Scala College

Leerlingen van het Scala College waren aanwezig bij het Model European Parliament

Van 8 tot en met 10 februari heeft het Model European Parliament plaatsgevonden in het provinciehuis van Zuid-Holland. Hier waren leerlingen van het Scala College bij aanwezig.

Het MEP is een simulatiezitting van het Europees Parlement voor jongeren van de hoogste klassen havo/vwo. Leerlingen van het Scala College in Alphen aan den Rijn waren ook aanwezig bij het MEP. Op woensdag 8 februari vond het debat plaats in de zes commissies over verschillende onderwerpen.

Zo hebben ze het gehad over de digitale Europese munt, de veiligheid in de ruimte binnen de EU, het verbeteren van de vrouwen en de LHBTIQ+ gemeenschap, een milieuvriendelijke vorm van transport, het voorkomen van corruptie door overheden en/of NGO’s met Europees ontwikkelingsgeld, en of de verdere uitbreiding van de EU wenselijk is.

“Thema’s die woensdag en donderdag de nodige discussies met zich meebrachten”, aldus het Scala. “De laatste dag was plenair in de grote zaal van het provinciehuis. Elke commissie kreeg de kans om haar resolutie aan een meerderheid te helpen. De sfeer was goed en de leerlingen zijn een ervaring rijker.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film gisteren 18:03

Bioscoopconcert André Rieu in Castellum!

Vanuit zijn pittoreske thuisstad Maastricht presenteert André Rieu een spectaculair concert die jij deze zomer op het witte doek bij Castellum kunt zien! Tijdens het bioscoopconcert wordt u betoverd met iconische filmmuziek, prachtige walsen, emotionele ballads en onverwachte nummers uit de hitlijsten. Mis het exclusieve bioscoopconcert ‘Power of Love’ niet!

Overige gisteren 16:51

Vuilcontainers bij appartementencomplex Castella buiten gebruik

De Tolstraat nabij het Rode Dorp zal tot 1 augustus afgesloten blijven vanwege renovatiewerkzaamheden aan het riool en straatwerk. Deze afsluiting heeft echter gevolgen voor de bewoners van het appartementencomplex Castella, waar de ondergrondse vuilcontainers voor 126 appartementen buiten gebruik zijn gesteld.

Bijeenkomst gisteren 15:29

Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker

Het Patiëntenplatform Living With Hope, het SamenhuiS en Scarabee, centra voor leven met en na kanker, nodigen getroffenen en hun naasten van harte uit voor een regionale lotgenotenbijeenkomst op donderdag 30 mei aanstaande.

Advertorial Evenement gisteren 14:08

Canondagen 2024 in Museumpark Archeon

Het laatste weekend van mei staat de Canon van Nederland centraal in Museumpark Archeon, want het zijn de Nationale Canondagen. Loop mee in de processie van Willibrordus en volg speciale rondleidingen over Trijntje in de prehistorie, de Romeinse Limes, de Karolingische periode en een speciale lezing over de ‘Zwarte dood’.

Overige gisteren 12:36

Alphense Sylvie van Klaveren beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar MS

Maandag, 20 mei, heeft Sylvie van Klaveren uit Alphen aan den Rijn, samen met haar naasten, de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). In een indrukwekkende tijd van vier uur en 45 minuten legden zij de eenentwintig kilometer lange tocht naar de top van de 'kale berg' af.

Advertorial Evenement gisteren 11:05

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer 2024 is begonnen

Het aftellen is begonnen! Over anderhalve week staan er weer duizenden bezoekers te zingen en te dansen op het evenemententerrein langs de Zegerplas. Het driedaagse festival trapt op vrijdag 31 mei af met Snelle, Krezip, Shake the Lake en Afrojack.