Ingestuurd

Leimuiderbrug wéér in storing: "Erg vervelend"

De Leimuiderbrug staat inmiddels bekend om haar storingen. Na technische aanpassingen zouden de problemen verholpen moeten zijn volgens provincie Noord-Holland. Woensdagochtend kampte de brug na twee weken echter weer met een storing.

De Leimuiderbrug bestaat uit drie bruggen. Deze bruggen kampen al langere tijd met storingen waardoor ook Alphenaren regelmatig lang voor de brug moeten wachten. Omdat de storingen verschillend zijn en zich op de verschillende bruggen afspelen, kostte het volgens de provincie tijd om dit op te lossen.

Na werkzaamheden en aanpassingen was de storing enige tijd verholpen. De brug werkte twee weken lang zonder storingen. Helaas was het sprookje woensdagochtend voorbij: "Nadat de Leimuiderbrug twee weken lang zonder storingen werkte, was er op 21 september opnieuw een storing. Door de storing kon de brug tussen 07:00 uur en 07:20 uur niet bediend worden en stond het verkeer stil voor de brug", aldus provincie Noord-Holland.

De oorzaak van de storing is waarschijnlijk (opnieuw) een defect in de hydraulische installatie. Gelukkig voor de wachtende automobilisten kon de storing snel gerepareerd worden door een monteur ter plaatse. Provincie Noord-Holland: "We vinden het erg vervelend dat vele automobilisten last hebben gehad van het oponthoud bij de brug. Op dit moment bekijken we welke maatregelen er (weer) ingezet moeten worden om nieuwe storingen te voorkomen."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Documentaire vandaag 09:52

Muziekdocu The incarnations of Willy DeVille

Parkvilla vertoont op 29 maart eénmalig de documentaire Heaven Stood Still: The Incarnations of Willy DeVille. Een portret van het leven en de muziek van DeVille, een unieke artiest die te weinig erkenning heeft gekregen voor zijn unieke positie binnen de traditionele Amerikaanse muziek.

Advertorial Evenementen gisteren 17:03

Uitgelicht: de twaalf deelnemers van de Alphense Kroegentocht

Staat donderdag 6 april al in jouw agenda? Dan staat de Alphense Kroegentocht op het programma! Twaalf horecagelegenheden in Alphen aan den Rijn zorgen voor een gezellige avond. Maak hier kennis met de deelnemers en de artiesten!

Onderwijs gisteren 14:51

Noodlokalen ISK bij Groene Hart Leerpark geopend

Op donderdag 23 maart zijn de noodlokalen voor de internationale schakelklas (ISK) geopend. Door een grote toestroom van statushouders en Oekraïense vluchtelingen zitten binnen het voortgezet onderwijs de lokalen vol. Om die reden zijn er noodlokalen geplaatst op het plein van het Groene Hart Leerpark.