Scala College

Leerlingen Scala College organiseren sponsorloop voor educatieve reis naar Ghana

Dit najaar gaan 35 leerlingen van het Scala College hun horizon te verbreden tijdens een 8-daagse educatieve reis naar Ghana. Hier zullen ze leren over een wereld die niet te vergelijken is met Nederland.

Tijdens deze unieke ervaring zullen de leerlingen verblijven bij lokale Ghanezen in traditionele kleihuizen. Ze zullen de cultuur verkennen door bezoeken aan scholen en ziekenhuizen, en door te voetballen en te dansen met de lokale bevolking. Het doel is niet alleen om kennis te vergaren, maar ook om verbindingen te leggen en begrip te creëren voor een wereld die vaak buiten ons bereik lijkt te liggen.

Deze reis biedt echter niet alleen educatieve kansen, maar ook een les in zelfredzaamheid en gemeenschapszin. Elke leerling moet namelijk de reissom van €2300 zelf bijeenbrengen. Om dit te realiseren, organiseren ze verschillende activiteiten, waarvan de recente sponsorloop een eerste grote mijlpaal was.

Sponsorloop

Op maandag 8 april kwamen de leerlingen samen voor de sponsorloop, waar ze zich met volle energie inzetten en geluk hadden met het weer. Maar hun inspanningen stoppen daar niet. Ze zijn nu actief op zoek naar lokale ondernemers die willen sponsoren. Sponsoring kan verschillende vormen aannemen, zoals een logovermelding op de T-shirts die de leerlingen dragen. Maar ook andere ideeën, zoals het aanbieden van items voor veilingen, zijn welkom.

Sponseren

Door bij te dragen aan dit initiatief kunnen lokale bedrijven niet alleen de ontwikkeling van deze leerlingen ondersteunen, maar ook bijdragen aan het bevorderen van begrip en verbondenheid over grenzen heen.

Ben jij geïnteresseerd? Neem contact op met Ellen de Groot voor meer informatie; e.degroot@scalacollege.nl.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verzorging vandaag 17:42

Sander deelt het geheim achter het succes met zijn website debaardman.nl

Vandaag hebben we het genoegen om te praten met een ware specialist op het gebied van baarden en gezichtsverzorging. Sander Beukelaar (inmiddels bekend als De Baardman) is geboren en getogen in ons eigen Alphen aan den Rijn en helpt niet alleen mannen met hun baarden in topconditie te houden, maar biedt ook een uniek inkijkje in de wereld van gezichtsverzorging. 

Advertorial Evenement vandaag 16:51

Kids- en cultuurprogramma voor Zomerspektakel aan het Meer is bekend!

Aan de kids wordt ook gedacht! Tijdens het Zomerspektakel aan het Meer op zondag 2 juni valt er traditiegetrouw weer genoeg te beleven voor zowel jonge als oudere kinderen. De hele dag kunnen kids van alle leeftijden zich gratis vermaken met springkussens, bungeetrampolines, de sweeper, het reuzenrad, gave optredens, glittertattoos en nog veel meer.

Overige vandaag 15:38

Alphens.nl geeft gastles over journalistiek op basisschool Het Vianova

Afgelopen dinsdag was het zover: het team van Alphens.nl gaf een gastles bij basisschool Het Vianova in het kader van hun project ‘Hoe het nieuws wordt gemaakt’. We waren ontzettend enthousiast om de leerlingen van vier groep 7-klassen mee te nemen in de boeiende wereld van de journalistiek en onze passie voor nieuws met hen te delen.

Overige vandaag 14:14

Heropening SamenHuis: Een nieuw begin na verbouwing 

Na een periode van verbouwing en vernieuwing is het met trots dat het bestuur en coördinatoren van SamenHuis aankondigen dat de deuren opnieuw worden geopend om gasten te verwelkomen. "We zijn verheugd om onze gasten weer te kunnen ontvangen in onze vernieuwde ruimtes", aldus het bestuur.

Advertorial Politiek plein vandaag 13:33

Politiek inloopspreekuur in Hazerswoude-Rijndijk

Maandagavond 3 juni houdt de fractie van GroenLinks van 19:30 tot 20:15 uur inloopspreekuur in Buurthuis De Som, aan de Joseph Haydenlaan 5 in Hazerswoude-Rijndijk. De gemeenteraadsleden zitten hier klaar voor al je vragen of aandachtspunten. Kom dus langs, ze horen graag wat jij belangrijk vindt!

Politie en handhaving vandaag 12:30

Kordate actie van 7-jarig meisje redt haar vader

Zondag 26 mei omstreeks 09:30 uur ontving de politie een melding van een onwelwording in een woning. Een 7-jarig meisje zag dat haar vader onwel werd en twijfelde geen moment. Ze belde direct haar moeder, die vervolgens de hulpdiensten inschakelde.