Josh Walet

Lekkage bij gemeentehuis wordt voorlopig niet opgelost

Het gemeentehuis staat voor een broodnodige opknapbeurt in 2025, mede door de lekkage die vorig jaar werd ontdekt.

Momenteel wordt er een 'proefvlak' getest om de meest effectieve methode te bepalen voor het waterdicht maken van de kozijnen, zo meldt het college in een recente brief aan de gemeenteraad. Vorig jaar werd ontdekt dat het dak op verschillende plaatsen beschadigd was, wat lekkages veroorzaakte. Ook de kozijnen van de gevel bleken niet bestand tegen water. Daarom zal niet alleen het dak worden gerepareerd, maar zullen ook de kozijnen worden vervangen. Deze ingreep biedt tevens de gelegenheid voor de gemeente om maar liefst 800 zonnepanelen te installeren.

Na goedkeuring van de gemeenteraad is het project toegewezen aan J.P. van Eesteren, die in februari van start is gegaan met het proefvlak. Indien het waterdicht maken van de kozijnen succesvol blijkt, zal de aannemer een definitieve berekening maken van de kosten. De werkzaamheden worden naar verwachting begin 2025 gestart, met een geschat budget van 4,8 miljoen euro.

Het afronden van het project staat gepland voor 2026. Als eerste zal de gevel worden aangepakt, waarbij de werkzaamheden vanaf het dak zullen worden uitgevoerd. Vervolgens zal de dakisolatie verbeterd worden en zal de dakbedekking worden vernieuwd, waarna de zonnepanelen en dakbeveiliging kunnen worden geïnstalleerd. De verwachting is dat de werkzaamheden in het derde kwartaal van 2026 zullen worden afgerond.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 12:30

Kordate actie van 7-jarig meisje redt haar vader

Zondag 26 mei omstreeks 09:30 uur ontving de politie een melding van een onwelwording in een woning. Een 7-jarig meisje zag dat haar vader onwel werd en twijfelde geen moment. Ze belde direct haar moeder, die vervolgens de hulpdiensten inschakelde.

Jubileum vandaag 11:59

Geslaagd jubileumfeest bij Winkelcentrum de Baronie

Op zaterdag 25 mei was het feest in winkelcentrum de Baronie, want ze vierden hun 10-jarig jubileum! Alle bezoekers van het winkelcentrum waren uitgenodigd om dit bijzondere moment samen te vieren. Tussen 11:00 en 16:00 uur was jong en oud welkom om te genieten van een gevarieerd programma vol optredens en leuke activiteiten.

Politie en handhaving vandaag 10:33

Ruzie in speeltuin escaleert: Politie Alphen aan den Rijn grijpt in

Op zaterdag 25 mei omstreeks 16:00 uur ontving de politie Alphen aan den Rijn een melding van een ruzie in de speeltuin aan de kruising van de Hugo de Grootstraat en de Jan Nieuwenhuijzenstraat. Wat aanvankelijk leek op een alledaagse jeugdruzie, escaleerde snel toen ouders zich ermee gingen bemoeien.

Advertorial Theater vandaag 09:45

Avondvullend programma bij Parkvilla met expositie, filmklassieker en muziek

Parkvilla organiseert op 12 juni een avondvullend programma rondom de indrukwekkende expositie LEF - Let’s Embrace Freedom - van fotograaf Henk Veldhuizen. Met deze tentoonstelling wil Henk laten zien hoe mooi het is als je vrijheid hebt om jezelf te zijn. Op deze avond is er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. 

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.