CAS Alphen
Cultuur

Leer je stad kennen door de ogen van een scholier

Op zaterdag 15 juni is de Dag van de Architectuur. CAS Alphen, het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Alphen a/d Rijn, organiseert op die dag een fietstocht rondom het thema “Leer je stad”, als aanvulling op de succesvolle cursus “Snap je Stad”.

Tijdens deze fietstocht leer je je stad van een andere kant kennen. Geïnspireerd op het landelijke thema: "Door de ogen van...", kiezen wij er dit jaar voor Alphen te bekijken door de ogen van een scholier en vertellen we verschillende verhalen over schoolgebouwen in Alphen.

Alphen is rijk aan scholen: oude en nieuwe, basis- en middelbare. Op deze fietstocht bezoeken we heel oude en heel nieuwe scholen, zien we verschillen, overeenkomsten, en leer je deze te begrijpen: wat zegt een gebouw over de tijd waarin het gebouwd is? En over de omgeving? En hoe functioneert het in een andere tijd? Of in een heel andere vorm? 

De verschillende basisscholen in Alphen laten een mooi tijdsbeeld zien van de ontwikkeling van deze stad. Het Masterplan Huisvesting Middelbare Scholen Alphen is volop in uitvoering: op veel plekken wordt druk gebouwd en gesloopt. Natuurlijk staan we op deze fietstocht stil bij meerdere nieuwe schoolgebouwen, en leer je over hoe en waarom ze zo worden gebouwd. 

We komen ook langs scholen die nu een andere functie hebben gekregen, of andersom. We laten je zien wat flexibiliteit van een gebouw kan betekenen.

Met deze fietstocht leer je met andere ogen naar je eigen stad te kijken. Deze fietstocht start zaterdag 15 juni om exact 10.00 uur. We verzamelen op de parkeerplaats bij de voormalige Topmavo van het Groene Hart Lyceum, Meteoorlaan 2 in Alphen a/d Rijn. De fietstocht duurt tot ongeveer 12.00 uur.

Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig, we zien u graag ter plekke.

Wat: Fietstocht van Ridderveld naar het centrum
Waar: Voormalige Topmavo Groene Hart Lyceum, Meteoorlaan 2, in Alphen a/d Rijn. 
Wanneer: zaterdag 15 juni 2019
Hoe laat: 10.00 – 12.00 uur
Wat kost het: deelname is gratis


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels gisteren 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport gisteren 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.