Era Contour BV

Leerlingen Groen van Prinsterer krijgen dode hoek-les in Rode Dorp

De sloopwerkzaamheden in het Rode Dorp in Alphen gaan bijna van start, maar op de valreep kregen leerlingen van basisschool Groen van Prinsterer nog dode hoek-les. De leerlingen konden uit de eerste hand ervaren hoe groot zo’n vrachtwagen eigenlijk is van dichtbij.

“Nu we bijna starten met de sloop en nieuwbouw van de woningen in het Rode Dorp, komen er ook veel vrachtwagens langs basisschool Groen van Prinsterer rijden”, zo laat aannemer Era Contour weten. Zij hebben daarom in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland ervoor gezorgd dat de leerlingen een dode hoek-les kregen, zodat zij zich bewust worden van hoe een vrachtwagenchauffeur zijn omgeving ziet.

Een van de ouders van de leerlingen van de basisschool werkt bij KJELD BV, bouwpartner bij de sloop en bouw van het Rode Dorp. De Alphense sloopaannemer wilde graag meewerken aan de dode-hoek les en heeft een van hun vrachtwagens beschikbaar gesteld. “Wat is het mooi om het enthousiasme én de leergierigheid van de kinderen te zien bij deze belangrijke praktijkles net voor de vakantie!”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 15:02

Veilig op de weg met goede gladheidbestrijding

Vrijdag 29 oktober rijden de medewerkers van de gladheidbestrijding als voorproef alle strooiroutes binnen de gemeente Alphen aan den Rijn. Zonder zout natuurlijk.

Coronavirus in Alphen vandaag 13:28

Meer en strenger handhaven op coronamaatregelen: “De situatie is zorgelijk”

In heel Nederland zullen veiligheidsregio’s meer en strenger gaan handhaven op de coronamaatregelen. Mensen worden niet langer aangesproken op hun gedrag, maar krijgen gelijk een waarschuwing of een boete. Burgemeester Liesbeth Spies staat achter het besluit. “Diegene die de maatregelen nu nog aan zijn laars lapt, wordt eerder aangepakt.”

Advertorial Blog Overige vandaag 12:37

Een mannen coach helpt jou zijn wie je wil zijn

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen om de vraag waarom ik nu juist mannen coach ben geworden, te beantwoorden. Ten eerste werk ik graag met mannen en steek ik graag met mijn hoofd boven dat maaiveld (lees: de vele coaches) uit. En ten tweede, want er is altijd een diepere laag aanwezig, wil ik het taboe doorbreken dat mannen niet emotioneel mogen zijn.

Calamiteiten vandaag 11:44

Bedreiging op de Klepperman, politie zoekt verdachte

Er is een Burgernet bericht uitgestuurd voor een verdachte situatie aan de Klepperman (2401 GH) in Alphen. De politie is op zoek naar een verdachte en heeft daarvoor een signalement vrijgegeven.