PI Alphen
Advertorial Overige

Laura: “We vlogen door de gangen!”

Toen Laura’s politiecarrière door een landelijke vacaturestop in de vangrail belandde, stapte ze over naar het gevangeniswezen. “En dat blijkt eigenlijk nog meer mijn ding te zijn. Als je buiten achter boefjes aan zit, zie je veel en maak je veel mee, maar hier zie en beleef je misschien nog wel meer. Daar komt bij dat ik me binnen toch net even wat veiliger voel.”

Als complexbeveiliger is Laura vaak te vinden op de post- en meldkamer. “Daar hou ik, samen met mijn collega’s, de hele inrichting op computerschermen in de gaten houden. Binnen. En buiten. Want daar kan natuurlijk ook van alles gebeuren.” Een voorbeeld? “We hebben soms te maken met mensen die smokkelwaar over de gevangenismuur proberen te gooien. Laatst zat er wat verstopt in de dop van een spaflesje. De keer daarvoor in een boomtak. Ik sta er soms versteld van hoe creatief ze daarin zijn!”

Gezonde spanning

Hoewel Laura niet meer achter verdachten aan sprint, vindt ze haar werk wel enerverend. “Misschien mag ik het niet zeggen, maar ik vind een beetje spanning best fijn. Het houdt je scherp. En hoort er ook gewoon bij. Tijdens één van mijn eerste dagen, ging het alarm ineens. Iedereen meteen rennen. We vlogen echt met zijn allen door de gangen! Dan gaat de adrenaline wel stromen. We zijn uiteraard goed op incidenten voorbereid. Geestelijk moet je alert zijn. Maar ook lichamelijk vraagt werken in de gevangenis wel wat van je. Je moet een goede conditie hebben. Elk jaar doe je de FVT, een sporttest. Dat is een vereiste. Zelf volg ik bovendien een beroepsopleiding. Aan je ontwikkeling wordt veel aandacht besteed.”

Fijne teamsfeer

Los van de spanning, is Laura vooral enthousiast over de teamgeest. “We hebben een vrij jong en divers team. Veel mensen komen direct vanuit een opleiding binnen. Andere hebben bij de politie of brandweer gewerkt. En weer andere hebben een achtergrond in de beveiliging op Schiphol. Het team is hecht. De samenwerking goed. Eén team, één taak. Dat gevoel overheerst.”

Aan de bak?

Dat kan! Ontdek PI Alphen tijdens de wervingsdag op zaterdag 27 juni! En ontmoet je toekomstige teamgenoten. Ben je 18+? Heb je een mbo-opleiding op zak? Of wil je bij PI Alphen een mbo-opleiding volgen? PI Alphen biedt volop kansen voor jouw ambities.

Meer weten? Dat kan! Stuur je vragen of je aanmelding voor onze wervingsdag naar aandebak@dji.minjus.nl, neem een kijkje op http://www.werkenbijpialphen.nl/ of bel tijdens kantooruren naar 06 25 70 25 26.

Belangrijk: je hebt uiteraard een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig.


Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.