Scala College

Leerlingen metselen eerste stenen nieuwbouw Scala College

Het startsein is gegeven voor de realisatie van de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg. Dat gebeurde met het metselen van de eerste stenen door vier leerlingen van het Scala College.

De officiële bijeenkomst was in aanwezigheid van leerlingen, docenten, betrokken bouwpartijen en wethouder Han de Jager. De nieuwbouw voor de vestiging van het Scala College is hiermee officieel gestart. Martijn du Prie van het bouwbedrijf du Prie: "Ik ben blij dat de sloop goed is verlopen en dat er gebouwd kan worden."

Nieuw schoolgebouw

Het nieuwe schoolgebouw is speciaal ontworpen om het onderwijsprogramma te kunnen realiseren voor de bovenbouw van de vmbo en havo. In de nieuwbouw van het Scala College worden lessen verzorgd in domeinen. Dit betekent dat een groep leerlingen in een eigen gedeelte van het gebouw onderwijs gaat volgen. Naast het schoolgebouw komt een nieuwe compacte sporthal.

Tekst loopt door onder de foto

wethouder De Jager speech.jpeg

Wethouder De Jager: "Ik ben zeer blij met de nieuwbouw voor het Scala College waarmee we verder invulling hebben kunnen geven aan het masterplan voor onderwijshuisvesting in Alphen. Dat is mede gerealiseerd dankzij de inzet en samenwerking van de schoolbesturen. Het nieuwe gebouw past bij het onderwijs van nu."

Voorzitter van de stichting, Frank De Wit: “Wij beloven onze leerlingen uitstekend onderwijs op maat en dat is in dit nieuwe gebouw makkelijker en beter te realiseren. Wij feliciteren de gemeente Alphen, alle collega’s van onze scholen die hier straks mogen werken, maar bovenal onze leerlingen met de komst van dit nieuwe gebouw."

"Ons personeel en onze leerlingen staan te popelen om het nieuwe gebouw te gaan gebruiken. Ik verwacht dat iedereen zich snel thuis voelt in een aantrekkelijke, professionele omgeving die kwaliteit, verbinding, energie en ontwikkeling uitstraalt”, aldus Raymond Pet, directeur van het Scala College.

Locatie Diamantstraat vervalt

Met de komst van dit nieuwe schoolgebouw komt de vestiging aan de Diamantstraat te vervallen. De oplevering van het nieuwe gebouw wordt verwacht in juni 2023. Vanaf begin schooljaar 2023 kunnen leerlingen en medewerkers dus terecht aan de Henry Dunantweg. De vestigingen voor de onderbouw aan de Kees Mustersstraat en de bovenbouwafdeling vwo aan de Sacharovlaan blijven gewoon in gebruik.

In december zijn de eerste palen van deze nieuwbouw de grond in gegaan. De start van de bouw kon toen niet worden gevierd vanwege de coronamaatregelen. Met deze feestelijke bijeenkomst is dat ingehaald.

directeur Raymond Pet - leerling.JPG


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.