Alphens

Langere openingstijden supermarkten rond feestdagen toegestaan

Op Eerste Paasdag mochten supermarkten open om de aanloop van het winkelend publiek zoveel mogelijk te spreiden. Dat wordt in de decembermaand herhaald voor Kerstmis en Oud & Nieuw.

“Het is dit jaar de verwachting dat de kerstdagen en jaarwisseling extra bijzonder zullen worden vanwege de coronamaatregelen. Veel mensen zullen deze dagen in kleine gezelschappen thuis vieren. Supermarkten verwachten daardoor extra drukte voor en tijdens de feestdagen”, zo laat de gemeente weten. Daarom heeft de Albert Heijn voor de filialen in Alphen het verzoek ingediend om de openingstijden te verruimen, waardoor spreiding van winkelend publiek mogelijk is.

Verruimde openingstijden

De gemeente heeft hiermee ingestemd. Dit betekent dat het komende december eenmalig is toegestaan om op 24 en 26 december én op 1 januari, de supermarkten langer open te stellen. Het gaat dan om een vrijstelling voor donderdag 24 december waarbij supermarkten van 06:00 tot 22:00 uur open mogen. Op Tweede Kerstdag mogen supermarkten van 10:00 tot 22:00 uur open en op Nieuwjaarsdag ook van 10:00 tot 22:00 uur.

Of alle supermarkten hierin mee gaan is echter nog maar de vraag. Niet alle supermarktondernemers in Alphen hadden namelijk behoefte om de supermarkten langer open te stellen. De gemeente laat weten dat er wisselend werd gereageerd op het voorstel van Albert Heijn. Het zal dus zo zijn dat niet alle supermarkten er in dezelfde mate gebruik van gaan maken. Welke openingstijden supermarkten hanteren rond de feestdagen, vind je te zijner tijd uiteraard weer op Alphens.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 23:28

Theater in de binnenstad of op buitenlocatie

De 3,6 miljoen die nodig is om het gebouw van Theater Castellum te redden, wordt nog niet door de gemeenteraad ter beschikking gesteld. Eerst moet naast dit voorstel een tweede voorstel worden gelegd om het theater samen met een aantal andere functies naar een andere locatie te verplaatsen.

Blog Opinie gisteren 20:00

MINERVA Theater

Binnen de Alphense politiek is het theater aan het Rijnplein een heet hangijzer. Er is al vanaf het prille begin gedoe over de kosten van dit theater. Dat Alphen-Stad een mooi groot en goed theater moet hebben, daar gaat het gesprek meestal niet over. Wel over de exploitatie en over de subsidie. En vooral over de financiële tekorten en de laatste jaren ook over de gebreken aan het gebouw.

Politiek gisteren 18:20

Wegen in zuidelijk deel gemeente blijven lastig probleem

Hoe leid je het verkeer in het zuiden van de gemeente Alphen aan den Rijn in goede banen? Dat was de hamvraag waar inwoners, organisaties en bedrijven hun zegje over deden tegenover de politieke partijen.

Overige gisteren 17:41

Bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn genieten volop van pannenkoeken

Deze week is het feest voor de bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn in Alphen. Medewerkers van de Alphense restaurants Maggie Blue, Wet ’n Wild en ’s Molenaarsbrug bakken namelijk pannenkoeken voor de bewoners. Uit de reacties blijkt wel dat dit erg gewaardeerd werd. “Pannenkoeken smaken drie keer lekkerder wanneer ze voor je gebakken worden.”