Scala College

Leerlingen en docenten Scala College beginnen aan klim Alpe D’HuZes

Donderdag 1 juni zal een grote groep leerlingen, ouders en docenten van het Scala College de Alpe d’Huez beklimmen. Dit doen zij (hard)lopend of fietsend om geld in te zamelen voor het KWF.

Leerlingen van het Scala College zijn ruim een half jaar bezig geweest met het voorbereiden van deze actie. Ze vertellen: “Voor de zomervakantie kwamen we met Interact op het idee om dit schooljaar met zo veel mogelijk leerlingen, ouders en medewerkers/docenten de Alpe d'Huez te beklimmen voor het KWF. Wij hebben dit idee vervolgens bij de schooldirectie voorgelegd.” Na de zomervakantie is direct een informatieavond georganiseerd voor alle leerlingen en ouders van het Scala waar 150 mensen op af kwamen.

Daarna heeft een groep van veertig leerlingen besloten in juni de berg te beklimmen. Samen met de andere deelnemers hebben ze diverse (school)activiteiten georganiseerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF. Ook hebben ze een actiepagina waar mensen geld kunnen doneren. Inmiddels is er al € 140.000 opgehaald.

Deze week is het dan eindelijk zover. Ruim zestig leerlingen, ouders en docenten zijn naar Frankrijk vertrokken en zullen donderdag 1 juni de berg beklimmen. “SBS6 zend de hele dag live uit vanaf de berg, wie weet zie je ons nog voorbij komen. Het Scala College wenst iedereen succes die morgen deze grote uitdaging aan gaan. Zet hem op kanjers, opgeven is geen optie”, aldus het Scala College.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 11:42

Alphense zwembaden ontvangen Keurmerk Veilig & Schoon

Twee Alphense zwembaden van De Thermen2 ontvingen woensdag het Keurmerk Veilig & Schoon. Deze werd toegereikt door Wethouder Gert-Jan Schotanus aan directeur Remco Pielstroom. De jaarlijkse strenge toetsing is door zwembad De Hoorn en zwembad Aquarijn goed doorstaan, waardoor ze wederom het branchekeurmerk voor zwembaden mogen dragen.

Advertorial Horeca vandaag 09:21

10 Jaar Subway in de Baronie: Jubileum en donatiekansen!

Het is feest in de Baronie, want Subway viert haar tiende jubileum! Een terugblik op tien jaar heerlijke broodjes en gezelligheid markeert niet alleen een mijlpaal voor Nico en Godelieve, maar ook een gelegenheid om iets terug te geven aan de Alphense gemeenschap.

Advertorial Winkels gisteren 17:08

De oplossing tegen koude nachten

Het wordt weer eerder donker en de nachten worden kouder. Hoe fijn is het om deze wintermaanden in een lekker warm bed te kruipen? Bij Dutch Dream Slaapcomfort geniet je ook tijdens deze periode van een fijne temperatuur tijdens je nachtrust.

Sport gisteren 16:02

Dertiende editie van Alphense Bruggenrun gaat komende donderdag van start

Morgenavond is het zover: de dertiende editie van de Alphense Bruggenrun! Loop jij morgen mee tijdens de hardloop- en wandeltocht? De tocht gaat dwars door het centrum van Alphen aan den Rijn. Deelnemers kunnen twee verschillende afstanden lopen: 10 kilometer met 29 bruggen en 5 kilometer met 21 bruggen.  

Overige gisteren 14:56

Bekend gezicht keert terug in de Julianastraat: De Gaper terug van weggeweest

In de Julianastraat van Alphen aan den Rijn is een opvallende verschijning weer teruggekeerd naar zijn vertrouwde plek boven de winkel van Natuurdrogisterij De Hazelaar. Na veel nieuwsgierige vragen van Alphenaren en zoekende blikken van puzzeltochtparticipanten is het goede nieuws bevestigd: De Alphense Gaper is terug!