Leerlingen van De Windroos krijgen online les, maar kunnen toch buitensporten

Ook tijdens de lockdownperiode is het belangrijk om kinderen in beweging te houden. Basisschool De Windroos en Fort Alpha hebben woensdag 27 januari de leerlingen achter hun laptopscherm vandaan gekregen. Zij konden heerlijk sporten op het terrein van Fort Alpha.

Alle kinderen van groep 1 tot en met groep 8 kregen de gelegenheid om de spieren los te gooien en lekker te bewegen. “Naast het feit dat het belangrijk is dat kinderen blijven bewegen tijdens de lockdown, is het ook een moment van ontmoeting”, vertelt directeur Nina Baldini. De klasgenootjes hadden elkaar erg gemist en konden op een ontspannen en sportieve manier elkaar weer ontmoeten.

“Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de motorische ontwikkeling van kinderen onder de maat was in 2019. In de coronatijd is er minder aandacht voor bewegen en staat de focus meer op de basisvaardigheden, zoals taal en rekenen.” De Windroos vroeg daarom bij de subsidie voor inhaal- en ondersteuningsprogramma’s van het Ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport extra financiën aan voor bewegen.

“Een deel van dit geld besteden we nu in deze beweegarme tijd aan de buitensportlessen. De allerjongsten krijgen sport- en spellessen aangeboden en de oudere kinderen worden uitgedaagd met een bootcamp met obstacle run-achtige opdrachten.” Door dit initiatief hoopt de school de kinderen uit te blijven dagen om naar buiten te gaan en door weer en wind te blijven bewegen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:43

Filmdiner No Reservations met Catherine Zeta-Jones

De titel van het nieuwe filmdiner op 5, 6 en 7 maart wekt wat verwarring: dit filmdiner is zeker te reserveren. Het concept van thuis een film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film is deze keer met steractrice Catherina Zeta-Jones in de film No Reservations.

Coronavirus in Alphen gisteren 17:00

Het vaccineren in Alphen is nu echt begonnen: “Laat die vaccins maar komen!”

Rond 08:00 uur werd de eerste prik gezet in de tot vaccinatielocatie omgebouwde tennishal van Nieuwe Sloot. Dagelijks zullen daar zo’n driehonderd 80+’ers worden gevaccineerd, maar de daadwerkelijke capaciteit ligt hoger. “In een maand tijd zouden we heel Alphen kunnen vaccineren”, zegt burgemeester Liesbeth Spies.

Calamiteiten gisteren 15:29

Motorrijder komt ten val op Leidse Schouw

Maandagmiddag 1 maart is er een motorrijder ten val gekomen op de Leidse Schouw. Bij het eenzijdige ongeval kwamen meerdere hulpdiensten ter plaatse. 

Van 0 naar 20 gisteren 14:54

Van 0 naar 20: Mitchell en Stefan zijn er bijna

Het moment komt dichter en dichterbij dat Mitchell en Stefan toch echt die 20 kilometer moeten gaan rennen. Allebei zijn ze op de goede weg. Ze zijn er bijna. Tijd voor wat laatste tips!

Alphense Zendmast gisteren 14:06

Alphense zendmast maandagavond rood en groen verlicht

Het verzoek kwam vanuit Kees Kraamer om de Alphense zendmast maandagavond rood en groen te verlichten. Dit doet hij voor zijn hardloopgroepje, met in het bijzonder voor Peter Zuidam. En dat levert ongetwijfeld een leuk moment op, want Kees en Peter zijn beide kleurenblind.