Bibliotheek rijn en venen
Advertorial Maatschappelijk

Leen een levend boek op 21 oktober in Bibliotheek Alphen

In de Living Library lees je geen boeken, maar wel een Oekraïense vluchteling, ex-gedetineerde en een blinde. Op 21 oktober in Bibliotheek Alphen gaan ‘lezers’ persoonlijk in gesprek met levende boeken: personen waar vooroordelen of stereotypen over bestaan.

Gelukszoeker?

Over vluchtelingen bestaan nog steeds veel vooroordelen. Gelukszoekers worden ze genoemd óf er wordt gesproken over mensen die ‘onze’ huizen krijgen. Maar hoe is dat eigenlijk om je eigen land te verlaten en weer in een vreemde cultuur iets te moeten opbouwen?

Dit levende boek moest halsoverkop haar huis verlaten en woont sinds vorig jaar in Nederland. Wat zou jij doen als je niet weet of je je huis ooit nog terug zal zien? Ga in gesprek met dit boek of een van de tien andere interessante levende boeken.

Living Library

Tijdens een 1-op-1-gesprek van ongeveer 20 minuten stap je in de belevingswereld van een ander. Het is een ontmoeting, waarbij het gesprek alle kanten op kan gaan. De basis voor het gesprek vormt de titel (en daarmee het vooroordeel) van het levende boek, zoals 'transgender' of 'vluchteling’. Je kunt deze dag met meerdere boeken in gesprek gaan.

Living Library vindt plaats op zaterdag 21 oktober van 11:00 uur tot 14:30 uur in Bibliotheek Alphen. Deelname aan dit evenement is gratis. Meer informatie en aanmelden: www.bibliotheekrijnenvenen.nl.


Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg vandaag 16:26

Je kunt het Mantelzorgcompliment weer aanvragen!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste, vaak uit liefde voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven voor veel mensen er heel anders uitzien. Daarom willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem alle mantelzorgers die langdurig en intensief voor hun dierbare zorgen, met het Mantelzorgcompliment bedanken voor hun enorme inzet.

Sport vandaag 14:50

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn wint NK Korfbal

De C1 van Korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken op het veld een ongeëvenaarde reeks neergezet door alle wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag stonden ze op het Nederlands Kampioenschap en wisten ze de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Dieren vandaag 13:53

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Evenement vandaag 11:28

Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

Sport vandaag 10:32

De eerste halve week van de Sportontmoeting zit erop

Woensdag 12 juni begon de Sportontmoeting van dit jaar met dertien deelnemende Alphense sportverenigingen, twee meer dan in 2023. De commissie Sportontmoeting hoopt dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen.