Alphens.nl

Leerlingen starten bijzonder project om samen met klasgenoot Feline (12) geld in te zamelen voor het KWF

Hoe kunnen we meer aandacht krijgen voor…? Die vraag kreeg de klas van Feline (12) voorgelegd. Het projectgroepje van Feline bedacht een wel heel bijzonder project om samen aan te werken.

Op de Alphense middelbare school Yuverta wordt door docent Tom Franse van de TMI les gegeven met de Project Based Learning methode, deze lessen heten TMI Projects. In een projectgroep werken leerlingen aan het beantwoorden van ‘de grote vraag’. Ze onderzoeken de grote vraag, bedenken een idee en verbeteren hun idee. Op deze manier leren zij belangrijke vaardigheden als samenwerken, gericht communiceren, en wordt hun creativiteit gestimuleerd.

De les begint met de vraag “Wat is iets dat jou kan tegenhouden in wat je wilt bereiken?” Na een aantal hints komen de leerlingen achter het antwoord: angst. Van angst is bij Feline en haar groep echter niets te merken, zij laten zich niet tegenhouden. Ze zijn stuk voor stuk zeer gemotiveerd en gaan keihard aan het werk om hun klasgenootje te steunen bij de grote uitdaging die zij binnenkort aangaat.

Voor Sylvia

Feline (12) gaat namelijk, samen met haar ouders en broertje (9), meedoen aan de Alpe d’HuZes. Alpe d’Huzes is een actie waarbij deelnemers hardlopend, wandelend, of fietsend op één dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker.

Feline, haar moeder, en haar broertje zullen de berg wandelend beklimmen. Haar vader zal dit doen op de fiets. Als we vragen hoe vaak Feline denkt de berg op te gaan, zegt ze: “Ik denk één keer, want 14 km wandelen bergopwaarts is best veel, ondanks dat we elk weekend wel trainen. Maar mocht ik boven zijn en denken dat ik het nog een keer zou kunnen, dan ga ik natuurlijk voor een tweede keer.”

De achterliggende reden om de Alpe d’Huez te beklimmen is Sylvia, een vriendin van Feline’s ouders, die aan de ziekte is overleden. In eerste instantie zou de familie dit al doen in 2020, maar toen kon het vanwege corona niet doorgaan. Feline zegt: “Sylvia zou toen ook nog meegaan. Helaas gaat dat nu niet meer, want ze is er niet meer.”

Geld inzamelen

Extra motivatie dus voor Feline om zich nog harder in te zetten voor dit doel. En haar klasgenootjes Isabella, Linn, Chenoa, Joyce & Lisa helpen haar hier graag bij. Tijdens de lessen hebben zij zich al volop ingezet voor dit goede doel. Ze hebben interviews gehouden, posters gemaakt en deze in de school opgehangen, en ze zijn een Instagram campagne begonnen. Ook toen wij een kijkje kwamen nemen op de school, waren ze hier nog druk mee bezig.

De meiden pakken allemaal een petje, een zonnebril en een keycord uit hun tas. “Deze Silly Life items had Sylvia al laten maken en die willen we nu ook verkopen om extra geld op te halen”, legt één van de jonge dames uit. “En Feline heeft een Instagramaccount waar zij armbandjes verkoopt. De opbrengsten van deze armbandjes gaan ook volledig naar het goede doel.”

De dames hopen in de komende weken nog zoveel mogelijk geld op te kunnen halen. “Het zou toch echt wel heel gaaf zijn om die € 2.500 te halen.” Tot die tijd blijven zij zich keihard inzetten en hopen ze zoveel mogelijk armbandjes te verkopen en donaties via de actiepagina binnen te halen.

Foto album

Projectgroepje (foto: Alphens.nl)
Poster (foto: Alphens.nl)
Silly Life items (foto: Alphens.nl)

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Onderwijs vandaag 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen vandaag 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek vandaag 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden vandaag 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.