Archieffoto 2022 Gemeente Alphen aan den Rijn

Leerlingen bedenken ideeën voor duurzamer Ridderveld-West tijdens ontwerpwedstrijd

Donderdag 8 juni vindt de finale van de ontwerpwedstrijd Duurzame Wijk plaats. Tijdens deze finale verdedigen leerlingen hun ideeën en wordt het winnende ontwerp bekend gemaakt door wethouder Duurzaamheid Gert van den Ham.

Gemeente Alphen aan den Rijn stimuleert jonge inwoners van de gemeente mee te denken over klimaatverandering. Daarom hebben zij, in samenwerking met Omgevingsdienst Midden-Holland en  Huis van Duurzaamheid van Bibliotheek Rijn en Venen, de ontwerpwedstrijd Duurzame Wijk georganiseerd. Tijdens deze wedstrijd gingen leerlingen van de vierde klassen van het Ashram College en het Groene Hart Lyceum aan de slag met een opdracht.

Dit jaar was de opdracht om een duurzaam ontwerp voor het zuidelijk deel van de wijk Ridderveld-West te maken. De jonge ontwerpers kregen les in een aantal belangrijke thema’s. Vervolgens hebben ze dit in werkgroepen vertaald naar de praktijk. Zo dachten ze na over hoe bewoners in de toekomst duurzaam kunnen wonen, werken, reizen en winkelen en over een duurzame inrichting van de wijk: parkeren, fietspaden en (groene) elektrische laadpalen. Ook spraken de leerlingen met experts.

Finale

Op donderdag 8 juni vindt de grote finale plaats in Bibliotheek Rijn en Venen. De leerlingen zullen die dag hun ontwerp verdedigen voor een jury van deskundigen. De jury zal uiteindelijk een winnende groep leerlingen kiezen, die bekend gemaakt zal worden door wethouder Gert van den Ham. Daarna opent de wethouder samen met de leerlingen officieel de bijbehorende tentoonstelling van de ontwerpen. De tentoonstelling is tot en met 7 juli 2023 te bezichtigen in het Huis van Duurzaamheid van Bibliotheek Rijn en Venen.

De finale vindt plaats van 10:00 tot 12:00 uur in Bibliotheek Rijn en Venen Alphen-Centrum.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 10:54

Wethouder Gert-Jan Schotanus en Kinderboerderij Zegersloot planten eerste voedselbomen

Op maandag 1 april worden, tijdens het paasfestijn, de 1e bomen geplant voor het te realiseren voedselpark bij kinderboerderij Zegersloot. Deze eerste bomen, genaamd berken, zijn niet bedoeld als voedsel voor mensen, maar juist als leefgebied voor de weidehommel. Samen met andere iconische soorten zoals de merel, huismus en egel, zal de weidehommel profiteren van een nieuw aangelegde habitat. 

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.

Advertorial Overige gisteren 13:42

Neem jij het roer over van AlphensBootverhuur.nl?

AlphensBootverhuur.nl is een bloeiend bedrijf in de bootverhuur gevestigd in Alphen aan den Rijn en klaar om overgenomen te worden. Deze kans biedt een compleet pakket, inclusief de goed ontwikkelde website, twee boten met trailer, een uitgebreid klantenbestand en een efficiënt boekingssysteem.