Josh Walet

Langer wachten op uitslag coronatest door storing

Heb jij je op donderdag 18 juni laten testen op corona? Houd er dan rekening mee dat de uitslag van de test langer kan duren. GGD Hollands Midden had namelijk te maken met een storing in het laboratorium.

Inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn en omstreken kunnen zich onder andere laten testen bij de coronatest drive-in op de Euromarkt in Alphen. Vorige week liet GGD Hollands Midden weten dat er in de periode van 1 juni tot en met 15 juni in totaal 113.800 testen zijn afgenomen in de regio. In de gemeente Alphen aan den Rijn testten 27 personen positief op het virus.

Nog steeds komen er veel mensen naar de teststraten om zich te laten testen op het virus. Normaal gesproken krijg je binnen 48 uur de uitslag, maar personen die zich op donderdag 18 juni hebben laten testen moeten nog iets langer geduld hebben. GGD Hollands Midden laat weten: “Er is een technische storing geweest in het laboratorium waar de coronatests geanalyseerd worden. Uitslagen van tests die op 18 juni zijn afgenomen, zijn hierdoor mogelijk pas later bekend dan gepland. Wij doen ons uiterste best om de testuitslagen zo spoedig mogelijk met de betrokkenen te delen.”

Lees ook: Iedereen kan getest worden, maar hoe werkt dat?


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.