Era Contour BV

Leerlingen Groen van Prinsterer krijgen dode hoek-les in Rode Dorp

De sloopwerkzaamheden in het Rode Dorp in Alphen gaan bijna van start, maar op de valreep kregen leerlingen van basisschool Groen van Prinsterer nog dode hoek-les. De leerlingen konden uit de eerste hand ervaren hoe groot zo’n vrachtwagen eigenlijk is van dichtbij.

“Nu we bijna starten met de sloop en nieuwbouw van de woningen in het Rode Dorp, komen er ook veel vrachtwagens langs basisschool Groen van Prinsterer rijden”, zo laat aannemer Era Contour weten. Zij hebben daarom in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland ervoor gezorgd dat de leerlingen een dode hoek-les kregen, zodat zij zich bewust worden van hoe een vrachtwagenchauffeur zijn omgeving ziet.

Een van de ouders van de leerlingen van de basisschool werkt bij KJELD BV, bouwpartner bij de sloop en bouw van het Rode Dorp. De Alphense sloopaannemer wilde graag meewerken aan de dode-hoek les en heeft een van hun vrachtwagens beschikbaar gesteld. “Wat is het mooi om het enthousiasme én de leergierigheid van de kinderen te zien bij deze belangrijke praktijkles net voor de vakantie!”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 20:00

MINERVA Kunst en cultuur (2)

Een tijdje geleden tikte ik een stukje tekst met een paar ongenoegens over de nieuwe kunst en cultuurvisie. Niet de versie uit 2019 trouwens. Die rammelde zo dat de oude wethouder van cultuur zijn huiswerk over moest doen. De herkansing is voor de nieuwe wethouder van cultuur.

Coronavirus in Alphen vandaag 19:41

Bijna terug naar normaal: dit verandert er op 26 juni

Vanaf zaterdag 26 juni kan bijna alles weer op anderhalve meter. Er geldt dan geen maximum aantal meer voor bezoek en groepsvorming, de mondkapjesplicht vervalt deels en op kantoor werken mag weer gedeeltelijk.

Wonen en bouwen vandaag 18:20

Rode Dorp voor even door het leven als Oranje Dorp

Op dit moment zijn bouwvakkers bezig om het Rode Dorp flink onder handen te nemen. De fundering van nagenoeg alle nieuwe woningen staat. Om de buurt toch nog wat gezelligheid mee te geven, hebben bewoners de bouwhekken in de straat voorzien van oranje-versiering. 

Maatschappelijk vandaag 16:04

Campagne om zwerfaval tegen te gaan in recreatiegebieden in Alphen

De zomerperiode betekent meer recreanten in Alphen. Wie bijvoorbeeld een rondje Zegerplas loopt, ziet vaak de resten nog liggen, zoals lege blikjes en verpakkingen. En dat is een doorn in het oog. Deze week is Schone Buurt Coaches gestart met een campagne om zwerfafval in recreatiegebieden in Alphen tegen te gaan.

Gemeente vandaag 15:19

Bewaakte fietsenstallingen in het centrum weer langer open

De bewaakte fietsenstallingen in het centrum van Alphen zijn weer langer open. Vanwege de pandemie waren er aangepaste openingstijden. Nu alles langzaam weer bij het oude komt, kunnen mensen ook weer hun tweewieler langer kwijt in de fietsenstallingen aan het Fossapad en de Aarkade.