Josh Walet

Langste dag van het jaar: Zomer begint officieel vandaag!

Het is vandaag de langste dag van het jaar. Om 22:52 uur bereikt de zon haar hoogste punt boven de Kreeftskeerkring, wat het officiële begin van de zomer markeert op het noordelijk halfrond. Dit betekent tegelijkertijd dat we vandaag afscheid nemen van de lenteperiode.

Het is vandaag de langste dag van het jaar oftewel de zomerzonnewende. De zomerzonnewende staat symbool voor de tijd waarop de zon haar hoogste punt bereikt en de dag het langst is. Vanaf dit moment zullen de dagen langzaam korter worden tot aan de winterzonnewende in december. Voor velen is dit ook het moment waarop de overgang van lente naar zomer officieel wordt gemarkeerd.

Geniet dus van deze langste dag van het jaar, want vanaf morgen beginnen de dagen langzaam weer te korten terwijl we ons richting de herfst bewegen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:26

Alphens Kampioenschap Blindproeven tijdens Alphens Wijn Event

Wijnliefhebbers opgelet! Het Alphens Wijn Event organiseert op zaterdag 24 augustus het eerste Alphens Kampioenschap Blindproeven. Dit spannende evenement biedt een unieke kans om je wijnkennis te testen en jezelf een jaar lang de titel "Alphens Kampioen Blindproeven" te verdienen.

Algemeen vandaag 09:09

Alphenaar triomfeert als Beste Wielermanager op Scorito.com

Met grote trots kondigt Scorito.com aan dat een inwoner van Alphen aan den Rijn zich heeft gekroond tot de beste wielermanager van het seizoen. Deze prestatie komt na weken van intensieve competitie, waarin deelnemers hun kennis en strategisch inzicht op de proef hebben gesteld om de ultieme wielerploeg samen te stellen.

Werkzaamheden Raadhuisstraat gisteren 17:12

Bij MijnTafel in de mooie Raadhuisstraat is het ‘elke dag anders’

In januari 2016 vestigde MijnTafel zich in de Raadhuisstraat. Acht en een half jaar later bloeit de zaak als nooit tevoren. In de vierde aflevering van reportages over de vernieuwde Raadhuisstraat het verhaal van MijnTafel, opgetekend door initiatiefneemster Janneke Vorenkamp.