Ingestuurd

Leimuiderbrug wéér in storing: "Erg vervelend"

De Leimuiderbrug staat inmiddels bekend om haar storingen. Na technische aanpassingen zouden de problemen verholpen moeten zijn volgens provincie Noord-Holland. Woensdagochtend kampte de brug na twee weken echter weer met een storing.

De Leimuiderbrug bestaat uit drie bruggen. Deze bruggen kampen al langere tijd met storingen waardoor ook Alphenaren regelmatig lang voor de brug moeten wachten. Omdat de storingen verschillend zijn en zich op de verschillende bruggen afspelen, kostte het volgens de provincie tijd om dit op te lossen.

Na werkzaamheden en aanpassingen was de storing enige tijd verholpen. De brug werkte twee weken lang zonder storingen. Helaas was het sprookje woensdagochtend voorbij: "Nadat de Leimuiderbrug twee weken lang zonder storingen werkte, was er op 21 september opnieuw een storing. Door de storing kon de brug tussen 07:00 uur en 07:20 uur niet bediend worden en stond het verkeer stil voor de brug", aldus provincie Noord-Holland.

De oorzaak van de storing is waarschijnlijk (opnieuw) een defect in de hydraulische installatie. Gelukkig voor de wachtende automobilisten kon de storing snel gerepareerd worden door een monteur ter plaatse. Provincie Noord-Holland: "We vinden het erg vervelend dat vele automobilisten last hebben gehad van het oponthoud bij de brug. Op dit moment bekijken we welke maatregelen er (weer) ingezet moeten worden om nieuwe storingen te voorkomen."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport gisteren 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.