Scala College

Leerlingen van 3 (T)VWO blijven wakker voor Klimmen tegen MS

In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 december doen alle 3 (T)VWO-leerlingen van het Scala College in Alphen mee aan de Nacht van 3 (T)VWO. Samen zamelen zij deze nacht geld in voor een goed doel. Dit jaar staat de nacht in het teken van Klimmen tegen MS.

Het Scala College organiseert dit jaar voor de 5e keer op rij de Nacht van 3 (T)VWO. Dit jaar zijn er 6 klassen die meedoen aan het evenement. De leerlingen van 3 (T)VWO hopen met het kerstgala en het nachtje doorhalen op school, opnieuw meer dan € 10.000 op te halen.

Klimmen tegen MS
Op het Scala College wordt het hele schooljaar door geld ingezameld voor goede doelen. “De afgelopen 4 jaar hebben we rond de kerst acties georganiseerd om geld in te zamelen voor een goed doel. De ene keer is dat voor een lokaal doel, de keer daarop voor een landelijk doel. Dit keer hebben we ervoor gekozen om geld op te halen voor Klimmen tegen MS”, vertelt Maaike de Groot van het Scala College.

In juni 2020 wordt de 10e editie van Klimmen tegen MS georganiseerd. Klimmen tegen MS is een jaarlijks terugkerend evenement. Duizenden wandelaars, wielrenners en hardlopers beklimmen dan de berg Mont Ventoux in Frankrijk om geld op te halen tegen de chronische zenuwziekte MS.

Organisatie
In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 december blijven de leerlingen van 3 (T)VWO de hele nacht wakker om zoveel mogelijk geld op te halen voor Klimmen tegen MS. Zij laten zich sponsoren door ouders, vrienden en andere familieleden. De hele nacht doen de leerlingen mee aan verschillende activiteiten. Sport, kerstcupcakes, levend stratego, verstoppertje, 30 seconds en ‘s morgens een bootcamp ter afsluiting na een nacht vol inspanning.

De organisatie ligt in de handen van leraren van het Scala College, maar zij proberen de leerlingen hier zoveel mogelijk bij te betrekken. “We proberen de leerlingen te stimuleren om mee te denken en leuke initiatieven aan te leveren. Hierdoor komen de meest leuke ideeën naar voren”, vertelt De Groot. “Leerlingen zien dit ook echt als het hoogtepunt van het jaar.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 08:55

Koningin Julianabrug een dag afgesloten

Alphenaren opgelet! Vanaf vanavond kun je een dag lang niet over de Koningin Julianabrug. Dit in verband met werkzaamheden die dan worden uitgevoerd. 

Van 0 naar 20 gisteren 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie gisteren 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi gisteren 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).