden wordt herhaald

Vorig jaar zou een proef uitgevoerd worden met verruimde openingstijden van terrassen. Vanwege de coronamaatregelen konden de terrassen alleen niet optimaal draaien. Daarom wordt de pilot in 2022 van april tot en met september herhaald.

“Vorig jaar is een pilot uitgevoerd met verruimde openingstijden van terrassen tijdens de zomermaanden. Bij wijze van proef kregen alle horecaondernemers de mogelijkheid om hun terrassen tijdelijk open te houden tot 00:30 in plaats van tot 23:00 uur. Vanwege de op dat moment geldende coronamaatregelen, die voorschreven dat horecaondernemers hun deuren ’s avonds vroeger moesten sluiten, kon de pilot niet worden uitgevoerd zoals bedoeld”, legt de gemeente uit.

De pilot wordt daarom dit jaar herhaald. Tot en met oktober mogen alle horecaondernemers in de gemeente Alphen aan den Rijn die beschikken over een terras ruimere openingstijden hanteren. Wethouder Gerard van As: “Horecaondernemers hebben twee zware jaren achter de rug. Ik hoop dat deze pilot eraan bijdraagt dat zij veel gasten mogen ontvangen op hun terras deze lente en zomer, en weer een mooie omzet kunnen draaien. Want dat is hard nodig!”

Burgemeester Liesbeth Spies: “Ik roep alle inwoners op om deze lente en zomer vooral lokaal naar het terras te gaan en de horecaondernemers in onze gemeente te steunen. Ook vraag ik alle horecaondernemers en omwonenden om goed met elkaar in gesprek te blijven en rekening te houden met elkaar. Samen maken we er een mooi terrasseizoen van!”

Tijdens en na de pilot wordt een evaluatie uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau. Op basis van de evaluatie wordt het beleid waarin de regels voor terrassen beschreven staan mogelijk aangepast.

Terrassen weer open 01-06-2020


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weer in Alphen vandaag 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige vandaag 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.