Nienke de Jong
Advertorial Muziek

Leidenaar Lo van Gorp zingt Sting in Theater Castellum

Na al eerder zeer succesvol het repertoire van Steely Dan naar de theaters te hebben gebracht, gaan Lo van Gorp en The Royal Dutch Scam zich nu wagen aan het repertoire van Sting, met oog voor detail. Op zaterdag 11 maart komt de Leidse zanger en saxofonist met zijn band naar Alphen aan den Rijn.

Lo van Gorp heeft al een lange carrière als sessiemuzikant achter de rug. Als backing vocalist werkte hij samen met vele nationale en internationale grootheden, zoals Al Jarreau, Paul Carrack, Chaka Khan, Roger Hodgson en het Metropole Orkest. In eigen land tourde hij intensief met onder andere Marco Borsato, Oleta Adams, Trijntje Oosterhuis en de Ladies of Soul. Door de optredens met zijn eigen band The Royal Dutch Scam is hij een vertrouwd gezicht geworden in de Nederlandse theatercircuit.

Nu gaat Van Gorp met zijn nieuwe voorstelling 'Lo Sings Sting' op tournee langs de Nederlandse theaters. Ook hierin wordt hij begeleid door zijn tienkoppige band die de nummers van Sting een nieuwe dimensie geeft. Natuurgetrouw, met veel bezieling, vol verrassingen en jazzinvloeden spelen ze de prachtige en soms complexe songs van Sting. Een avond vol herkenning, muzikaal avontuur en jazzy hoogstandjes. Denk aan songs als Fields Of Gold, Fragile, If You Love Somebody Set Them Free en vele andere hits.

Van Gorp: “In de muziek versmelten pop en jazz, soms met klassieke en wereldmuziek. Dat maakt het voor ons een genot om te spelen. Ook de teksten van Sting zijn prachtig. Vaak poëtisch, maar soms ook scherp en activistisch, zoals Russians uit 1984: de song die Sting onlangs opnieuw opnam als protest tegen de oorlog in Oekraïne.”

Tickets

Kaarten voor Lo Sings Sting op zaterdag 11 maart (aanvang 20:15 uur) zijn te koop via de website.


Meer nieuws

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."