Scala College

Leerlingen metselen eerste stenen nieuwbouw Scala College

Het startsein is gegeven voor de realisatie van de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg. Dat gebeurde met het metselen van de eerste stenen door vier leerlingen van het Scala College.

De officiële bijeenkomst was in aanwezigheid van leerlingen, docenten, betrokken bouwpartijen en wethouder Han de Jager. De nieuwbouw voor de vestiging van het Scala College is hiermee officieel gestart. Martijn du Prie van het bouwbedrijf du Prie: "Ik ben blij dat de sloop goed is verlopen en dat er gebouwd kan worden."

Nieuw schoolgebouw

Het nieuwe schoolgebouw is speciaal ontworpen om het onderwijsprogramma te kunnen realiseren voor de bovenbouw van de vmbo en havo. In de nieuwbouw van het Scala College worden lessen verzorgd in domeinen. Dit betekent dat een groep leerlingen in een eigen gedeelte van het gebouw onderwijs gaat volgen. Naast het schoolgebouw komt een nieuwe compacte sporthal.

Tekst loopt door onder de foto

wethouder De Jager speech.jpeg

Wethouder De Jager: "Ik ben zeer blij met de nieuwbouw voor het Scala College waarmee we verder invulling hebben kunnen geven aan het masterplan voor onderwijshuisvesting in Alphen. Dat is mede gerealiseerd dankzij de inzet en samenwerking van de schoolbesturen. Het nieuwe gebouw past bij het onderwijs van nu."

Voorzitter van de stichting, Frank De Wit: “Wij beloven onze leerlingen uitstekend onderwijs op maat en dat is in dit nieuwe gebouw makkelijker en beter te realiseren. Wij feliciteren de gemeente Alphen, alle collega’s van onze scholen die hier straks mogen werken, maar bovenal onze leerlingen met de komst van dit nieuwe gebouw."

"Ons personeel en onze leerlingen staan te popelen om het nieuwe gebouw te gaan gebruiken. Ik verwacht dat iedereen zich snel thuis voelt in een aantrekkelijke, professionele omgeving die kwaliteit, verbinding, energie en ontwikkeling uitstraalt”, aldus Raymond Pet, directeur van het Scala College.

Locatie Diamantstraat vervalt

Met de komst van dit nieuwe schoolgebouw komt de vestiging aan de Diamantstraat te vervallen. De oplevering van het nieuwe gebouw wordt verwacht in juni 2023. Vanaf begin schooljaar 2023 kunnen leerlingen en medewerkers dus terecht aan de Henry Dunantweg. De vestigingen voor de onderbouw aan de Kees Mustersstraat en de bovenbouwafdeling vwo aan de Sacharovlaan blijven gewoon in gebruik.

In december zijn de eerste palen van deze nieuwbouw de grond in gegaan. De start van de bouw kon toen niet worden gevierd vanwege de coronamaatregelen. Met deze feestelijke bijeenkomst is dat ingehaald.

directeur Raymond Pet - leerling.JPG


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial JA in de Horeca vandaag 16:04

Tim (23) zegt JA in de Horeca: “Het voelt als vakantie in Alphen”

Als 14-jarig jongetje begon Tim bij Wet ’n Wild met een ‘snuffelstage’. Nu, negen jaar later, heeft hij zich opgewerkt tot restaurant manager. “Een hele nieuwe uitdaging, een andere rol, maar ik zal ook altijd op de vloer blijven.”

Kinderburgemeester vandaag 13:42

Lied met videoclip ‘Praat erover’ om pesten tegen te gaan

Elk jaar krijgt de Alphense kinderraad een budget van € 10.000. De kinderraad heeft het budget dit jaar besteed aan een campagne om pesten in Alphen aan den Rijn tegen te gaan. Het lied ‘Praat erover’ is nu officieel gelanceerd, met een videoclip.