Allemaal Alphenaren

Leerlingen delen eerste plek ontwerpwedstrijd Duurzame Wijk

Donderdag 8 juni vond de finale van de ontwerpwedstrijd Duurzame Wijk plaats. Tijdens deze finale verdedigden leerlingen hun ideeën en werd het winnende ontwerp bekend gemaakt door wethouder Duurzaamheid Gert van den Ham. Een winnaar kiezen bleek echter niet gemakkelijk.

Gemeente Alphen aan den Rijn stimuleert jonge inwoners van de gemeente mee te denken over klimaatverandering. Daarom hebben zij, in samenwerking met Omgevingsdienst Midden-Holland en Huis van Duurzaamheid van Bibliotheek Rijn en Venen, de ontwerpwedstrijd Duurzame Wijk georganiseerd. Tijdens deze wedstrijd gingen leerlingen van de vierde klassen van het Ashram College en het Groene Hart Lyceum aan de slag met de opdracht om een duurzaam ontwerp voor het zuidelijk deel van de wijk Ridderveld-West te maken.

Prijsuitreiking

Op donderdag 8 juni vond de grote finale plaats in Bibliotheek Rijn en Venen. De leerlingen hebben die dag hun ontwerp verdedigd voor een jury van deskundigen. De jury heeft uiteindelijk een winnende groep leerlingen gekozen. Dit was echter geen makkelijke beslissing. Britt, Zahra en Kerem deelden de eerste plaats. Dit werd bekend gemaakt door wethouder Gert van den Ham.

Daarna werd door de wethouder en de leerlingen de bijbehorende tentoonstelling van de ontwerpen officieel geopend. De tentoonstelling is tot en met 7 juli 2023 te bezichtigen in het Huis van Duurzaamheid van Bibliotheek Rijn en Venen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 14:34

De Sportvrouw en Alphen Vitaal bundelen hun krachten

Al twaalf jaar lang is De Sportvrouw een bekende naam in de gemeente Alphen aan den Rijn. Met een gevarieerd en toegankelijk aanbod voor vrouwen zorgt deze stichting voor sport- en beweegactiviteiten op maat. Hun voornaamste doel is om meer vrouwen aan het sporten te krijgen, zodat ze actief en gezond blijven. Dit streven heeft de afgelopen jaren zijn vruchten afgeworpen. Om deze missie voort te zetten, slaat De Sportvrouw de handen ineen met Alphen Vitaal.

Advertorial Evenementen vandaag 14:11

Hobby Game Shop in Alphen: Side7 opent eerste fysieke deuren

Tien jaar geleden begon Side7 als een online winkel, maar op 30 september openen ze met trots hun allereerste fysieke winkel in Alphen aan den Rijn. Deze stap markeerde een enerverende evolutie voor het bedrijf, dat zich richt op de wereld van anime, spellen en collectibles.

Advertorial Theater vandaag 13:11

Royal Opera House nieuw seizoen 23 / 24 met buffet

Parkvilla brengt vanaf 15 oktober de eerste voorstelling van het Royal Opera House op het filmdoek. Opnames van live opera en ballet voorstellingen vanuit het wereldberoemde Royal Opera House in Covent Garden, Londen. Voor het eerst biedt Parkvilla na afloop van alle voorstellingen optioneel een steeds wisselend buffet aan.

Wonen en bouwen vandaag 11:52

Nieuwbouwproject ‘Noorderlicht’ zorgt voor dubbele reacties

In 2024 wil Woonforte beginnen met het bouwen van nieuwe woningen in het stationsgebied, tussen het spoor en de Zuidpoolsingel. Het project heet 'Noorderlicht' en is een groot nieuwbouwproject van Woonforte. Bewoners hieromheen zijn niet te spreken over de plannen.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 10:29

Seniorenactiviteiten Alphen aan den Rijn in oktober

Op zoek naar informatieve en verbindende activiteiten in de buurt? In oktober hebben we verschillende activiteiten speciaal voor senioren in Bibliotheek Alphen-Centrum.