Vereniging Vrienden van Archeon

Leo van Sister draagt na 10 jaar voorzitterschap stokje over bij Vereniging Vrienden van Archeon

Op zaterdag 6 april heeft Leo van Sister, na een decennium als voorzitter van de Vereniging Vrienden van Archeon te hebben gediend, het voorzitterschap overgedragen aan Bert Huisman. Beiden delen het gemeenschappelijke doel om archeologie toegankelijker te maken voor bewoners en toeristen in onze gemeente.

Het is alweer 11 jaar geleden sinds Leo van Sister in 2013 lid werd van de Vereniging Vrienden van Archeon (VVvA). De aanleiding? Zijn zoon Joerie, een Romeins archeoloog, inspireerde hem om lid te worden tijdens een Algemene Ledenvergadering. Toenmalig voorzitter Tiny Brouwers, die Leo kende uit zijn werkende leven, had het bestuur al getipt dat Leo een geschikte opvolger zou kunnen zijn. Na enkele maanden van observatie stemde Leo ermee in om voorzitter te worden.

Groei

Leo had ambitieuze plannen om de vereniging samen met het bestuur en de commissies actiever te maken en dichter bij de leden en vrijwilligers te brengen, alles met als doel om de vereniging te laten groeien. Hij zegt hierover: "Dat geeft de vereniging en ook mij energie."

Leo blikt terug: "Ik ben één jaar bestuurslid geweest en tien jaar voorzitter. Het resultaat anno 2024 is dat de vereniging in ledental is verdubbeld, wat ons meer financiële armslag geeft. Er worden nu aanzienlijk meer activiteiten en evenementen georganiseerd en de begeleiding van de vele vrijwilligers verloopt goed. Ook is de communicatie sterk verbeterd."

Opvolger

Leo sluit af met warme woorden voor zijn opvolger Bert Huisman en alle betrokkenen bij VVvA: "Ik wens hen allen een bijzonder mooie en leuke tijd toe. Heel veel succes! En ik zal mij zeker nog regelmatig laten zien in 'ons Archeon'. Aangezien ik onlangs voorzitter ben geworden van de nieuwe stichting Nigrum Pullum ad Vitam, de originele vindplaats van de Zwammerdam schepen en castellum Nigrum Pullum, zal ik ook daar prettig actief blijven in de mooie wereld van archeologie."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verzorging vandaag 17:42

Sander deelt het geheim achter het succes met zijn website debaardman.nl

Vandaag hebben we het genoegen om te praten met een ware specialist op het gebied van baarden en gezichtsverzorging. Sander Beukelaar (inmiddels bekend als De Baardman) is geboren en getogen in ons eigen Alphen aan den Rijn en helpt niet alleen mannen met hun baarden in topconditie te houden, maar biedt ook een uniek inkijkje in de wereld van gezichtsverzorging. 

Advertorial Evenement vandaag 16:51

Kids- en cultuurprogramma voor Zomerspektakel aan het Meer is bekend!

Aan de kids wordt ook gedacht! Tijdens het Zomerspektakel aan het Meer op zondag 2 juni valt er traditiegetrouw weer genoeg te beleven voor zowel jonge als oudere kinderen. De hele dag kunnen kids van alle leeftijden zich gratis vermaken met springkussens, bungeetrampolines, de sweeper, het reuzenrad, gave optredens, glittertattoos en nog veel meer.

Overige vandaag 15:38

Alphens.nl geeft gastles over journalistiek op basisschool Het Vianova

Afgelopen dinsdag was het zover: het team van Alphens.nl gaf een gastles bij basisschool Het Vianova in het kader van hun project ‘Hoe het nieuws wordt gemaakt’. We waren ontzettend enthousiast om de leerlingen van vier groep 7-klassen mee te nemen in de boeiende wereld van de journalistiek en onze passie voor nieuws met hen te delen.

Overige vandaag 14:14

Heropening SamenHuis: Een nieuw begin na verbouwing 

Na een periode van verbouwing en vernieuwing is het met trots dat het bestuur en coördinatoren van SamenHuis aankondigen dat de deuren opnieuw worden geopend om gasten te verwelkomen. "We zijn verheugd om onze gasten weer te kunnen ontvangen in onze vernieuwde ruimtes", aldus het bestuur.

Advertorial Politiek plein vandaag 13:33

Politiek inloopspreekuur in Hazerswoude-Rijndijk

Maandagavond 3 juni houdt de fractie van GroenLinks van 19:30 tot 20:15 uur inloopspreekuur in Buurthuis De Som, aan de Joseph Haydenlaan 5 in Hazerswoude-Rijndijk. De gemeenteraadsleden zitten hier klaar voor al je vragen of aandachtspunten. Kom dus langs, ze horen graag wat jij belangrijk vindt!

Politie en handhaving vandaag 12:30

Kordate actie van 7-jarig meisje redt haar vader

Zondag 26 mei omstreeks 09:30 uur ontving de politie een melding van een onwelwording in een woning. Een 7-jarig meisje zag dat haar vader onwel werd en twijfelde geen moment. Ze belde direct haar moeder, die vervolgens de hulpdiensten inschakelde.