Yuverta Alphen aan den Rijn

Leerlingen Yuverta Alphen aan den Rijn plaatsen zich voor finale vakwedstrijden Skills Talents

Maar liefst vier leerlingen van Yuverta chr. vmbo Alphen aan den Rijn hebben zich tijdens de kwalificatiewedstrijd van Skills Talents geplaatst voor Skills The Finals. Die finale vindt plaats op 23 maart in de RAI in Amsterdam. De leerlingen strijden dan voor de Nederlandse titel in hun vakgebied.

In totaal deden er vier teams bestaande uit ieder twee leerlingen mee aan de kwalificatiewedstrijd op vrijdag 10 februari. Uiteindelijk wonnen Floor en Delayna de wedstrijd horeca, bakkerij en recreatie. “We zijn heel blij dat we hebben gewonnen en hadden dit niet durven dromen. De opdracht die we kregen tijdens de kwalificatiewedstrijd
was leuk, maar ook stressvol. We moesten een mocktail maken, cupcakes en een burger met zuurkool en kip. De timing was een uitdaging, maar het is gelukt en nu zijn we ook nog de winnaars”, aldus de enthousiaste Floor en Delayna.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

Yuverta Alphen aan den Rijn Skills 3.png

Michelle en Imke waren de beste bij bloemwerk. “We hadden niet verwacht dat we zouden winnen, we dachten dat we derde waren. Het bloemstuk was goed gelukt, maar had nog iets beter gekund. Op het einde hadden we tijdsdruk met het opruimen, maar het is gelukt en nu hebben we ook nog eens gewonnen. Mooier dan dat kan niet!”, vertellen Michelle en Imke.

De leerlingen hebben er veel zin in om Yuverta Alphen aan den Rijn te vertegenwoordigen tijdens de grote finale. Vorig jaar leverde de school ook al finalisten aan.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.