Scala College
Advertorial Onderwijs

Leerlingen en docenten enthousiast over nieuw schoolgebouw Scala College: "Als een kind in een snoepwinkel"

Enerverend. Trots. Vol enthousiasme. Zomaar wat kreten die beschrijven hoe de eerste dagen op het nieuwe Scala College aan de Henry Dunantweg zijn ervaren. Afgelopen maandag zetten ruim tachtig medewerkers hun eerste voetstappen in de nieuwbouw, dinsdag volgden een kleine negenhonderd leerlingen, nieuwsgierig en een tikkeltje opgewonden.

"De beste plek om naar school te gaan"

"Er zijn leerlingen die zeggen dat ze school niet leuk vinden, maar als je er dan toch moet zijn, dan is dit wel de beste plek, hoorde ik een van hen zeggen." Raymond Pet, directeur van het Scala College kijkt terug op twee enerverende en vooral geslaagde dagen.

"Maandagochtend om 07:30 uur hebben we de docenten ontvangen met koffie en een goodiebag. De taart volgde iets later op de ochtend. Na een gezamenlijke aftrap in de centrale hal deed het hele team mee aan een ludieke speurtocht om het gebouw te leren kennen. Sommige docenten waren bloedfanatiek en begonnen zelfs te rennen met het papiertje in hun hand, om maar als eerste te finishen. Daarna hadden ze de tijd om de lokalen in te richten."

Niet alleen het schoolgebouw is gloednieuw, dat geldt ook voor de aangrenzende Meteoorhal. "Het team van sportdocenten heeft jaren gewerkt in een oude gymzaal. Nu konden ze eindelijk hun nieuwe plek bewonderen, met alleen maar hypermodern materiaal. Ze liepen rond als een kind in een snoepwinkel en al snel stonden ze zelf te springen op de trampolines."

Maatwerk bieden aan leerlingen

Een dag later werden de leerlingen, per afdeling, ontvangen in de centrale hal. Lachend en verwachtingsvol beklommen ze de gigantische tribune, die een prachtig zicht geeft op het muur-vullende kunstwerk. "Nog voordat ik mijn praatje begon, riep een jongen van zestien: 'Meneer, kunnen we niet iedere dag zo beginnen?' Het zegt iets over de sfeer die ons nieuwe gebouw oproept. Open en uitnodigend. Ik vertelde de examengroep dat zij de eersten zijn die op deze school een diploma gaan halen en dat dat best uniek is. Dat vonden ze een toffe gedachte."

De medewerkers vertellen vooral benieuwd te zijn naar de mogelijkheden van de ‘domeinen’. Elke afdeling heeft een grote, zelfstandige werkruimte met aantrekkelijk, gevarieerd meubilair. Eromheen liggen de lokalen. Pet: "Je kunt hierdoor meer maatwerk bieden. Bijvoorbeeld extra uitleg geven aan een klein groepje in het lokaal, terwijl de rest van de klas op het domein alvast aan de slag kan. Als leerling wil je niet opnieuw uitleg krijgen als je de stof al snapt."

Zoals bij het betrekken van elke nieuwbouw, zijn er nog een aantal openstaande opleverpunten. Dit is volgens Pet best lastig bij een volledig in bedrijf zijnde school, maar het team zet zijn schouders eronder om hiermee om te gaan.

Nieuwe buren

Het Scala heeft ook gedacht aan de omwonenden. Die ontvingen afgelopen weekend van hun ‘nieuwe buren’ een ansichtkaart met daarop het kunstwerk dat in de hal van de school prijkt. Met de uitnodiging om binnenkort een kijkje te komen nemen. Volgens Manon Eagles van het secretariaat zijn de eerste positieve reacties binnen. "Maandag stonden er al een paar dames met rollators bij de hekken. Binnenkort krijgen ze een rondleiding."


Meer nieuws

Advertorial Verzorging vandaag 17:42

Sander deelt het geheim achter het succes met zijn website debaardman.nl

Vandaag hebben we het genoegen om te praten met een ware specialist op het gebied van baarden en gezichtsverzorging. Sander Beukelaar (inmiddels bekend als De Baardman) is geboren en getogen in ons eigen Alphen aan den Rijn en helpt niet alleen mannen met hun baarden in topconditie te houden, maar biedt ook een uniek inkijkje in de wereld van gezichtsverzorging. 

Advertorial Evenement vandaag 16:51

Kids- en cultuurprogramma voor Zomerspektakel aan het Meer is bekend!

Aan de kids wordt ook gedacht! Tijdens het Zomerspektakel aan het Meer op zondag 2 juni valt er traditiegetrouw weer genoeg te beleven voor zowel jonge als oudere kinderen. De hele dag kunnen kids van alle leeftijden zich gratis vermaken met springkussens, bungeetrampolines, de sweeper, het reuzenrad, gave optredens, glittertattoos en nog veel meer.

Overige vandaag 15:38

Alphens.nl geeft gastles over journalistiek op basisschool Het Vianova

Afgelopen dinsdag was het zover: het team van Alphens.nl gaf een gastles bij basisschool Het Vianova in het kader van hun project ‘Hoe het nieuws wordt gemaakt’. We waren ontzettend enthousiast om de leerlingen van vier groep 7-klassen mee te nemen in de boeiende wereld van de journalistiek en onze passie voor nieuws met hen te delen.

Overige vandaag 14:14

Heropening SamenHuis: Een nieuw begin na verbouwing 

Na een periode van verbouwing en vernieuwing is het met trots dat het bestuur en coördinatoren van SamenHuis aankondigen dat de deuren opnieuw worden geopend om gasten te verwelkomen. "We zijn verheugd om onze gasten weer te kunnen ontvangen in onze vernieuwde ruimtes", aldus het bestuur.

Advertorial Politiek plein vandaag 13:33

Politiek inloopspreekuur in Hazerswoude-Rijndijk

Maandagavond 3 juni houdt de fractie van GroenLinks van 19:30 tot 20:15 uur inloopspreekuur in Buurthuis De Som, aan de Joseph Haydenlaan 5 in Hazerswoude-Rijndijk. De gemeenteraadsleden zitten hier klaar voor al je vragen of aandachtspunten. Kom dus langs, ze horen graag wat jij belangrijk vindt!

Politie en handhaving vandaag 12:30

Kordate actie van 7-jarig meisje redt haar vader

Zondag 26 mei omstreeks 09:30 uur ontving de politie een melding van een onwelwording in een woning. Een 7-jarig meisje zag dat haar vader onwel werd en twijfelde geen moment. Ze belde direct haar moeder, die vervolgens de hulpdiensten inschakelde.