Josh Walet
Blog Opinie

Lastige uitwedstrijden voor ARC en Alphense Boys

ARC reist zaterdag af naar Doorwerth om te voetballen tegen DUNO. In Alphen werd daarvan simpel met 5-0 gewonnen. DUNO staat op de gevaarlijke dertiende plaats met 25 punten. Dat zijn er vijf minder dan ARC, maar DUNO heeft nog een wedstrijd te goed.

Dat betekent dat ARC opnieuw van deze club zal moeten winnen, want anders komt de promotie/degradatiezone van lieverlee onverwacht toch nog heel dichtbij. DUNO verraste afgelopen zaterdag met een gelijkspel bij SC Feyenoord. Toch gaat het sportief gezien niet al te best de laatste tijd. In de tweede periode werd slechts eenmaal gewonnen. Het blijft toch een gevaarlijke en vooral ook wispelturige opponent. In een eerder stadium werd op eigen veld gewonnen van Sportclub Feyenoord en ook Achilles Veen werd met een 5-2 nederlaag terug naar huis gestuurd. Van datzelfde Achilles Veen werd overigens uit verloren. Het gaat op alle fronten overigens niet al te voorspoedig met DUNO Doorwerth, de club die vier jaar geleden nog in de tweede klasse uitkwam. Er zijn op zaterdag nog slechts drie seniorenteams, er is geen JO19 en ook heen JO17. Voor de toekomst ziet het er dan ook niet al te florissant uit.

Alphense Boys gaat naar Rotterdam om te spelen tegen Leonidas. In Alphen werd van deze tegenstander gewonnen. Wedstrijden tussen Alphense Boys en Leonidas bleken in de afgelopen jaren steeds meer dan het aanzien waard. Alphense Boys staat vijfde met 34 punten. Leonidas neemt de zevende plek in met 29 punten, maar speelde een wedstrijd minder. Eigenlijk verzamelde de club dertig punten, maar vanwege ongeregeldheden tijdens het duel tegen Hoogeveen werd er door de bond één afgepakt. Op eigen veld verloor Leonidas tot heden slechts één keer, te weten van Leonidas. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 17:05

Grote najaarsproeverij bij La Bodega ‘87

Wijnliefhebbers opgelet! De gezelligste wijnmiddag van Alphen aan den Rijn komt er weer aan. Zondag 27 september organiseert La Bodega '87 de grote najaarsproeverij!

Onderwijs vandaag 16:32

Sneak peek in het nieuwe Groene Hart Lyceum

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum moeten nog even geduld hebben, maar in het najaar van 2020 is het dan toch echt zo ver. Dan neemt het Groene Hart Lyceum het nieuwe schoolgebouw in gebruik. Hoe staat het er nu voor? Dat laten de leerlingen zien in deze sneak peek.

Coronavirus in Alphen vandaag 15:11

Kabinet dient ‘coronawet’ in bij Tweede Kamer

Een tijdelijke ‘coronawet’ moet ervoor zorgen dat de juridische basis rondom de coronamaatregelen beter wordt geregeld. Hiermee zullen de noodverordeningen, waarin momenteel de coronamaatregelen zijn vastgelegd, komen te vervallen.

Heel Alphen Beweegt vandaag 12:45

Net als Kees en George je op oudere leeftijd fit en vitaal voelen?

Wekelijks verzorgt Alphen Beweegt ‘Senioren in Beweging’ lessen op verschillende locaties in de gemeente Alphen aan den Rijn. Tijdens deze lessen worden er diverse oefeningen gegeven die het uithoudingsvermogen vergroten, de spieren sterker maken en zorgen voor lichamelijke ontspanning.