Alphens.nl

Leerlingen starten bijzonder project om samen met klasgenoot Feline (12) geld in te zamelen voor het KWF

Hoe kunnen we meer aandacht krijgen voor…? Die vraag kreeg de klas van Feline (12) voorgelegd. Het projectgroepje van Feline bedacht een wel heel bijzonder project om samen aan te werken.

Op de Alphense middelbare school Yuverta wordt door docent Tom Franse van de TMI les gegeven met de Project Based Learning methode, deze lessen heten TMI Projects. In een projectgroep werken leerlingen aan het beantwoorden van ‘de grote vraag’. Ze onderzoeken de grote vraag, bedenken een idee en verbeteren hun idee. Op deze manier leren zij belangrijke vaardigheden als samenwerken, gericht communiceren, en wordt hun creativiteit gestimuleerd.

De les begint met de vraag “Wat is iets dat jou kan tegenhouden in wat je wilt bereiken?” Na een aantal hints komen de leerlingen achter het antwoord: angst. Van angst is bij Feline en haar groep echter niets te merken, zij laten zich niet tegenhouden. Ze zijn stuk voor stuk zeer gemotiveerd en gaan keihard aan het werk om hun klasgenootje te steunen bij de grote uitdaging die zij binnenkort aangaat.

Voor Sylvia

Feline (12) gaat namelijk, samen met haar ouders en broertje (9), meedoen aan de Alpe d’HuZes. Alpe d’Huzes is een actie waarbij deelnemers hardlopend, wandelend, of fietsend op één dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker.

Feline, haar moeder, en haar broertje zullen de berg wandelend beklimmen. Haar vader zal dit doen op de fiets. Als we vragen hoe vaak Feline denkt de berg op te gaan, zegt ze: “Ik denk één keer, want 14 km wandelen bergopwaarts is best veel, ondanks dat we elk weekend wel trainen. Maar mocht ik boven zijn en denken dat ik het nog een keer zou kunnen, dan ga ik natuurlijk voor een tweede keer.”

De achterliggende reden om de Alpe d’Huez te beklimmen is Sylvia, een vriendin van Feline’s ouders, die aan de ziekte is overleden. In eerste instantie zou de familie dit al doen in 2020, maar toen kon het vanwege corona niet doorgaan. Feline zegt: “Sylvia zou toen ook nog meegaan. Helaas gaat dat nu niet meer, want ze is er niet meer.”

Geld inzamelen

Extra motivatie dus voor Feline om zich nog harder in te zetten voor dit doel. En haar klasgenootjes Isabella, Linn, Chenoa, Joyce & Lisa helpen haar hier graag bij. Tijdens de lessen hebben zij zich al volop ingezet voor dit goede doel. Ze hebben interviews gehouden, posters gemaakt en deze in de school opgehangen, en ze zijn een Instagram campagne begonnen. Ook toen wij een kijkje kwamen nemen op de school, waren ze hier nog druk mee bezig.

De meiden pakken allemaal een petje, een zonnebril en een keycord uit hun tas. “Deze Silly Life items had Sylvia al laten maken en die willen we nu ook verkopen om extra geld op te halen”, legt één van de jonge dames uit. “En Feline heeft een Instagramaccount waar zij armbandjes verkoopt. De opbrengsten van deze armbandjes gaan ook volledig naar het goede doel.”

De dames hopen in de komende weken nog zoveel mogelijk geld op te kunnen halen. “Het zou toch echt wel heel gaaf zijn om die € 2.500 te halen.” Tot die tijd blijven zij zich keihard inzetten en hopen ze zoveel mogelijk armbandjes te verkopen en donaties via de actiepagina binnen te halen.

Foto album

Projectgroepje (foto: Alphens.nl)
Poster (foto: Alphens.nl)
Silly Life items (foto: Alphens.nl)

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.

Advertorial JA in de Horeca gisteren 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Blog Fase 2, lees je mee?! gisteren 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein gisteren 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.