Ingezonden

Leerlingen Scala schitteren in het Castellum

Op donderdag 24 november maakten leerlingen van het Scala College in een zo goed als uitverkochte theaterzaal in het Castellum veel indruk met het jaarlijks georganiseerde ‘Scala On Stage’. De bezoekers kregen een show voorgeschoteld met zang, dans, muziek en cabaret van een hoog niveau.

De hele middag waren de leerlingen die mee deden aan Scala on Stage bezig met de generale repetitie. De backstagecrew bestond ook uit leerlingen en zij begonnen in de ochtend al met de voorbereiding. "Wij moesten alles opbouwen en tijdens de show zorgen dat alles goed werd neergezet", zegt Sunny uit t2a. In tegenstelling tot hun wat meer anonieme deelname waren er uiteraard veel kinderen die vol in de spotlights stonden.

Zo zorgden Tessa, Mirthe, Luna en Toby voor een mooie uitvoering op een nummer van oud-leerling en inmiddels bekende artiest Froukje, waarin gedanst en gezongen werd. "We vonden het echt heel leuk en gaaf om te mogen doen." Julia die samen met Eline in een act van highschool klas 2 schitterde had ook genoten: "Natuurlijk waren we wat zenuwachtig in het begin, maar als je daar staat is het gewoon heel vet om mee te maken!" 

Er waren verschillende hoogtepunten tijdens de avond. Hilarisch was het optreden van Jari en Nick uit 5-Havo. Vorig jaar deden ze ook succesvol samen mee en zagen ze dat hun act dit jaar nog beter werd ontvangen. Aangezien de twee jongens dit jaar examen doen, was dit wellicht de laatste keer Scala On Stage. Hun cabaretstuk ging dus over wat ze moesten gaan doen als dit jaar voorbij was. Zij kregen de zaal aan het lachen door docenten op de korrel te nemen en allerlei mogelijke andere beroepen als toekomstbeeld zagen. Bovendien zongen ze ook nog daarbij. "De reacties waren geweldig." Beiden maakten ook deel uit van de huisband die de gehele show op het podium was om de overgangen mooi te laten lopen. Jari: "In de loop van de avond verliep alles steeds beter en genoot ik steeds meer. De reacties over de huisband waren ook positief en dat is erg leuk om te horen, want dit was de eerste keer dat de organisatie dat deed."

Tekst loopt door onder de foto

Jari en Nick


De organisatie bestaat uit enthousiaste, bedreven docenten. Zij hebben in de loop der jaren een hecht team gevormd. Naast de organisatie coachen zij alle acts om ze klaar te maken voor het optreden. Een van die coaches is mevrouw Bol. Zij was coach van Jari en Nick en genoot volop van de avond: "Het kost best wat tijd in de voorbereiding, maar het is zó leuk om te doen. In de repetities zie je dan iets ontstaan en dat het goed gaat, maar op de avond zelf krijgen ze een soort van vleugels. Dan is het nog veel toffer en dat maakt het nog leuker."

Ethan uit 3-Havo maakte veel indruk met een indrukwekkend stuk op de vleugel. Hij speelde Fantasie-Impromptu van Chopin en kreeg een staande ovatie. "Ik vond het heel leuk om te doen, maar ik had niet zo’n groot applaus verwacht", zegt hij.

Aan het einde van de avond was er een optreden van de Music Academy met leerlingen die na schooltijd extra met muziek bezig zijn. Ze zongen het liedje ‘Fix You’ van Coldplay en de hele zaal zwaaide met een telefoon in de hand met lampjes aan en dat zorgde voor een indrukwekkend einde van de show. Nadat alle optredens waren geweest, kregen alle artiesten een bloem en mochten ze allemaal nog eenmaal op het podium komen. Nadat zij toegejuicht waren door het publiek, mochten ook de coaches en de crew nog op het podium komen voor een groot applaus. En dat was verdiend. Zonder deze mensen achter de schermen, was de show nooit zo mooi geworden. Scala on Stage 2022 was dit jaar weer een groot, succesvol evenement!

Geschreven door leerlingen van het Scala College
Anne, Iris, Daphne en Marjolein uit b3b en b3c/g


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 13:46

Hoog laag bedden bij Dutch Dream Slaapcomfort

Wist je dat Dutch Dream ook hoog laag bedden in hun assortiment hebben? Deze bedden zijn naast elektrisch verstelbaar ook in hoogte verstelbaar. Ideaal voor meer gemak en comfort, voor zorgbehoevende mensen of voor iemand met bijvoorbeeld ademhalings-, maag- of slokdarmklachten. 

Sport gisteren 12:53

Succes op NK meerkamp voor Alphense sporters

In het weekend van 4 en 5 februari was in Apeldoorn het Omnisport geopend voor het Nederlandse Kampioenschap meerkamp. Hier zijn verschillende Alphense sporters naar huis gegaan met een prijs.