Algemeen

Leids besluit: definitief geen 333-meterbaan in Leiden

Er komt definitief geen 333-meterbaan in Leiden. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders in Leiden dinsdag besloten. Omliggende gemeenten betalen niet voldoende mee aan de ijsbaan.

De gemeente Alphen aan den Rijn was ook gevraagd om mee te betalen aan de ijsbaan maar wees de aanvraag van 683.000 euro af. Later werd besloten om eerst te onderzoeken welke andere ijsbaanmogelijkheden Alphen heeft, alvorens een besluit te maken om aan de Leidse ijsbaan mee te betalen. De gemeente Leiden wil niet wachten op de beslissing die pas in februari 2019 wordt gemaakt. De bouwkosten zouden dan te erg stijgen.

"Om geen verdere vertraging in het proces op te lopen en daarmee het risico van een mislukte aanbesteding te vergroten heeft het college besloten om niet langer te wachten met het finaliseren van het besluit", schrijft Leidse wethouder Paul Dirkse in een brief aan de gemeenteraad.

Van helemaal geen ijsbaan is geen sprake: er komt een 250-meterbaan, maar schaatsverenigingen hoopten op de felbegeerde 333-meterbaan.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Calimeroland
Blog Opinie gisteren 19:57

MINERVA Calimeroland

Het is inmiddels meer dan 5 jaar later. Je zou zeggen dat het oude zeer dan wel een keer voltooid verleden tijd is. Maar nee, in de kleine dorpjes die met de grote boze stad tot één gemeente Alphen aan den Rijn zijn gefuseerd, is het nog altijd kommer en kwel.